Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi a véleményetek az alapítványokról? fórum

Mi a véleményetek az alapítványokról? (beszélgetős fórum)

2012. nov. 30. 14:40

Kedves Fórumozók!

Keresek olyan személyeket,akiket már megtaláltak alapítványok nevével visszaélő csalók!Ha valakivel történt ilyen és elmesélné a történetet,várom levelét!


G.Cs.

2011. febr. 21. 14:15
Tény, hogy sok a visszaélés, de azért vannak olyanok, akik komolyan segíteni akarnak. Szerintem fontos, hogy olyan céllal jöjjenek létre, ami sokakat érint, hogy igenis működjön az üvegzseb náluk is és hogy hozzáértő emberek dolgozzanak ott ne csak lelkesek. A Mosolygó Kórház Alapítvány mondjuk ilyen, de az Ökomenikusról is csak jót hallottam,akárcsak a Vöröskeresztről...szóval oda kell figyelni, hogy kinek adjuk az 1%-ot, de annál nagyobb hiba, mint hogy nem adjuk senkinek...hát....inkább menjen állambácsinak?,??? Miért is?
24. Fanoli
2010. aug. 4. 13:53
Nekem jó tapsztalataim vannak. Férjem halála után az egyik alapítvány több éven át támogatta fiam tanulmányait.
2008. okt. 31. 20:46

Nagyon rossz, amikor alig van pénzed, és nem tudod, valójában hová kerül amit adsz.

Ha valóban jó helyre, ahová én szeretném hogy kerüljön, nem sajnálom az utolsó forintomat sem, pénz a legkevesebb (néha szó szerint), de mivel átvertek már párszor, hallassz ezt-azt, nagyon rossz érzés odaadni. Nem azért, mert sajnálom, hanem mert mindig átfut az agyamon, vajon az említett xy mennyit kap ebből, ha kap.

De nem tudom visszautasítani, hátha segítek a célszemélynek is, max. ha tényleg nincs pénzem.

2008. ápr. 1. 15:24
Sajnos az a tapasztalatom hogy sok a visszaélés főleg akik így házalnak.Nálunk nem telik el úgy egy hétvége hogy ne jönnének és az ember nem tudja hogy kiben bízhat mert sokszor erőszakosak is.
2007. dec. 11. 11:05

Nagyobb segélyszervezet a MÁLTAI ahol nem pénzért, hanme munka után mennek önként dolgozni.

A másik a MÖSZ ahol nagyon jól kezelik a segélyeket. Kisebb alapítványok is hasznosak.

Sajnos a saját városomban ismerek olyan csalókat, akik polgármesteri aláírással járják a várost, vagy a belvárosban leszólítanak és pénzt gyűjtenek.

HA valaki úgy gondolja, hogy a segítség amit adna nem oda megy, akkor megteheti, hogy személyesen átadja.

Mint a Tiszai árvíz után, valaki úgy gondolta, lemond a nyaralásról és a barátokkal összefogva ment segíteni amit lehetett.

Vagy kocsival célzottan odamenni, és odadni amit akarsz. Ez is járható út.

2007. nov. 26. 11:10
Én nem engedném a működésüket ,csak nagyon szigorú feltételek mellett! Sok a visszaélés! Még azokban is amiket a Tv á-ben mutatnak ,mert a főnökségnagy pénzeket szakit le ! Egy alapítványban aki dolgozik, azt tegye ingyen ,ha segíteni akar azt NE pénzért tegye!!!!!!
2007. nov. 10. 12:31
Sajnálom ezt a sok negatív véleményt.Az a baj, hogy a tv-ben bemutattak 1-2 "álalapítványt" és erre mindenki általánosít a többi 1000-re is. Ráadásul azt hiszik az emberek, hogy egy alapítvány csak arról szólhat hogy pénzt szerezni. Hát nem.A pénz is fontos, de mi van akkor ha egy sulyos rákkból felgyógyult kisgyerek pihenésre szorul, barátokra mert a betegség nem ér véget a yógyítással, utánna is kell a törődés. Vannak alapítványok melyek ebben segítenek, nem is egy. Ingyen táboroztatás, foglalkoztatás, egy évben több alkalommal pár napot együtt tölthetnek az ilyen gyerekek és ez többet segít mint a pénz. Egymást gyógyítják, persze orvosok és segítők mindíg vannak mellettük , de ők csak azt látják élni jó! Mielőtt álltalánosítva szdnánk a tényleg csalókat, gondoljunk arra bántjuk a becsületeseket akikből szerencsére még mindíg több van!!! Én szerencsémre kapcsolatban állok egy-két ilyen alapítvánnyal és amikor látom a gyerekek csillogó szemét, higyétek el nincs pénz amivel megfizethető.
18. mamim
2007. okt. 24. 19:58
ezek az alapitványok csak azért vannak,hogy a kitalálójuk meggazdagodjon,a szegény meg szívhatja a fogát.ha jó meggondolom mindenki kitalálhatna magának valamilyen cimű alapitványt és kérhetné az önzetlen állampolgárokat,hogy adakozzanak.mindjárt gazdag lenne!
2007. okt. 6. 08:21
Sajnos nem jó a véleményem az alapítványokol.Lehet, hogy az elején jól műkodtek,de ma már csak a saját hasznukra forditják a befizetetett összegeket.Én már nem adok egy alapítványnak sem. Ha tudok személyessen segítek a rászorultaknak és azt biztosan Ök kapják meg.Nem más gazdagodik meg a nehéz sorsú emberekre hivatkozva.Ide jutottunk. Üdvözlettel Tóth K. Barnabásné
2007. szept. 25. 17:43

Senkinek nem tűnt még fel, hogy Magyarországon valaki minél többet lop (sikkaszt, síból, stb..., mindegy minek nevezzük) az annál kevesebb büntetéssel ússza meg.

Ha egy tisztességes ember fordul segítségért, azt úgy, de úgy elküldik, mert bebizonyítják, hogy 1,-Ft-at több a jövedelme, mint emennyi összeghatárig lehet segélyt adni.

Tizennyolc évvel ezelőtt a lányom kezelésére kellett volna pénz, mosolyogva közölte az "ügyintéző"-nek nevezett valaki, hogy sajnos az átlagfizetésünk 1,-Ft-tal meghaladja az összeghatárt.

Mi akkor különböző kölcsönöket voltunk kénytelenek felvenni, hogy tudjuk a lányunkat kezeltetni. Ha akkor nincs annyi segítőkész rokon, ismerős lehet, hogy ma már nincs lányom.

Lehet sokan azt mondják (lehet, hogy igazuk van) lelketlen vagyok, de azóta amikor jönnek allapítványnak, vagy bármilyen alapon adományt kérni mindig azzal utasítom el őket, hogy amikor nekünk szükségünk volt rá senki nem segített.

Bocsánat ha indulatosra sikeredett a hozzá szólásom.

15. Ági28
2007. aug. 15. 13:57
Hm. Megkérdezném vajon Toncsika gyermeke is az "elsíbolt" alapítványi pénzből fog felnőni??? Hogy is hívják az állítólagos expasiját? Én azt is hallottam, h a szakítás kamu volt, h őrizze a pénz egy részét. Arra lennék kíváncsi, h mikor lesz az ügyből valami, vagy ezt sem fogják felderíteni és szépen kingedik bizonyíték hiányában? Tényleg, ki tud valamit arról, h pár éve lecsukták a földhivatal vezetőjét, mert itt-ott eltűnt a tullapról a jelzálog, és néhány embert gyorsan megszabadítottak a lakásától? Majd szépen csendben kijött a dutyiból?
2007. aug. 15. 13:46

nekem is az a véleményem, hogy addig vagy fontos amíg pénzt kérnek, amint rászorulnál segítségre azonnal kihátrálnak


most probáltam egy-két helyen segítséget kérni, és mindenhol visszautasítást kaptam

2007. aug. 2. 10:36
Sokk a kamu köztük de azért van egy két olyan hely ahol segitenek is mielöt bármit tennél gyözödj meg rolla és csak uttána tegyél bármit is...
12. LoLiNa
2007. júl. 22. 07:04
a legtöbb csak kamu pénzszerzés... sajnálatos, hogy így kihasználják a jónépet, akik jószivvel segíteni próbálnak..
2007. júl. 16. 17:45
Én eddig egy alapítványnak küldtem pénzt, kaptam visszajelzést tévéből, hogy amire gyűjtöttek, megvették. Ettől közelebbi kapcsolatba remélem soha nem kerülök velük.
2007. júl. 16. 16:40
90%-ban nem oda jut a segítség,ahová kellene.Jo álca sokaknak.
2007. máj. 13. 11:40
Sajnos van pár alapítvány, ahol saját zsebre dolgoznak... :(
2007. máj. 13. 09:51
jo dolog ha arra költik amire kell!!!
2007. ápr. 30. 06:55
nagyon nem jo a rendszer mert akinek kéne az nem kap akinek van pénze ö meg kap
2007. ápr. 29. 19:50
nekem ez a magyar alapítványos dolog elég visszatetsző. egy alapítvány arról kéne szóljon,hogy segíünk önként. ezzel sazemben itthon az alapítványi pénzekből méhg béreket kell kifizetni...
2007. ápr. 29. 19:46
tudnak nyújtani, sajnos ez nem azt jelenti, hogy nyújtanak is. De azért sok jó van közöttük.
4. timea78 (válaszként erre: 3. - Mazsi-drazsi)
2007. ápr. 29. 19:21
Nem minden esetben
2007. ápr. 29. 19:21
Nagyon sok segítgséget tudnak nyújtani a betegeknek.
2007. ápr. 29. 19:20
Én fordultam egy alapitvanyhoz a gyerekem betegsége miat,de elutasitottak mert a férjem annyira van bejelentve mint amennyit keres én hogy GYeden vagyok annyit kapok nincs mellék keresetünk bevalottunk mindent 200ft-tal léptük tul az egy före juto összeget,és közölték másnak nagyobb szüksége van.A dühitö ebben a dologban hiper szuper autokkal voltak emberek ott és ök megkapták mi meg fizethetünk havonta a kezelést ami 40000ft.
2007. ápr. 29. 18:55
Mi a véleményetek az alapitványokról?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook