Mi a véleményetek a kutyáknak való Foresto nyakörvről? (tudásbázis)
Na, mostmár tényleg tele a hócipőm ezzel a nyakörvvel. Április eleje óta van a kutyákon, hetente háromszor erdőbe járunk sétálni. Séta közben szedegetem róluk a dögöket, úgyhogy igyekszem minél kevesebb munkát adni a nyakörvnek. Az előbb két hatalmas vérrel megszívott kullancsot szedtem ki az egyik kutyám oldalából... Ő már egyszer majdnem meghalt egy kullancs miatt. Állati pipa vagyok.
Egyébként nem ez az első eset mióta felraktam a nyakörveket. Mindkettejükből szedtem már ki többször is befúródott kullancsot. Általában időben észreveszem, mielőtt óriásira szívnák magukat, de sajnos most nem vettem észre...
Szerencse a szerencsétlenségben hogy mostanság sokat leszek itthon, figyelhetem a kutyákat folyamatosan. Ha bármi tünet van irány a dokink.
Úgyhogy akinek van pénze cseppekre, annak inkább azt ajánlom.
Nem hullott ki, vagy kopott meg a szőrük a nyakörv alatt?
Ha igen, ne ijedj meg, rövid időn belül helyrejön.
Érdekes egyébként, mert tényleg semmi szaga nincs, mégis lehet valami, amit a kullancsok éreznek.
Mindenesetre még rájuk sem másznak, remélem tényleg így is marad, és elkerülnek minket ezek a sz.rok, mert rettegek tőlük.
Hát ez nagyon jó hír!:))
Végre találtak valamit amitől "félnek" ezek a dögök!
Helló Lányok! :) Nekünk a Foresto úgy néz ki, hogy beválik. :) Járjuk az erdőt, a bozótot, de kullancs egy sem volt a lányokban, amióta a nyakörv rajtuk van. Remélem, hogy így is marad. :)
A strapát is bírja rendesen, hancúrozás közben is a nyakukon marad, pedig ettől féltem a legjobban. :)
Édes kis csillag!:))
A mentett kutyák, a leghálásabbak, mert már tudják mit veszíthetnek!:(
Nem tudnád telefonon megkérdezni a dokit?
Lehet, hogy valami új. Én az Advantixot használom már rég, de már erre is van rezisztencia.
Miért nem lehet ezeket a roh@dt kullancsokat irtani!
Ha a kutyák nem is :(, legalább mi emberek számíthatnánk! Évről, évre több lesz, de soha nem volt- állítólag- ennyi kullancs mint most!
Most szültem, mindennek érzem a szagát az állapotosság első hónapjától, mint egy vadászkutya :))
Csak ismételni tudom: Levettük róla!!!
Hogy megváltoztattak vmit, az tuti, hisz hosszabb is volt az új, mint amit levettünk róla. Lejáratát meg mindennek megnézem- tudatos vásárló vagyok.
Ez jó hír!
Én most parázok a kullancs miatt ami belement 4 napja, folyton lesem a kutyát.Már a testhőjét is megmértem szerencsére nem ellenkezett, de normális 37,5 C-os.
Jaj, de jóóóóó! ;) Most van rajta spot-on, de ha letelik az idő, akkor lehet, hogy én is beinvesztálok. :)
Azért tájékoztass továbbra is ,légyszi! :)
Nagyon elszomorít engem, hogy sok ember, hogy bánik az állattal. A kutyák amúgy is a gyenge pontom, mert az ő szellemi szintjük 3-4 éves gyerekének felel meg. Ugyan úgy bánatos tud lenni,örömöt tud érezni és soha nem tételezi fel az emberről, hogy bántaná.
Kertész Ákos írja a könyvében, hogy a távol -keleten fark csóválva mennek a vágóhídra, mert nem tételezi fel az emberről késsel a kezében, hogy rosszat akarhat neki!
Ha tudnám mindet magam mellé venném, hogy ne szenvedjenek!
Ha egyszer nyernék a lottón :), akkor egy olyan menhelyet hoznék létre, ahol minden lehetőség meg lenne ahhoz, hogy a későbbiekben boldog kis életük legyen. Non profit alapítványt, amiben az orvosi kezelésektől kezdve a rehabilitációig minden rendelkezésre állna.
De azt hiszem ez csak álom marad!:/
Tegnap délután ismét erdei sétán voltam a lányokkal, mikor hazaértünk, egyiken sem volt kullancs, tüzetes átvizsgálás volt. :) Jupííí....
Remélem, hogy jól fog működni a nyakörv. :)
Ezt találtam a használati utasításban:
A mellékhatások részt olvasd el!
Ti érzitek a Foresto szagát? Én abszolút nem érzem, hogy szagos lenne a nyakörv. Nem gondolnám, hogy megváltoztatták volna a nyakörvet. A lejárati idejét megnéztétek? Nincs ötletem, hogy mi történhetett...
Jaj, nagyon kis tüneményes szőrgombóc! :)
Én nem igazán tudom megérteni az embereket, csak úgy fogják, és továbbadnak egy állatot, mint egy babaruhát? :(
Nekem mindig ilyenkor a kis hercegben olvasottak jutnak az eszembe: "te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél". Miért felejtik ezt el olyan sokszor az emberek?
Köszöni a bókot:D.A jellemében szerintem mindkét fajta jelen van.De még nem ismertem ki igazán mert csak 2 hónapja van nálunk.Egy nőcitől hoztuk el 5 hónaposan mert a nem normális gyereke nem szerette és inkább továbbadták....:(
Nincs annyira melege mint, ahogy gondolnánk a hosszú szőr miatt.A rövid szőrű kutyánk, ami régen volt többet lihetett melegben mint ő.
Milyen tündéri és gyönyörűséges! :O
Azért ebben a melegben nem semmi lehet neki elviselni ezt a bundát! :O
A jellemében melyik fajta ütközött ki? :)
Igen valószínű, hogy allergiás lett rá.:(
Szerintem ne próbálkozzatok a továbbiakban vele.
További ajánlott fórumok:
- Ugatásról leszoktató nyakörvről kérnék tapasztalatokat!
- Valóban kötelező a szájkosár utcán, nyugodt, barátságos kutyáknak? (én eddig csak 1-2 kutyán láttam)
- Miért van a kutyáknak hónaljuk ha úgyis a nyelvükön izzadnak?
- Melyik a legjobb kutyáknak készült vitamin?
- Táplálékkiegészítők kutyáknak, macskáknak. Használtok ilyet?Ha igen melyik fajtát?
- Lazacolaj allergiás kutyáknak?