Mi a véleményetek a dobozdíjról? (beszélgetés)
fogalmam sincs, hogy kié lesz a dobozdíj, de abban szinte biztos vagyok, hogy ezt a díjat majd külön kell nyilvántartaniuk, illetve nem lehet összemosni a termék árával a számlán.
(persze ez "fogyasztóként" nem vigasztal, mert így is-úgy is ki kell fizetni)
jaaa, ezt nem tudtam
másik kalapba megy?
a röhej az, hogy nincs leírva normálisan sehol
csak azt találtam, hogy az eddig 100%osan támogatott gyógyszerek ára lesz 300 Ft
de hogy még mire vonatkozik?!
mondjuk az összes támogatott gyógyszer ára nőni fog holnaptól, aztán számolja ki, aki tudja, hogy benne vane a 300 dobozdíj, vagy nincs...
én úgy tudom, hogy csak a vényköteles termékekre.
(de nem vagyok 100%-ig biztos)
ha a vény nélküli gyógyszerekre is vonatkozni fog, akkor aztán tényleg mindenki a benzinkútra fog járni aszpirinért...
Mégsem lesz receptköteles az Algopyrin
Molnár Lajos megváltoztatta a döntést
Molnár Lajos egészségügyi miniszter bejelentette, hogy az eredeti tervektől eltérően keddtől határozatlan ideig mégsem lesz vényköteles az Algopyrin. Az egészségügyi tárca korábban a gyógyszer hatóanyagainak káros mellékhatásával indokolta a döntést.
Nekem 4 a gyógyszerem,és hát hiába is háborognék.
Amit fel kell íratni és ki kell váltani, dobozdíj ide,receptmegírási díj oda...
Érint sajnos, havonta fixen van 2 doboz gyógyszerem (jó, ez a 2 doboz nem a világvége), amit ki kell váltanom kötelezően.
édesanyám viszont a havi 12 doboz gyógyszerével... nem is tudom szegény, hogy mit fog csinálni ezek után.
nem akarok politizálni, de szívesen kipróbáltatnám egy illetékessel azt, hogy fizesse ki a rokkantnyugdíjából a gyógyszereit meg még plusz a dobozdíjat...
Szerintem felháborító! Nem elég a receptmegírásért a 300 ft, moat meg még itt van a dobozdíj is. :((
Nektek mi a véleményetek?
Téged mennyiben érint a dobozdíj?
Sok gyógyszert váltotok ki?