Mi a véleményetek a kutyáknak való Foresto nyakörvről? (tudásbázis)
Nem királyi az ellátásuk, de lehet, többe vannak, mint a saját kosztom, sose számoltam.
Mármint a kaja, Az egyéb ellátás is sok.
Például a múltkori cseppvásárlás (a kutyákra) kidobott pénz volt sajnos. Most megint aktuális pedig, de nem tudom, mit vegyek. Ha már költök rá, legalább hasson!
Hat macska a két kutya mellé???? Te jó ég! Neked már tényleg üres a szekrényed! :DDD
Basszus, nem semmi költségeid vannak az állatokra...
Részemről két kutya, az egyik nagyobb darab.
És a hat macska.
Már a hajam is rámegy...
Van, aki meg az Advantix-ra esküszik. Úgy tűnik, hogy itt is érvényes, a kinek-mi jön be dolog...
Van, akinek a Foresto sem vált be, én meg hálát rebegek, hogy nem kell havonta csepegtetni jobbra-balra. :)
De érdekes! Megmondom őszintén, hogy ezt itt hallottam először, hogy meg kell kapirgálni, húzogatni, hogy működjön a nyakörv.
Én sosem bizgeráltam a nyakörvjeiket, és működött. Most már ezt is tudom. :)
Az Anvantix nálam sem vált be.
Én ráadásul nem használhatok nyakörvet,mert mindkét kutyám raszta, és alapból nem viselhetnek állandóan nyakörvet.
A cicák számára keresgélek én is olcsó, de hatékony megoldást.
Az állatorvosunk szerint érdemes váltogatni a szereket, egy-két évenként másikat keresni, mert ezek a dögök rezisztensek lesznek.
Sajnos a telkünk végén kis cserjés "erdő" van, és bár el van kerítve keresztben, a kutyák nem jutnak el a végéig, de a kullancs az udvarra is bejut.
nekünk az állatorvos a forestot javasolta, elég drága, de úgy tűnik, hogy működik.
március elején tettük fel azóta voltunk többször kirándulni, egy kullancs sem ment bele
korábban cseppet használtunk, de volt, hogy kihagytunk egy-két hónapot és máris kullancs ment bele. ha végig használom a cseppeket tavasztól őszig rámegy a gatyám
Én sem olvastam még ezt sehol, nekünk enélkül is működött, és működik most is.
Úgy látom, hogy ez sem jön be mindenkinek, ahogy a csepp sem. Van aki esküszik az Advantix-ra, nekem másztak a kutyán a kullancsok. Emellett a nyakörv mellett még egy sem volt bennük.
én a macskáimnak vettem foresto nyakörvet, és nagyon, nagyon mérges vagyok. ketten is allergiásak lettek rá, az egyik annyira, hogy tele kellett nyomni szteroiddal. tiszta seb volt, nemcsak a nyaka körül, hanem a teste több helyén. mondta az állatorvos, hogy elég gyakori az allergiás reakció a forestora. basszus ennyi pénzért... az egyik macskának semmi baja nem lett tőle, őrajta rajtahagytuk.
nekünk amúgy a bolfo vált be, bolha és kullancs ellen is.
És ezt valahol valaki leírja???
Most szedtem ki mégegyet!!!
Elvileg 4 hét a hatóidejük, de három hét után már másztak a vizslákon is a kullancsok. :( Agybajt kaptam azonnal...
Nem tudom, hogy mit csinál a Foresto, de eddig ez vált be a legjobban, ez tény. :)
És ha már itt tartunk, hogy a fórum témájához is hozzászóljak, nálunk a Foresto nyakörv maradéktalanul bevált.
Tavaly egy kullancs sem volt a kutyákban, nagyon örültem neki!
Most hónap elején kapták meg az új Foresto nyakörvüket, amivel az idei évet ki is fogjuk húzni!
Szia! Én ezt a listát kaptam nemrégiben egy kutyás baráttól:
Nem gondolnám, hogy kis mennyiségben mérgezőek a csonthéjasok, nekem mindent esznek a kutyáim: diót, csresznyét, meggyet-akár a fáról is, barack, szilva, bármi mehet nekik. Sose volt még semmi bajuk, hozzáteszem nem nagy mennyiségről beszélek.
Sziasztok! Nálunk változatlanul működik a nyakörv, nem volt kullancs egyik négylábúban sem. :)
Remélem, hogy ez így is marad. :)
Most találtam Puppy nyakában is egy hatalmas, megszívott rohadékot.
El vagyok keseredve:(((
Elhiszem, hogy anyagilag sok, nálunk is párom szokta mondani, hogy a két kutyában már 1-2 zsiguli ára benne van. :D Sőt...
Igen, sajnos nincs 100%-os védelem, akármit csinálunk. :(
Én is parázós vagyok, én is állandóan a kutyákat nézem, hogy nehogy másszon, ugráljon, csípjen valami. :(
Egyébként olyan rossz, hogy ennyi mindennek ki vannak szegények téve...
Én most a szúnyogok miatt parázok, mert a szúnyogok ellen nem véd a nyakörv, és ezzel a szívférgességgel megijesztettek. Igazából nem jellemző a sok szúnyog, de mégis... Tartok tőlük. :(
Szia! Én olvasgattam a Kiltixről is, de az is olyan, mint ezek szerint bármelyik más kullancs/bolha elleni "készítmény", van akinek bejön, van akinek nem.
Van olyan, aki évek óta azt használja, más pedig kézzel-lábbal tiltakozik ellene.
Ha Nektek jó, akkor használjátok bátran! :)
Oh, basszus! Nem mondod??? Sajnálom, hogy így jártatok. :(
Nekem a cseppek (Advantix) mellett mentek bele a kullancsok a kutyákba, minden további nélkül rájuk másztak, és volt amelyik bele is fúródott. Megszívni nem volt idejüket magukat, mert rendszeresen átnézem a kutyákat séta után, talán tavaly volt egyszer, hogy már elkezdte megszívni magát a kullancs, természetesen a csepp mellett.
Én nagy reményekkel vágtam bele ebbe a nyakörvbe, jókat olvastam/hallottam rólam, és eddig nekünk be is vált, amióta rajtuk van, még mászni se mászott rajtuk kullancs, pedig mi minden nap erdőben vagyunk.
Szerintem ez is "egyén" függő, mert a cseppről is megoszlanak a vélemények, van aki évek óta használja, és kullancs még a kutya közelébe sem volt, ugye nálunk meg másztak a kutyákat.
Talán más lehet a kutya "szaga"? Ez olyan lehet, mint az embernél, hogy van akit "szeret", van akit meg nem pl. a szúnyog.
Egy szónak is száz a vége, sajnálom hogy Nektek nem jók a tapasztalatok, ha a csepp jobb volt, akkor érdemes visszatérnetek tényleg arra, vagy pedig a nyakörv mellé cseppents, hátha a kettős védelem hatásosabb. Egyébként valakinél olvastam, hogy náluk a tuti befutó a nyakörv+csepp.
A cseppel nem volt gondotok? Melyiket használtátok?
További ajánlott fórumok:
- Ugatásról leszoktató nyakörvről kérnék tapasztalatokat!
- Valóban kötelező a szájkosár utcán, nyugodt, barátságos kutyáknak? (én eddig csak 1-2 kutyán láttam)
- Miért van a kutyáknak hónaljuk ha úgyis a nyelvükön izzadnak?
- Melyik a legjobb kutyáknak készült vitamin?
- Táplálékkiegészítők kutyáknak, macskáknak. Használtok ilyet?Ha igen melyik fajtát?
- Lazacolaj allergiás kutyáknak?