Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Bölcső alapítvány? Tapasztalatok? fórum

Bölcső alapítvány? Tapasztalatok? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
91. Lorena 33 (válaszként erre: 90. - MezeiGloria)
ápr. 13. 17:09
Köszönöm! :)
90. MezeiGloria (válaszként erre: 89. - Lorena 33)
ápr. 12. 19:28

Javaslom, hogy olvass vissza ezen a fórumon, a Bölcsőről is van sok infó: [link]

Egyébként minket 5 hónappal a jelentkezés után hívtak találkozóra.

ápr. 5. 08:04
Azt még megmondaná nekem valaki, miután visszaküldtük a megállapodást nagyjából mennyi idő múlva hívnak személyes találkozóra a Bölcsőnél?
88. Lorena 33 (válaszként erre: 87. - Shaunie)
febr. 2. 18:33
Mióta vártok náluk? És nálatok mennyi idő volt kB. míg a dokumentumok postázásától személyes találkozó lett? Sok sikert nektek! Köszönöm a választ :-)
87. Shaunie (válaszként erre: 86. - Lorena 33)
febr. 1. 21:25
Mi nagyon szeretnénk, ha sikerülne a Bölcső srgítségével örökbefogadni.
jan. 17. 17:16
Van esetleg itt valaki most Bölcsős örökbefogadásra várva?
85. trapiti (válaszként erre: 84. - Eselyazeletre)
2013. szept. 11. 19:11

Azt gondolom, hogy az örökbefogadáshoz már önmagában is nagyon nagy türelem kell. A Bölcsőnél még mindig rövidebb egyébként az átlagos várakozási idő mint a Gólyahíres 3-4-5 év...

Két évet vártak "hiába"? A két év egyáltalán nem számít extrém hosszúnak, sokan 4-5 évet is várnak tegyesznél, vagy más civileknél.

Inkább örüljenek hogy máshol hamarabb sorra kerültek. Amit befizettek, az nem hozzájárulás, hanem regisztrációs díj volt - a kettő nagyon más. Gondolom nem kényszerítette őket senki a befizetésre, igénybe akarták venni az alapítványt, ahol regisztrálták őket mint várakozókat. A regisztrációs díj beszedésére egyébként törvény kötelez minden civil szervezetet, így nem a Bölcső "hibája" vagy kitalációja hogy ezt fizetni kell.

2013. szept. 11. 17:41
A bölcső alapítványt csak a 40 év alatti türelmes örökbefogadóknak érdemes választani. Nekem is van ismerősöm, aki befiztette a hozzájárulást kb. két évet vártak hiába. Végül egy másik alapítványtól kaptak babát.
83. Vixi77+ (válaszként erre: 82. - Ezerkilencszázhetvennégy)
2013. aug. 15. 20:28

Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdésed, de remélem, hogy tudok segíteni.

Mi kb. másfél éve küldtük el az önéletrajzunkat, fényképünket és természetesen a jogerős határozat másolatát a Bölcső Alapítvány részére (tehát minden olyan iratot, amit a honlapjukon felsorolnak), de reakció nem történt rá.

Pár hónappal ezelőtt a férjem próbált érdeklődni az esélyeinkről, de mivel már a 45. évét betöltötte, nem túl kedves kioktatásban volt részünk. Megtudtuk, hogy minket biztosan nem választana egyetlen szülőanya sem, hiszen ki akarná olyan, meglett korú szülőpárra bízni a gyerekét, akik olyan idősek, mint a saját szülei.


Ha elég szerencsés vagy (úgy hallottuk), a beküldött jelentkezésedre megkeresnek és küldenek szerződést és csekket. Zita kihangsúlyozta, hogy az Alapítvány nem szed regisztrációs díjat (biztosan összekeverjük őket más szervezettel), csak hozzájárulást kér. Ami egyébként más szervezetek regisztrációs díjának a többszöröse.

2013. júl. 29. 08:39
Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni:Megvan a jogerős határozatunk , vagyis örökbefogadhatunk a mai naptól kezdve:)Kérdésem annyi lenne hogy mi a következő lépés?Ha a bölcső alapítványtól szeretnénk babát akkor telefonon keressük fel őket, vagy csak levélben küldjük el nekik a határozatot, önéletrajzot, fényképet, stb..?Vagy e-mailben? Köszönöm előre is a válaszokat:)
81. trapiti (válaszként erre: 80. - Tukacsincsilla)
2012. júl. 3. 16:17
Regisztrációs díj van, ami mindenhol másutt is. Más költsége nincsen az örökbefogadásnak. Az egyszeri anyasági támogatás összegét általában a szülőanya kapja.
2012. júl. 3. 14:10
Sziasztok én azt szeretném megkérdezni tőletek hogy itt a Bölcső alapítványnál milyen költségekre kell számítani.
79. Vixi77+ (válaszként erre: 78. - Trapiti)
2012. máj. 27. 07:54

Igen, teljes mértékben egyetértek Veled abban, hogy nemtörődöm, felelőtlen hozzáállás az örökbefogadó szülők részéről az, hogy a sikeres örökbefogadást "elfelejtik" jelezni az egyesületek, alapítványok felé. Nagyon szimpatikus az is, hogy a gyermekhez ennyire körültekintően választják meg a szülőket, ezért biztos vagyok benne, hogy a sikeres örökbefogadások aránya is biztosan nagyon jó.


De: elfondolkodtatott az, amit írtál a Bölcsőről, Zitáról. Hosszú ideje kísérem figyelemmel a szakmai életútját, lenyűgöz az, amit csinál nap, mint nap, áldozatos munkával. Azzal is teljes mértékben egyetértek, hogy ebben az egész procedúrában a legelső helyen a gyermek érdekei állnak. Viszont úgy érzem, hogy Zitánál az örökbefogadó szülő, mint tényező sehol nem jön képbe. Pedig a sztoriban mi is ott vagyunk, elég intenzíven. Kezdődik ott, hogy minden örökbefogadó szülő életútja egy kész regény. Mire meghozzuk a döntést az örökbefogadás mellett, hosszú évek fizkai és lelki kálváriája áll mögöttünk. Igen, mindennél jobban vágyunk gyermekre, arra, hogy szeretetet, meleg családi fészket tudjunk nyújtani, arra, hogy évek múltával büszkék lehessünk nevelésünk gyümölcsére. De ne felejtsük el azt sem, hogy mekkora felelősséget vállalunk azzal, hogy átvállaljuk a gyermek nevelését a szülőanyától, annak minden mozzanatát. És ez az út göröngyös, ki merem jelenteni, hogy nagyobb kihívás, mintha a saját vérünket tudtuk volna felnevelni.


Sajnos korábban máshol nem olvastam, hogy Zitánál hátránnyal indulnak azok a szülők, akik már egyesülettel is kapcsolatban állnak. Ez máshol olyannyira nem probléma, hogy még ajánlják is egymást a szervezetek. Talán, ha ez az információ szerepelne a Bölcső Alapítvány honlapján, jobban át tudtuk volna gondolni a helyzetet. Mindenesetre semmiképpen sem szeretnék negatív megítélés alá esni azért:

- mert minél nagyobb esélyt szeretnék magunknak adni arra, hogy ésszerű időn belül meg tudjon érkezni hozzánk a gyermekünk

- mert vannak olyan szülők, akiknek az egyesületek, alapítványok csak addig fontosak, míg gyermekhez nem jutottak, utána mindennemű kötelezettségükről megfeledkeznek

- mert a férjem már túl van a negyvenen, bár én a 35 évet éppenhogy elértem

- mert nem folynak be havonta milliók a családi kasszába és "csak" egy nagyon kényelmes, meleg, szeretetteljes, motiváló családi hátteret tudunk biztosítani.


A tisztelet nekünk, örökbefogadó szülőknek is jár.


Mindenesetre, ha úgy döntünk, hogy jelentkezünk ide is, semmiképpen nem fogjuk eltitkolni, hogy már máshol is jelentkeztünk, mert ezt nem tartom egy szégyenteljes, elítélendő cselekedetnek. Ha a szülőként való alkalmasságunkat amiatt ítélik meg negatívan, hogy több helyen is szeretnénk magunknak, a leendő gyermekünknek esélyt adni, azt csak sajnálni tudom.


Az, hogy gondolkodás nélkül több helyre is jelentkezünk? Meg kell cáfolnom, hiszen akkor a határozat áprilisi jogerősítését követően már mind az öt alapítványnál regisztrálva lennénk. Másfél hónapja puhatolózom, olvasom a honlapokat (a tartalmakat már szinte kívülről fújom). A Gólyahírhez pedig azért jelentkeztünk már, mivel az, hogy véglegesen az örökbefogadás mellett döntöttünk, az ő találkozójuknak köszönhető és azóta más rendezvényükön is részt vettünk, jó benyomásokat szereztünk. Emellett pedig nagyon tetszik az, amilyen precízen igyekszik Zita megtalálni a megfelelő szülőket.


Elnézést az őszinte kitárulkozásért, az indulatom abszolút nem ellened irányul, sőt hálás vagyok a tapasztalataid miatt, amit megosztasz velünk.

Csak mögöttünk is hosszú évek sikertelensége áll, és az örökbefogadásra való alkalmassági procedúra féléves megpróbáltatásai is frissek még (bár ez inkább fizikálisan volt megterhelő a sok hétköznai időpont miatt, lelkileg nagy feltöltődést adott és reményt).

78. trapiti (válaszként erre: 77. - Vixi77+)
2012. máj. 25. 10:14

Igen, a kislányom a Bölcsőnél született.


A több helyre jelentkezésről:

Ha már máshol várakoztok, akkor a Bölcsővel nem hiszem hogy érdemes próbálkozni, hacsak nem akarod eltitkolni hogy máshol is vársz, de általában úgyis kiderül... Persze itt jönnek majd azok, akik szerint ennek Budavári Zita rosszindulata az oka... én inkább egyetértek azzal, hogy érdemes előre eldönteni, kinek a segítségével szeretnél örökbefogadni, és csak oda beadni. Mert nem ugyanazt nyújtják az alapítványok, egyesületek, közel sem ugyanaz a hozzáállás, nem ugyanazok a szempontok stb. NEMCSAK az a cél SZERINTEM, hogy mindegy milyen úton, hogyan, csak minél hamarabb kapj egy gyereket...


A Bölcsőnél éppen amiatt, hogy gyakorlatilag minden egyes babánál minden várakozó szóba jöhet mint lehetséges örökbefogadó (mivel nincsen sorszám és a legmegfelelőbb szülőket igyekeznek megtalálni a babához függetlenül a várakozás idejétől) nagyon sok munka van a jelentkezőkkel... minden babánál rengeteg házaspár anyagát olvassa át újra és újra Zita. Tehát jó lenne, ha csak olyanok jelentkeznének nála, akik komolyan is gondolják, hogy a Bölcsőtől szeretnének örökbefogadni, így talán kevesebb fölösleges munkával lenne Ő is megterhelv, és megértem hogy ki van akadva amikor több nap agyalás után végre kitalálja kit hívjon, és sorban a 2. a 3. és volt rá példa hogy az 5. házaspárról is az derült ki, hogy már máshonnan van gyerek, csak ugye emiatt már nem sietnek annyira telefonálni... Ezzel az a baba akinek épp szülőket keres további napokat, heteket veszít, amit szülők nélkül tölt.

A Gólyahírnél ez kevésbé probléma, mert beteszik az anyagodat a 394. vagy 420. sorszámmal a sor végére, és minimum három évig szóba se kerül hogy örökbefogadj... így ott csak az első 50 pár anyagával van igazán dolog, a többieké elő sem kerül.

Érdemes ezeket végiggondolni, mielőtt gondolkozás nélkül mindenhová jelentkezel...

77. Vixi77+ (válaszként erre: 76. - Trapiti)
2012. máj. 24. 05:31

Köszönöm szépen a válaszokat. Ti a Bölcsőtől fogadtatok örökbe?

Mennyire tartjátok célszerűnek több helyre is beadni a jelentkezést? Mindenhol 3-4 éves várakozási időt mondanak.

A Gólyahírhez már múlt héten beadtuk, a Bölcsőn gondolkozunk még és egy-két kisebb alapítványon.

Mik a tapasztalatok?

76. trapiti (válaszként erre: 75. - Dangi)
2012. máj. 23. 20:52
Én is 20-ra emlékszem, bár amikor mi voltunk, még nem volt...
75. dangi (válaszként erre: 74. - Vixi77+)
2012. máj. 23. 20:50

Szia!


Azt hiszem 20.000 (vagy 25??),-Ft.

2012. máj. 23. 17:57

Sziasztok,


nem tudjátok véletlenül, hogy a Bölcső alapítványnál mennyi az egyszeri regisztrációs költség?

2011. aug. 28. 15:32

:)


Még annyit tennék hozzá, hogy ha azokról az esetekről, amelyekben az örökbefogadni szándékozó Zita stílusára panaszkodik megkérdeznénk Zitát is, sok "érdekesség" derülne ki. A legtöbbször az áll a háttérben, hogy valamilyen ok miatt nem fogadta az illető párt. Ezek sokszor - szerintem - teljesen érthető okok, az más kérdés, hogy az érintetteknek nehéz elfogadni a visszautasítást.

Zita történeteit - is - hallva tényleg hajmeresztő sokszor, hogy a várakozók részéről milyen hozzáállással találkozik, amikor mesél sokszor úgy érzem, én negyed annyira nem tudnék úrinő maradni, mint Ő...


Sokan nehezményezik Vele kapcsolatban, hogy elvárásai vannak az örökbefogadókkal szemben, hogy "válogat" és nem fogad mindenkit. Én úgy gondolom, ez a Bölcsőnél született babák érdeke, amíg születik egy évben 20-30-40 baba és jelentkezik 200 házaspár, addik kötelessége is válogatni, éppen a született gyerekek érdekében, azért hogy a számukra lehető legjobb megoldás szülessen. És hogy ez nem igazságos? Miért kellene annak lennie? Az életben semmi sem az. Itt a gyerek érdeke az első, és nem az örökbefogadásra várók igényeinek a kielégítése. Zita nem köteles egyébként senkit fogadni, még akkor sem ha alkalmassági határozata van. Erre csak a tegyesz köteles, a többi civil válogathat, az más kérdés, hogy többen - látszólag - nem teszik. Persze felmerül, mennyivel etikusabb 3-4 évig tartani valakit várólistán miközben nyilvánvalóan nem szándékozik az adott szervezet gyermekhez segíteni... ez bizonyos szempontból egyszerűbb, kevesebb konfliktussal jár.

72. bogix (válaszként erre: 42. - Trapiti)
2011. febr. 10. 15:47

Kedves Trapiti!


Nem tudom megtaállak-e még itt, mert elég régha jól látom 2 éves a komment amit most olvastam Tőled. A bölcsős örökbefogadásról szeretnélek kérdezgetni. Nekem 2 saját kisfiam van, de úgy érzem szeretnék még egy babát,mert elég szeretet van bennem,és férjem is egyetért. Nagyon szimpatikus nekem az alapítvány és csak ők jönnek nálam számításba, mert kicsi babát szeretnénk. Elmondanád nekem hogyan kezdjek bele az egész ügyintézésbe? Először menjek a TEGYESZBE és szerezzek be minden papírt, majd keressem fel Zitát? vagy már előtte is érdemes felhívni, hogy szeretnénk az alapítványán keresztül babát örökbe fogadni?

Hogy megy ez? Nagyon sok időre van szükség mire kiválasztanak hogy egy kisbaba hozzád kerülhessen? Neked van beleszólásod a kiválasztásba?Vagy ez egyedül Zita dönti el? Nagyon várom válaszodat előre is köszönöm!

2009. szept. 9. 13:47
Miért itt üzengettek Zitának? Tény, hogy nem olvas ilyen pletyka fórumokat. Tudom, hiszen beszélgettem vele személyesen a Hoxáról.
2009. ápr. 20. 12:49

sziasztok:)

Először is szeretnék gratulálni Zitának a munkájáért!!És szeretném neki megköszönni mindazt amit értem tett pár évvel ezelőtt.Ha ő nincs akkor nem is tudom mihez kezdtem volna.És szeretném neki azt is megköszönni hogy ilyen fantasztikus szülőket talált a fiamnak!!

Egy életre hálás vagyok neki.Nincs szó amivel ki tudnám fejezni amit érzek.

Köszönöm hogy ezt leírhattam:) Judit

69. Marci92 (válaszként erre: 37. - Sors!)
2009. ápr. 8. 15:29
Fura a leveled. Egy 40 éves ember a 21. században nem öreg. Ha tanulsz, 30 éves korodig a karriereddel vagy elfoglalva, és az otthon- teremtéssel. Ha megfigyeled a mai tudatosan tevező nők 30éves mennek férjhez és 35 évesen szülnek először. Én 42 éves leszek ősszel. Van egy 17 és egy 13 éves fiam. Mindig szerettünk volna 43 éves párommal együtt egy kislányt. Most szakma, munkahely, saját ház, és a fiúk is önjáróak már, férjem felvetette, hogy fogadjunk örökbe egy 1-2 éves kislányt. Még szülhetnék is, de mi kislányt szeretnénk. Akkor mi már aggastyánok vagyunk?
68. Bölcső (válaszként erre: 42. - Trapiti)
2009. márc. 29. 16:42
Szia!Fel szeretném venni veled a kapcsolatot.Örökbefogadási szándékunk van a párommal a Bölcsőalapítványon keresztül.Te talán megválaszolnál nekem néhány kérdést!
67. 0c97fbb607 (válaszként erre: 65. - Ac1096844d)
2008. szept. 18. 15:31
Bocsi,nem tudtam:(
66. dogiz (válaszként erre: 64. - 0c97fbb607)
2008. szept. 18. 15:29
Kivétel erősíti a szabályt.
65. ac1096844d (válaszként erre: 64. - 0c97fbb607)
2008. szept. 18. 15:28

Na jóóó, de neked van varázs seprűd, ők meg hétköznapi esendő emberek...


:)))

64. 0c97fbb607 (válaszként erre: 63. - Dogiz)
2008. szept. 18. 15:26
Talán azért gondolkodom így,ahogy,mert 19 évesen az édes szülőimtől mentem el úgy ,hogy vissza sem néztem jó pár évig...és tök érdekes,mai napig a saját lábamon élek.
63. dogiz (válaszként erre: 62. - Trapiti)
2008. szept. 18. 15:21

Nagyon egyetértek veled, nem jó a túl fiatal szülő sem, de az idősebb sem. Igazából mindennek megvan a maga ideje. Így a gyereknevelésnek is.

Valaki előttem azt írja, h. "20 évesen egyedül marad, na és?" Hát ehhez csak anyit, hogy az én 21,5 éves fiamat, aki teljesen normális "gyerek -egyetemista" életet él, bizony neki lennének nehézségei ha netalán én mint anyuka nem léteznék. Biztos megtanulna élni a tudattal, h. kész nincs és aszerint rendezné be az életét, de sok gyereknek míg nem él külön háztartásban a szülő létkérdés még a 21-ik században is

2008. szept. 18. 15:04

Korábban 42 év volt. A törvény szerint örökbefoagdó-és örökbefogadott között max. 45 év lehet (a fiatalabb szülőre vonatkoztatva).

A 42 év a jelentkezés korhatára volt, rászámolva a max. 3 év várakozást. Mostanában viszont nagyon megnőtt a jelentkezők száma (ennek is több oka van) így már egyáltalán nem biztos, hogy 3 év alatt valaki sorra kerül. Többek között ezért a 40 év, így akinek a jelentkezését az Alapítvány tudja fogadni, az emberi számítás szerint biztos lehet benne, hogy nem csúszik ki az időből.

A nagyon nagy korkülönbség a házastársak között nyilván egyéni mérlegelés kérdése, mert hiába 25 éves a nő, ha 50 a férje - papiron még rendben, de a valóságban ez már igen problémás helyzet.

Egyébként sok országban ennél sokkal szűkebb a korhatár, pl. 35 év, ami mindkét leendő szülőre vonatkozik.

Nem utolsó sorban, mivel nyílt öf-ról beszélünk, fontos, hogy a vsz anya el tudja fogadni a házaspárt, akinek odaadja a gyerekét. Mi bőven 40 alatt vagyunk, de a lányom biológiai anyja 16 évvel fiatalabb nálam, szinte még gyerek volt, amikor szült. Így is nagy volt a különbség, nem tudom, a saját szüleivel egyidős örökbefogadókhoz mit szólt volna...

1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook