Mi a véleményetek arról a gyermektelen párokról, akik a kutyájukat macskájukat "gyerekként" tartják? (beszélgetés)
Az is lehet, hogy sokunknak nem lehet gyereke.
Mi hiába próbálkoztunk, nem jött össze, hétfőn ment el.
Igen van 2 kutyánk és két macskánk, de ha gyerek lenne ugyanúgy velünk maradnának.
Szóval, én nem kezelem úgy az állataimat, mint a gyerekeket, de szeretem őket.
Sokkal többre tartom a kutyákat egyes embereknél.
Ne véletlenül.
Na, ide fejlődött a világ.
Igen, igen, ez még az említett kint tartott kutyánál is így van :) Elment hazulról a gazdája, és hiába voltunk ott, bedugta orrát a kapurésbe, és addig vonított, míg vissza nem jött. A néni görcsösen állítja, hogy a kutya visszafogott, nem zajos.
Sajna, falun az egyéb haszonállatok is bekorlátozzák az embert: disznók, tyúkok, kacsák, vagy amit tartanak. Szüleim életükben nem voltak nyaralni. Anyukám reggel fél 5-ös busszal járt dolgozni, már hajnali négy előtt etetett.
Igen, az enyémet sem hagyhattuk soha egyedül a lakásban. Amikor otthon volt valaki, szinte hallani sem lehetett, soha nem ugatott, kivétel, ha játék hevében volt, de tényleg csöndes kutya volt. Ahogy kitettem a lábam, nem tudtam, hogy ő végig, amíg nem jöttünk haza, végig ugatott. A szomszéd mondta, egyszer mikor elmentem, a lépcsőházban vártam, amíg érezte a gazdi szagot, nem ugatott, amikor visszajöttem, a szomszéd megint mondta, hogy egész idő alatt ugatott (azon kívül, hogy darabokra szedte a lakást). Azóta nem hagytuk egyedül, még a bevásárlás is tök komplikálttá vált egyszerre.
És itt nem arról beszélek, hogy puszizkodás, nyalakodás, hanem csak egyszerű standard kutyatartás, mégis nagy felelősség, és kényelmek feladása, mert a mai napig, nekem 7.15kor ébresztő, szombat vasárnap 7.45-kor max fel kell kelni, mert ki kell engedni, ennie kell, nem mondhatom, hogy most vasárnap van, alszom 10-ig. De ugyanígy, este is haza kell jönni időben stb. stb.
Hát a miénk már nem lesz szoba tiszta egy önfejű makacs beagle:)
Hát igen a labdáért nem fut fusson az aki eldobta:)De bezzeg a tápért nagyon tud szaladni:DD
Enyém is fiú, ne tudd meg, a szép zöld fű tele van ilyen sárga foltokkal, az erkélyről nézve tök randa. De amikor lakásban voltunk, akkor kb. ugyanezt csinálta, hogy ahol akart, odapisilt, a tököm tele volt vele, hogy nem tudtam megtanítani, a kendőket amikkel rászoktatják a kutyákat, hogy ne pisiljenek be, kb. 15 másodpercig tartottak, csak fehér vattafelhő maradt utána:OOOO
Miután ideköltöztünk kertesbe, elkezdett szobatiszta lenni 2 nap után, hálistennek, de nem azért hogy nekünk kedveskedjen vele, hanem azért mert a folyosóra zárva alszik, és ott kicsi a hely, nem tud ide oda trafikálni és neki is undi oda piszkítani ahol alszik, ha nem tud messze menni a "végterméktől", így kénytelen volt visszatartani.
Sőt, eldobom neki a lasztát, egy francot fut utána, neki mozgó préda kell:))) (én)
Csak ezt a három kutyát. A többitől félek,sőt rettegek.Pedig soha nem bántottak.Ha sétál az utcán egy kutya,ledermedek,vagy azt sem tudom merre meneküljek,hogy ne legyen a közelemben.
De ezt a három kutyust nagyon szeretem,és már én is kezdek úgy nézni rájuk mintha gyerekek lennének...
:DDDD
Enyém bassethound, akkor szőrre ugyanolyan:)))
Nekem semmi bajom a kutyákkal, de néhányan egy kissé túllihegik ezt a kutya-ügyet. A csapból is csak az folyik, hogy mentsük meg szegény kóbor állatokat, menhely ide-oda! És ki menti meg szegény kóbor, koldus, nincstelen embereket a híd alatt? Előbb talán azokat kéne "megmenteni".
Más téma, de erről eszembe jutott: nincs pénz, nagy a munkanélküliség, havi 47 000 forint, aztán küldik ki a lóvét szegény Cunami áldozatoknak, akik iskolát építenek belőle. Nincs az országnak saját felújításra váró iskolája talán? Télen szünetel az iskola, mert nincs pénz fűtésre? Szóval csak arra akartam utalni, hogy néhányan elfelejtik a fontossági sorrendet. Bocs az offért.
További ajánlott fórumok:
- Több adót fizessenek a gyermektelenek?! Mit szóltok hozzá?
- A gyermektelenség lélektana...
- Harmincas nők.. Szinglik, gyermektelenek ide:-)
- Létezik olyan cég, ami nem annyira unfair, hogy a családosoktól nem várja el a túlórát, míg a gyermektelenektől igen?
- Tudsz 2 "szabályt", házi praktikát, vagy bármit, amit gyerekként tanultál meg, és a mai napig eszedbejut?
- Endometriosis, gyermektelenség