Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mi a véleményetek Dr. Panka Tibor nőgyógyászról? Pécsiek! fórum

Mi a véleményetek Dr. Panka Tibor nőgyógyászról? Pécsiek! (tudásbázis)

95. f.evelin (válaszként erre: 92. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 18:44
Hogy bírod a meleget meg a frontokat? :)
94. f.evelin (válaszként erre: 93. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 18:44
Talán alkat kérdése is, ki tudja. Az egész terhességet nagyon jól viseltem, semmi rosszullét vagy bármi más (csak nemrég a lábaim kezdtek el vizesedni), ebből kiindulva remélem minden ok lesz a végén is. :)
93. mandulacska2 (válaszként erre: 90. - F.evelin)
2011. jún. 25. 18:38
Én úgy tudtam, hogy az első gyerek elég sokára jön ki, bár egyik szomszédunknak az első kislánya is nagyon gyorsan jött. Nálunk anyukám engem kb. 1 nap alatt szült meg, tesóm meg kb. 1 óra alatt kipottyant.
92. mandulacska2 (válaszként erre: 91. - F.evelin)
2011. jún. 25. 18:37
Elhiszem, de biztos minden rendben lesz. Én is biztos izgulni fogok, mire közeleg majd a szülés. Én november közepén szülök majd.
91. f.evelin (válaszként erre: 88. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 18:33
Júli 16 körül. :) Már rettegek. :D
90. f.evelin (válaszként erre: 87. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 18:32
Anyukám szerint fejben dől el minden, ő csak kipottyantott engem is, meg az öcsémet is érzéstelenítés nélkül. :) Ezért szerettem volna az alternatívat, mert ő engem szülőágyon szült, öcsit kisszéken. Idegenben nem bíznék, de a saját anyámban igen, tudja hogy mekkora a különbség. :)
89. f.evelin (válaszként erre: 86. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 18:30
Igen, ez így van. Ajánlottak egy szülésznőt (Soós Erika), ma találkoztunk vele, nagyon kedves. :) Elmondott mindent, én nem jártam szülésfelkészítőre. Azt mondta hogy mivel alternatív szinte fix hogy kizárva, segít mindenben amiben tud. Pl. a szülőágy közelében, amíg elérnek a zsinórok, ülhetek majd labdára, sétálhatok, amíg meg nincs zsinór rám kötve, ülhetek a kádba is. Persze ha nem kérem az EDA-t.
88. mandulacska2 (válaszként erre: 85. - F.evelin)
2011. jún. 25. 18:29
Te mikor szülsz? A végén szokták inni a málnalevél teát, ezért gondolom, már a vége felé tartasz.
87. mandulacska2 (válaszként erre: 82. - F.evelin)
2011. jún. 25. 18:26
Én is igyekszem majd minél későbbre tolni a fájdalomcsillapítást. Egy ismerősünk szerint ki lehet bírni, mert olyan 10 percenként jönnek a fájások, csak később sűrűsödnek, addig lehet pihenni. Nem tudom.
86. mandulacska2 (válaszként erre: 81. - F.evelin)
2011. jún. 25. 18:25
:) Én úgy tudom , hogy egy darabig a normál szülőszobán is lehet mászkálni, labdára ülni,kádba ülni, csak amikor már monitorozzák a baba és az anyuka szívhangját, akkor fektetnek le.
85. f.evelin (válaszként erre: 74. - Ec7a42194a)
2011. jún. 25. 18:24
Tényleg nagyon kedves az orvos, meg mindent meg lehet vele beszélni. De én úgy gondoltam, hogy nem a kismamának kell alkalmazkodnia az orvoshoz, hanem az orvosnak a kismamához... Ennek nem kényelmi kérdésnek kellene lennie. Azért nem szeretik az alternatív szülést, mert pl a kisszékes szülésnél szinte a földön fekve segít/vizsgál, nem pedig kényelmesen támaszkodik az ágy végébe... Na ez az én véleményem. :) Mindenesetre megpróbálom megbeszélni vele, ugyanis első szülésnél is 60-70%-ban elkerülhető lenne a gátmetszés. Ma kezdem szedni a homeos bigyókat, meg inni a málnalevél teát, azok is segíthetnek, csak partnernek kell lenni az ilyen dolgokban, és nem a megszokotthoz ragaszkodni.
84. f.evelin (válaszként erre: 80. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 18:20
Nekem a Panka csinálta a 18. héttől mindet, mert a klinikán bunkón viselkedtek velem, és futószalag az egész rendszer. Inkább kifizettük, de legalább nyugodtak voltunk, hogy minden rendben, és a kötelező ellenőrzések mellett mindig jól megmutatta a pici minden porcikáját is. :)
83. f.evelin (válaszként erre: 78. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 18:17
Gázt lehet kérni, spináris, és epudurális érzéstelenítést. Nagy gyakorlatuk van az orvosoknak, minimális az esélye hogy nagy bajt okoz, úgy tudom "csak" fejfájással és hátfájással járhat.
82. f.evelin (válaszként erre: 78. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 18:15
Állítólag nagyon jó, de ha nem szeretnéd, nem kényszeríthetnek. Ma mondta a szülésznőm, úgyhogy megnyugodtam, mert én sem szeretném. Gondolj bele, ha semmit sem érzel, hogy segítesz a babádnak? Mások mondják meg hogy mikor nyomj, nem pedig ösztönösen csinálod. Nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, de mindenképp megpróbálom érzéstelenítés nélkül.
81. f.evelin (válaszként erre: 77. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 18:13
Az alternatív szülés lényege, hogy nem egy ágyon szenvedsz, hanem patkó alakú kisszéken vagy szinte ülő helyzetbe hozható "ágyon" szülhetsz. Bocsi a példáért, de nekem sokan azt mondják, hogy úgy kell nyomni a szülésnél mintha a wc-n nyomnál. Ha csak ebből indulunk ki, logikus hogy nem fekve kakilunk. :D
80. mandulacska2 (válaszként erre: 62. - Ec7a42194a)
2011. jún. 25. 17:45
Egyébként az ő UH-ját hogyhogy elfogadják a klinikán? Mármint a 12. hetit. Mert többi ismerősömnek a 12. hetit mind a klinikán csinálták, de a Pankánál ő csinálta.
2011. jún. 25. 17:41
Egyébként a klinikán van olyan orvos , akit jobb elkerülni? Mármint, hogy bunkó, mogorva, nem törődik az emberrel? Ezért félek kicsit ügyeletesnél szülni.
78. mandulacska2 (válaszként erre: 74. - Ec7a42194a)
2011. jún. 25. 17:36
ÉN ettől a gerincérzéstelenítéstől kicsit félek. MOndták, hogy nem gerincbe, hanem gerinc mellé adják, de jól kell beadni. De mi van, ha nem jól adják be? Lepattanhat valami a gerincről? Én nagyon nem szeretném ezt , de a szülésfelkészítő orvos csak 3 érzéstelenítő módot mondott: ez az epidurális, az altatás (császárnál) és a deréktól lefele történő teljes bénítás. Hát egyik se nagyon szimpi. Nincs sima fájdalomcsillapító, amit vénásan adnak be?
77. mandulacska2 (válaszként erre: 73. - F.evelin)
2011. jún. 25. 17:33
Nem tudom, mitől függ, hogy melyik orvos fogadja el a gátvédelmet, melyik nem. Első babánál gondolom kicsi az esélye, mert még nem volt idő tágulni. Az alternatív szülés az tul.képpen csak annyi , hogy ott fájdalomcsillapítót nem adnak. Nem? Mert a szülésfelkészítőn én azt vettem ki, hogy külön szoba van, van kád, labda, bordásfal, nincs fájdalomcsillapítás. De kád a többi normál szülőszobában is van, és a labdát is átviszik.
76. mandulacska2 (válaszként erre: 72. - Ec7a42194a)
2011. jún. 25. 17:30
Egyébként az ügyeletes orvos normális volt? Amikor a varratot kiszedték, sokat kellett várnod, míg a Panka jött? Mert úgy hallottam, hogy a varratot is a fogadott doki szedi ki. Minden nap feljött megnézni, mi van veled (szülés után)?
75. mandulacska2 (válaszként erre: 72. - Ec7a42194a)
2011. jún. 25. 17:29
Szia Flat! Köszönöm a tapasztalatodat. Amíg 2 ujjnyira ki nem tágulsz, milyen gyakran jön be az ügyeletes ellenőrizni? Az kb. mennyi ideig tart, hogy 2 ujjnyira kitágulsz? Mármint neked otthon elfolyt a magzatvíz. Tudom, neked császár volt, de kíváncsi vagyok, vagy ha valaki tudja az átlagot, érdekelne. Nekünk első baba lesz. Egyébként a Panka ezekszerint a klinikán is rendel? Vagy csak ügyelni megy fel?
74. ec7a42194a (válaszként erre: 73. - F.evelin)
2011. jún. 25. 15:45

Én jártam szül. felkészításre, és annak idején tartottak előadást a szülésről, alternatív szülésről, gátvédelemről.

Ott mondták, hogy eleve kádban csak addig vajúdhatsz, még meg nem reped a burok, vagy nem kötnek be érzéstelenítést a gerincbe, és ugyan ez vonatkozik bármi másra. Illetve semmilyen komplikáció nem volt a terhesség alatt és semmilyen rizikófaktor nem vonatkozik rád. Addig bármi mást hasznáhatsz igénybe vehetsz, és azt is mondta az akkori doki, bármilyen hihetetlen, mikor már erre kerül a sor, igen kevesen akarnak alternatív módszereket igénybe venni.

A gátvédelemre is ezt mondták, van, hogy annyira hirtelen történnek az események, hogy esély sincs ilyenre.

(Ezt nem csak a Panka védelmére mondom;).)

Egyébként a gerincérzéstelenítésről is, ha egy szülészt kérdezel meg, csak pozitív dolgokat mondanak el róla, mennyire megkönnyíti a szülő nő helyzetét, sokkal könnyebben tud együtt működni az orvossal, szülésznővel. És a babára is pozitív hatással van, sokkal jobb az oxigénellátása stb.

Ez szintén egy ilyen előadáson hangzott el.

Egyébként még csak annyit, ha kiválasztasz egy orvos, akkor akkor válaszd ki, ha benne maradéktalnul megbízol, elfogadod az ő döntéseit.

Szerintem ez így működik.

Mi mindent megbeszéltünk kellő időben és mindent meg tud magyarázni, mit miért szeretne úgy csinálni ahogy. Szerintem vele is beszélgess el róla. :)

73. f.evelin (válaszként erre: 69. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 14:48
Ma voltam szülőszoba látogatáson, ajánlottak egy szülésznőt és ő mutatott meg mindent. (Soósné Erika) Beszéltünk Pankáról is, azt mondta hogy nála esélytelen az alternatív szülés és a gátmetszés elkerülése... :S De nagyon dicsérte mint szakembert. Párom szüleinek a barátja a Panka, mi ezért kértük fel őt még az elején, akkor ezeket még nem tudtam. Remélem lehet kompromisszumot kötni vele... :)
72. ec7a42194a (válaszként erre: 69. - Mandulacska2)
2011. jún. 25. 13:49

én még másnál nem szültem csak nála! ;)de csak dicsérni tudom! és akivel eddig beszéltem, nagyon meg voltak vele elégedve!

és remélem, fogok majd még hozzá menni! :)

ugye úgy van, ha megindul a szülés és bemész a Klinikára, akkor először az ügyeletes orvos vizsgál, és ő figyel egészen 2 ujjnyi tágulásig, aztán szólnak a választott orvosodnak! (kivéve, ha teljesen véletlen szombaton ő az ügyeletes és akkor mész be)

nos nálunk vasárnap éjjel indult meg a szülés, fél 1-re bent voltunk, 3/4 2-kor hívták a Pankát, aztán fél óra múlva bent volt (hétfő hajnali 1/4 3-kor), akkor teljesen elmondott mindent, hogy most mi hogy lesz, bekötötte az érzéstelenítőt, kedveskedett, viccelődött, beszélgetett,

aztán fél óránkét jött vizsgálódni, meg közben az ügyeletes szülésznő is mindig bejött,

aztán elmúlt a hatása az érzéstelenítőnek, ez kb. 1,5 óra volt, de mivel nem tágultam, így nem kaptam többet, hátha így menni fog, de így sem haladtunk semennyit, 2 óra telt még így el

és mivel nem jól tartotta a babánk a fejét, meg már eléggé elhúzódott a dolog, a magzatvíz már otthon elfolyt + lombikosok voltunk, így császár lett a vége! de ott is minden nagyon gyorsan és korrekten történt,

még bent gratulált, és elmondta, hogy minden rendben van,

és ezt már írtam, minden nap bejött megnézni, mi a helyzet :)

remélem, nem baj, hogy leírtam nektek!

és, ha kérdésetek van, vagy kíváncsiak vagytok valamire, most majd már figyelek, hátha :)

71. ec7a42194a (válaszként erre: 68. - Psycheee)
2011. jún. 25. 13:39
szívesen! ;)
70. mandulacska2 (válaszként erre: 67. - F.evelin)
2011. jún. 25. 12:20
Mi majd aug. közepén megyünk, akkor leszek olyan 27 hetes. Akkor még jól látható, és az arcvonások is kialakultak.
69. mandulacska2 (válaszként erre: 66. - F.evelin)
2011. jún. 25. 12:19
Köszi, jó lenne tudni. Egyébként ő tényleg jól vezet szüléseket? Mert terhestanácsadáson nagyon kedves. Ismerősötök szült már nála?
68. psycheee (válaszként erre: 61. - Ec7a42194a)
2011. jún. 25. 11:40
Áhá, erre gondoltam, értem. Köszönöm!
67. f.evelin (válaszként erre: 64. - Mandulacska2)
2011. jún. 24. 19:13
Elmentetek már 4D-re? :)
66. f.evelin (válaszként erre: 64. - Mandulacska2)
2011. jún. 24. 19:12
Mindenképp kérdezd meg hogy vállalja-e, ha nála szeretnél szülni. Ha minden jól megy, kb. 3 hét múlva annyit tudok segíteni, hogy nálunk mennyi került a borítékba. Mi sem szeretnénk sokat adni, az alkalmankénti 6000Ft is elég sok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook