Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a véleményetek a kutyáknak való Foresto nyakörvről? fórum

Mi a véleményetek a kutyáknak való Foresto nyakörvről? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
2013. jún. 17. 09:06
Az én kutyulimon Kiltix van, eddig se bolha se kullancs nem támadta meg. Van valakinek tapasztalata a Kiltix-szel?
70. vacsa
2013. jún. 17. 08:33

Na, mostmár tényleg tele a hócipőm ezzel a nyakörvvel. Április eleje óta van a kutyákon, hetente háromszor erdőbe járunk sétálni. Séta közben szedegetem róluk a dögöket, úgyhogy igyekszem minél kevesebb munkát adni a nyakörvnek. Az előbb két hatalmas vérrel megszívott kullancsot szedtem ki az egyik kutyám oldalából... Ő már egyszer majdnem meghalt egy kullancs miatt. Állati pipa vagyok.

Egyébként nem ez az első eset mióta felraktam a nyakörveket. Mindkettejükből szedtem már ki többször is befúródott kullancsot. Általában időben észreveszem, mielőtt óriásira szívnák magukat, de sajnos most nem vettem észre...

Szerencse a szerencsétlenségben hogy mostanság sokat leszek itthon, figyelhetem a kutyákat folyamatosan. Ha bármi tünet van irány a dokink.

Úgyhogy akinek van pénze cseppekre, annak inkább azt ajánlom.

69. Moncsicsa (válaszként erre: 68. - Andi6020)
2013. jún. 15. 22:58
Nem, abszolút nem, semmi ilyesmit nem vettem észre.
68. andi6020 (válaszként erre: 67. - Moncsicsa)
2013. jún. 15. 21:26

Nem hullott ki, vagy kopott meg a szőrük a nyakörv alatt?

Ha igen, ne ijedj meg, rövid időn belül helyrejön.

2013. jún. 15. 21:04

Érdekes egyébként, mert tényleg semmi szaga nincs, mégis lehet valami, amit a kullancsok éreznek.

Mindenesetre még rájuk sem másznak, remélem tényleg így is marad, és elkerülnek minket ezek a sz.rok, mert rettegek tőlük.

66. andi6020 (válaszként erre: 64. - Moncsicsa)
2013. jún. 15. 20:13
Mondtam én! :)
65. Ata06 (válaszként erre: 64. - Moncsicsa)
2013. jún. 15. 19:41

Hát ez nagyon jó hír!:))

Végre találtak valamit amitől "félnek" ezek a dögök!

2013. jún. 15. 09:51

Helló Lányok! :) Nekünk a Foresto úgy néz ki, hogy beválik. :) Járjuk az erdőt, a bozótot, de kullancs egy sem volt a lányokban, amióta a nyakörv rajtuk van. Remélem, hogy így is marad. :)

A strapát is bírja rendesen, hancúrozás közben is a nyakukon marad, pedig ettől féltem a legjobban. :)

63. Moncsicsa (válaszként erre: 61. - Kiszvorosz)
2013. jún. 10. 13:31
Óh, kis Drágaság! Annyira édes lehet...
62. Ata06 (válaszként erre: 61. - Kiszvorosz)
2013. jún. 10. 12:38

Édes kis csillag!:))

A mentett kutyák, a leghálásabbak, mert már tudják mit veszíthetnek!:(

61. kiszvorosz (válaszként erre: 59. - Ata06)
2013. jún. 10. 10:58
Olyan 4-5 év körüli lány westie. Mikor kimentették is vemhes volt szegénykém. Kipakoltattuk, akkor mondta a doki, hogy szívnagyobbosás, veseelégtelenség, májnagyobbodás tuti van. A hallását sikerült helyrehozni, ételallergiája van,bolhaallergiája, és a felszívódó varratra is érzékeny. Viszont nagyon hálás, együtt alszik a macsánkkal, őrzi a babakocsit a teraszon, megugatja a postást:), ha épp az emeleten vagyok, ugat,hogy lent csörög a telefon...imádjuk!
60. Ata06 (válaszként erre: 58. - Judit87)
2013. jún. 10. 10:48

Nem tudnád telefonon megkérdezni a dokit?

Lehet, hogy valami új. Én az Advantixot használom már rég, de már erre is van rezisztencia.

Miért nem lehet ezeket a roh@dt kullancsokat irtani!

Ha a kutyák nem is :(, legalább mi emberek számíthatnánk! Évről, évre több lesz, de soha nem volt- állítólag- ennyi kullancs mint most!

59. Ata06 (válaszként erre: 55. - Kiszvorosz)
2013. jún. 10. 10:44
Szegénykém!:( Mennyi idős? Milyen fajta?
58. judit87 (válaszként erre: 57. - Kiszvorosz)
2013. jún. 10. 10:23
Nézzétek meg a majd a spot-onok összetevőit mert ebben a nyakörvben flumetrin és imidakloprid van.Pl. Advantix spot-onban is Imidakloprid is van, nehogy arra is allergiás legyen ha ilyet vennétek véletlenül.Nekünk mondott valami újabb spot-ont a doki szerinte az a legjobb most és 5 hétig véd nem 4ig!Csak nem tudom a nevét :(
57. kiszvorosz (válaszként erre: 45. - Judit87)
2013. jún. 10. 10:05
Nekünk is annak tűnt, ezért vettük le. Ha meggyógyul a nyaka, kap vmi spot-ont, addig meg fokozottabbab figyeljük. Sosem ment bele kullancs, és a bolhák is elkerülték.- de ezt írtam már...
56. kiszvorosz (válaszként erre: 50. - Moncsicsa)
2013. jún. 10. 10:03

Most szültem, mindennek érzem a szagát az állapotosság első hónapjától, mint egy vadászkutya :))

Csak ismételni tudom: Levettük róla!!!

Hogy megváltoztattak vmit, az tuti, hisz hosszabb is volt az új, mint amit levettünk róla. Lejáratát meg mindennek megnézem- tudatos vásárló vagyok.

55. kiszvorosz (válaszként erre: 46. - Ata06)
2013. jún. 10. 09:59
Pont ezért vettük le róla. Van/volt elég allergiája már szerencsétlennek, nem kínzom ezzel is tovább...(szaporítótól mentett kutya)
54. judit87 (válaszként erre: 51. - Moncsicsa)
2013. jún. 10. 08:02

Ez jó hír!

Én most parázok a kullancs miatt ami belement 4 napja, folyton lesem a kutyát.Már a testhőjét is megmértem szerencsére nem ellenkezett, de normális 37,5 C-os.

53. Ata06 (válaszként erre: 51. - Moncsicsa)
2013. jún. 10. 07:58

Jaj, de jóóóóó! ;) Most van rajta spot-on, de ha letelik az idő, akkor lehet, hogy én is beinvesztálok. :)

Azért tájékoztass továbbra is ,légyszi! :)

52. Ata06 (válaszként erre: 49. - Moncsicsa)
2013. jún. 10. 07:57

Nagyon elszomorít engem, hogy sok ember, hogy bánik az állattal. A kutyák amúgy is a gyenge pontom, mert az ő szellemi szintjük 3-4 éves gyerekének felel meg. Ugyan úgy bánatos tud lenni,örömöt tud érezni és soha nem tételezi fel az emberről, hogy bántaná.

Kertész Ákos írja a könyvében, hogy a távol -keleten fark csóválva mennek a vágóhídra, mert nem tételezi fel az emberről késsel a kezében, hogy rosszat akarhat neki!

Ha tudnám mindet magam mellé venném, hogy ne szenvedjenek!

Ha egyszer nyernék a lottón :), akkor egy olyan menhelyet hoznék létre, ahol minden lehetőség meg lenne ahhoz, hogy a későbbiekben boldog kis életük legyen. Non profit alapítványt, amiben az orvosi kezelésektől kezdve a rehabilitációig minden rendelkezésre állna.

De azt hiszem ez csak álom marad!:/

2013. jún. 10. 07:38

Tegnap délután ismét erdei sétán voltam a lányokkal, mikor hazaértünk, egyiken sem volt kullancs, tüzetes átvizsgálás volt. :) Jupííí....

Remélem, hogy jól fog működni a nyakörv. :)

50. Moncsicsa (válaszként erre: 43. - Kiszvorosz)
2013. jún. 10. 07:36

Ezt találtam a használati utasításban:

[link]

A mellékhatások részt olvasd el!

Ti érzitek a Foresto szagát? Én abszolút nem érzem, hogy szagos lenne a nyakörv. Nem gondolnám, hogy megváltoztatták volna a nyakörvet. A lejárati idejét megnéztétek? Nincs ötletem, hogy mi történhetett...

49. Moncsicsa (válaszként erre: 48. - Judit87)
2013. jún. 10. 07:31

Jaj, nagyon kis tüneményes szőrgombóc! :)

Én nem igazán tudom megérteni az embereket, csak úgy fogják, és továbbadnak egy állatot, mint egy babaruhát? :(

Nekem mindig ilyenkor a kis hercegben olvasottak jutnak az eszembe: "te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél". Miért felejtik ezt el olyan sokszor az emberek?

48. judit87 (válaszként erre: 47. - Ata06)
2013. jún. 10. 07:14

Köszöni a bókot:D.A jellemében szerintem mindkét fajta jelen van.De még nem ismertem ki igazán mert csak 2 hónapja van nálunk.Egy nőcitől hoztuk el 5 hónaposan mert a nem normális gyereke nem szerette és inkább továbbadták....:(

Nincs annyira melege mint, ahogy gondolnánk a hosszú szőr miatt.A rövid szőrű kutyánk, ami régen volt többet lihetett melegben mint ő.

47. Ata06 (válaszként erre: 44. - Judit87)
2013. jún. 9. 23:45

Milyen tündéri és gyönyörűséges! :O

Azért ebben a melegben nem semmi lehet neki elviselni ezt a bundát! :O

A jellemében melyik fajta ütközött ki? :)

46. Ata06 (válaszként erre: 43. - Kiszvorosz)
2013. jún. 9. 23:42

Igen valószínű, hogy allergiás lett rá.:(

Szerintem ne próbálkozzatok a továbbiakban vele.

45. judit87 (válaszként erre: 43. - Kiszvorosz)
2013. jún. 9. 22:26
Mástól is hallottam már ilyet, allergiás lett rá a kutyájuk.Nem tudom, hogy nálatok is ez áll e fenn, de kontakt allergiának tűnik.Amúgy kullancs ügyileg nálatok ment bele néha mellette vagy sosem?
44. judit87 (válaszként erre: 42. - Ata06)
2013. jún. 9. 22:22
Raktam fel képet :)
2013. jún. 9. 20:45
Olyan történt most, ami eddig még nem. Forestot használunk megjelnése óta. Tegnapelőtt vitte a férjem kozmetikushoz a kutyát (westie), és ott látszott csak a kutya nedves bőrén, hogy tele van kiütéssel a nyakörv alatt! Szárazon nem látszik. Rögtön levettük róla, most várjuk, hogy gyógyuljon...Múlt héten cseréltük pont a nyakörvet, és mondta is a férjem, most mintha más lenne a szaga, és a hossza is néhány centivel hosszabb volt. Elképzelhető, hogy megváltoztatták?! Nem értem, eddig olyan jó volt ez a nyakörv :(
42. Ata06
2013. jún. 9. 20:06
Akkor pici kutyus. Nagyon aranyos lehet. Ha tudsz, rakj fel képet róla.;)
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook