Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia SSszonja! Korábban váltottunk tapasztalatokat, talán emlékszel :) A kérdésedre sajnos nem tudok saját tapasztalatot írni. Én annak idején már akkor hagytam abba a fog.gátlót, mikor nagyon elhatalmasodott a hajhullás és már teljesen tehetetlen voltam. Ez után néztek hormonértéket, de rendben volt...gyakorlatilag minden rendben volt. Rengeteg mindent szedtem, talán nem elég kitartóan nem tudom, de nekem végül is mindig (eddig 3X volt ilyen drasztikus hajhullásom) a bromocriptin szedése segített. A mellékhatása az ami nálam eredményre vezetett csak hát drasztikus és nincs olyan alapproblémám, amire kellene, így csupán a mellékhatását kihasználni nem tudom mennyire kockázatos... Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszoltam!!
Esetleg ha nem megterhelő írnál egy listát azokról a vitaminokról, ásványi anyagokról - dózissal együtt - amiket szedtél akkor amikor hullott a hajad? Nekem most óvatosan egyenlőre de megint el kezdett hulani. Most lehet, hogy ez csak a rendes tavaszi hullás...de már előre aggódom :) :( Szép napot!
Sziasztok!olyanban van vkinek tapasztalata hogy fogamzasgatlo abbahagyása miatt Meddig hullik a haj?ill segít e ebben az esetben vmilyen fitoösztrogen szedése pl görögszena?
regebben írogattam ide es most ezen a fenti problémám előtt teljesen megszűnt a hajhullasom.ez most egy tudatosan választott helyzet es annyira nem is vészes.viszont a korábbi hullasommal kapcsolatban én arra jutottam hogy egyértelműen vitamin nyomelem hiany volt.baromi sokaig es nagy dózisban kell szedni mindenfélét hogy hasson.
Szia!
Én is próbálkozom vitaminokkal is.
Ezek Dm márkás vitaminok?
Másik fórumon dicsérték a liposzómás c vitamint, igaz ez a drágábbak közül vvaló. Még én se próbáltam ezt, most fog elfogyni a régebben vásárolt c vitaminunk, lehet ezt veszek most.
Dóra
Én amit próbáltam és erősebb tőle a hajam: Das Gesunde Plus Haar Vital Komplex (Dm saját márkája) 900ft/2havi adig. Nekem ugyan nem extra nagyon a hajam, de egy hosszú hajnál azért a mindenhol ott levő hajszálak elég idegesítőek.
A hajhullásomon segített, 2hónap alatt.
Szerintem egy próbát megérhet, mert nem drága.
Nem olvastam végig a blogot,csak leírom a tapasztalatomat.
9 éven keresztül hullott a hajam,mint kiderült magnézium hiány miatt.Szedtem rá magnézium citrát port kb.napi 1000 mg és 2 hónap után megállt a hajhullásom.
Vas,magnézium,szelén d-vitamin hiányom volt,ezek vérvételből derültek ki.
Vas,magnézium-sztk-ban megcsinálják.
Szelén,d-vitamin-magán laboratóriumba,de szerintem nem éri meg,mert általában a hajhullás oka a vashiány és a magnézium.
Ezenkívül okozhat még:
hormonális zavar(fogamzásgátló,egyéb dolgok)-endokrinológiai vérvétel.
góc(vérvétel is megmutathatja-süllyedés) -nőgyógyászati,fogászati,mandula stb.
vitamin,ásványi anyag hiány
hajfestés,dauer,vasalás,göndörítés stb.
Szia!
Az olajakat amit a hajadra pakolásként használsz. egyenként vagy az összeset összekevered?
Dóra
Sziasztok! Régóta nem jártam erre:) Az évek óta tartó hajritkulással úgy látszik lassan leszámolok... (kopp-kopp-kopp:)) Az elmúlt hónapokban már alig hullogat, és a növekedés is megindult. Leírom mik azok, amik végül nekem használtak:
- Ganoderma kapszula - mert hormonálisan nem voltam rendben, és az inzulin/vércukorszintem sem volt jó.
- Q10 - ezt egy természetgyógyász doktornő ajánlotta, 25-30 éves kor fölött tulajdonképpen mindenkinek szednie kéne.
- folyamatos vaspótlás - mert vérszegény vagyok.
- végigcsináltam egy 10 alkalmas IBR kúrát.
- már 1 éve kizárólag natúrkozmetikumokat használok (szulfát-, parabén-, és mindenféle egyéb károsanyag-mentes sampon, tusfürdő, fogkrém, dezodor, natúr sminktermékek stb.)
- mulivitaminból, étrendkiegészítőből is a természetes összetevőkből készült termékeket preferálom, a szintetikusak szerintem többet ártanak, mint használnak.
- rendszeresen használok olajakat pakolásként a hajamra és a fejbőrőmre: ricinusolaj, mandulaolaj, argánolaj, olivaolaj, kókuszolaj.
- amikor csak bírom, akkor magamba erőltetem az aranyköles-csíraőrlemény nevű borzalmat (DM-ben is kapható a müzliszeletek környékén)
- egészséges étkezés, sok mozgás a friss levegőn, no stressz... ez a legnehezebb rész:)
SZIA
és mit ajánlasz haj hullásra mi segített neked ?
sajna 1,5 éve szenvedek és a orvosok sem mondanak semmit állitólag a haj gyógyász szerint hormon miatt hullik ,de a hormon labor eredményem jó a prolaktin kicsit magas de épp a minimálisan ,szóval nem tudom mit tegyek kivagyok már ettől a haj hullástól!
Miért nem 21.napit nézettél? A dokik 3.és 21.napit szoktak kérni.
Pajzsmirigyhormonnál és prolaktinnál szerintem nincs jelentősége,hogy mikor készült,de a többinél van.
Sziasztok!
Nagy nehezen sikerült kiharcolnom egy hormon vérvizsgálatot.
Természetesen visszamegyek a nőgyógyászhoz a lelettel, de addig is van esetleg itt valaki, aki ki tud hámozni valamit ezekből az értékekből?
Tudom, ciklusfüggő a dolog, így fontos, hogy a ciklus 25. napján levéve a vér.
ösztradiol: 694,2 pmol/l
tesztoszteron totál: 0.91 nmol/l
progeszteron: 37,7 nmol/l
össz prolaktin: 245 mU/l
LH 0,4 U/l
FSH: 1,9U/L
TSH, FT-4 és FT-3 még nincs kész.
Sziasztok,
Na ma elmentem én is egy ingyenes mikrokamerás vizsgálatra. Persze azt hozta ki mint mindenkinek, hogy zsíros korpám van, attól hullik a haj, és vegyek 2*12 ezer Ft-ért szereket rá. A csaj még meg volt sértődve, hogy mondtam neki, hogy előtt megkonzultálom a fodrászommal, mielőtt belekezdek ilyen drága kezelésbe. Meg akart győzni róla, hoy nem nő új hajam, közben tele vagyok bébihajjal, elől és hátul, amellett, hogy hulli persze a hajam a helicobaktertől. Hány embert hülyíthetnek be?
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!