Mi a véleményetek a Hit Gyülekezetéről? (beszélgetés)
A vezetők azt képzelik, hogy jaj de jó itt az a sok birka és minél jobban megtömöm a zsebem.
A kisemberek lelke meg élete meg minden nem számít nekik, csak fizessenek téritsenek meg ugráljanak mint a bazárimalyom.
A kicsi hit gyülekezetes meg nem képzel semmit csak hiszi, hogy van isten és neki meg meg fog jól bocsájtani.
Nem rendezi le magában a válsághelyzeteket hanem egy könnyebb úthoz fordul, elképzeli hogy van egy pacák aki mindent elintéz helyette és minden felelösséget átvállal.
Sajnos ahogy téged nem tudnak ők meggyözni, hogy lépj be térj meg, fizess és feküdj le a vezetőkkel te sem tudod őket meggyözni, hogy MAARGIIIT NOORMÁÁÁLISVAAAGY?
persze hogy joga van elmondania a véleményét
és nem is áll szándékomban emiatt elitélni sőt megitélni
más a véleményünk ennyi
elfogadom hogy igy gondolja és hisz
csak nem értem....
de nálam ennyi :)))
nekem nincs szükségem istenre hogy boldoguljak
ha elrontok valamit vagy hibázok akkor magamat okolom ha meg sikerül valami akkor is.én ebben az egész vallásosdiban istenben meg egyéb dologban nem hiszek
viszont a magam erejében annál inkább
ne szivd már fel az agyad!
nyugisimi!
Én elhiszem, hogy hiszel de te is hidd el, hogy én nem hiszek.
Tehát:
Hiszem, hogy hiszed, hogy hiszel, de hidd, hogy nem hiszem, hogy hiszed, hogy nemhiszem.
hát ebbe most nem is megyek bele
mert az egész isten nem istenről
vannak olyan véleményeim hogy eléggé megrökönyödnének
igy inkább kihagyom
A HGy-től függetlenül egy megjegyzés: Az emberi lények azt gondolják, hogy elég Istenben nem hinni, és akkor már nincs is. Isten nem attól van, vagy nincs, hogy hisznek-e benne az emberek, vagy nem.
Lehet tagadni, hogy Isten van, de ez nem változtat az Ő létezésén.
nekem a sógornőm mondta egyszer a gyereknek hogy milyen jó dolog és milyen sok szépet tanul
de szerencsére a gyereknek volt annyi esze hogy azt mondja nem érdekli
én utána közöltem vele hagyja békén a gyereket
tőlem higyjen amibe akar
csak őt ne fűzze
4 éves volt akkor
a gyerek ha nagy lesz eldönti érdekli e isten vagy nem
de mig pici ne befolyásolják
én sem teszem
Köszi a javitást, valahogy nekem is az volt az érzésem, valami még hiányzik belöle.
Arról is eszembe jutott az összehasonlitás, amit irtál: (az ovonéni is odajár, meg a többi szülö is) ezért ez nagyon durva, hogy a gyereken kereszül probálják az embert, a szülöt ilyesmibe belerángatni, - ez nekem igy nagyon malipulativnak is tünik.
Na ez a Scientológi is ahonló taktikát alkalmaz, óvodákba, iskolákba férközik be és igy probál hivöket szerezni magának.
Nagyon guszustalan, mind kettö. : (
és nem itléek el senkit sem személy szerint
hanem csak egyet itélek el magát a hgy-t
mint intézményt
de azt nagyon
én egyáltalán nem mondtam hogy elitélek bárkit azért hogy ide vagy valahova jár
csak nem értem
akik kezdettől fogva vallásosak akkor miért nem maradnak meg annál a felekezetnél ahova jártak?
akik meg nem hittek eddig sem
miért térnek meg és pont a hgy-be?
lehetnének épp zsidók is akár vagy gyakorolhatnak más vallást is
mért pont a hgy?
Köszönjük az áldást...
de mi van azokkal, akiket itt is olvshattunk, hogy kiéhezett asszonyok, meg a családtól elszakított, eltérített ffiak..??????
persze hogy a pénzről szól hisz önnfentartók
nem tudom emlékszel-e a tv-ben nagy port vertek fel az ismert amerikai tv-s hittéritők akikről kiderült hogy egész ideig csak a pénz érdekelte őket és azért csinálták a műsort és szerveztek be embereket
a végén mindenki hitt nekik
csak azok nem akik téritettek
ők is csak a pénzben....
ez pont erről szól ugyanazt csinálja a magyar hittéritő is az atv-n
én nem vagyok vallásos nem hiszek
de azt tudom hogy isten elvileg szent
és hogy show-műsort csinálnak belőle hát nem is tudom...
Jókat beszélsz, Te "Malyom"! ÉRTEM ÁÁÁÁM
Elmehetnél szónoknak..majd gyűjtünk Neked , hogy legyen hol, s legyen kit téríteni;-)))))))) HURRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Pénz pénz pénz!
én is ordibálnék a hülyéknek és nem diszpécserkednék inkább mint az a dagadt faszi.
Ez olyan dolog szerintem mint amikor valaki szerelmes egy PASIBA aki nem érdemli meg őt. Hiába mondjuk ugye annak az aranyos és szép lánykának, hogy ne legyé má szerelmes bele vazze és keress egy jobbat, ő szerelmes és hali!
scientológia
igy elvileg ...
nem veszek rá mérget hogy hasonlitanak
mert igazából jobban kéne ismernem mindkettőt
hogy hasonlitsak
de valami nem stimmel ezzel az egésszel az tuti
nem vicc
mesélte a sógornőm hogy még azt is megmondják nekik
mivel szabad védekezni hogy ne maradj terhes
fogamzásgátló használata tilos
mert beleavatkozik a természet rendjébe
ha pedig terhes maradsz mert ne szedsz gyógyszert akkor el sem vetetheted mert ellenkezik a hittel
megáll az eszem
Egy idézet jutott az eszembe erröl a témáról:
"A hit nem azonos a vallással. A vallásban lehet hit, de a vallás inkább csak bizonyos keretek, szabályok közötti gondolkodást, érzést jelent. Vallásosnak lenni azt jelenti: megpróbálni egy adott kereten belül gondolkodni, hinni, a szabályokat betartani."
Polcz Alaine
Amugy nekem egy kicsit az amerikai "Sientologie"-ra (remélem jól irtam) emlékeztet, magyar változatban a hit gyülekezete. : (
"hogyan veszi magának a jogot bármelyik ember, hogy megmondja a többieknek, hogy nekik mi a jó? "
a jogot nem bármely ember veszi magának
hanem a hgy.
megmondja hogy élj miként,mit szabad mit nem
akkor már megmondja nem?
a tv-s hittéritő is másról sem beszél csak arról mi jó mi nem
tudom
rokon mondja ha akarom ha nem állandóan ezzel traktál :(((
EZ IGY VAN!
nekem nincs szükségem istenre hogy kikászpálódjak a gondjaimból csak magamra meg a páromra ki mellettem áll
őrá lehet számitani másra nem
de ha már mindenképpen hinni akarok akkor gyakorlom a vallásomat
inkább
...persze az ilyen arcokkal ki alapít családot???
gondolom még azt is megmondják nekik, hogy kivel keféljenek...