Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mi a véleményed arról, hogy nem kell nyelvvizsga a diplomához? fórum

Mi a véleményed arról, hogy nem kell nyelvvizsga a diplomához? (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
939. C**** (válaszként erre: 938. - D2d5bb5db4)
2014. febr. 21. 23:00

Nem, persze, nem érdemes idegesítened magad.

Ha egyszer megengedhetem magamnak, hogy gyerekem legyen, 18 éves korára több nyelven fog beszélni, és ha itt nem változik semmi, külföldön fog egyetemre járni.

Ennyit tudok tenni. Ő nem fog itt szellemileg és fizikailag nyomorogni.

938. d2d5bb5db4 (válaszként erre: 937. - C****)
2014. febr. 21. 16:29

Ezt pofázom. Rokon, szomszéd, barát, aki nem is csak nyelvből matek, biológia, amiből magánórát ad.

Számla? Ló..........!!

Azt kellene elérni, hogy ne a diploma miatt kelljen a nyelvvizsga, hanem IGÉNYÜNK legyen rá! Mert tényleg van olyan, aki megszakadhat, úgyse megy, annyira nincs nyelvérzéke.

Na, de akinek van, az ne drága pénzen szerezze meg! És utoljára elmondom, mert fontosnak tartom: ne engedjük, hogy elbutítsák az embereket.!4 Én talán be is fejezem, ne hergeljem fel magam. De nem jelenti azt, hogy nem nézek be. :))

937. C**** (válaszként erre: 935. - D2d5bb5db4)
2014. febr. 21. 16:18

...kérdem én, ad-e a tanár számlát? Adózik-e?

Szép kis fekete pénz, közben meg sírnak, hogy milyen keveset keresnek...

936. Mezei Virág (válaszként erre: 935. - D2d5bb5db4)
2014. febr. 21. 15:42

És ez még sokáig így fog működni...

Más országok nem tudom, hogy csinálják, de sokan beszélnek idegen nyelven.

Talán át kéne venni a módszereiket.

A vizsgamódszerünk sem biztos, hogy így jó.

2014. febr. 21. 15:14

Az iskolákban kellene a tanároknak komolyan kellene venni az idegennyelv-oktatást!! Most a diplomától függetlenül. De aza baj, hogy atanár tesz rá, és a gyerek-aki teheti- megy magánórára. Egy iskolán belül egymát ajánlgatják, mivel aki tanítja, ahhoz nem járhat.

Ez nagyon jó üzlet. Naponta 3 gyerek, cs 2000, és már nem érdeke, hogy a suliban komolyan foglalkozzon a diákkal. Nem igaz, hogy nem lehetne megtanítani! Nekünk még az oroszt is tudták úgy, hogy orosz szakra simán bejutott, aki akart!!

934. Mezei Virág (válaszként erre: 933. - C****)
2014. febr. 21. 14:55

"Kéremszépen, elfogynának a rabszolgák!"

Ez így is úgy is be fog következni!

Vannak még, akik gondolkodnak!

933. C**** (válaszként erre: 931. - Eszpi)
2014. febr. 21. 13:43

...és tegyük hozzá, hogy a szülő fizeti az oktatásért felelős politikust, az iskolai tanárt, stb.

Lehetne ezt jól is csinálni, de nem akarják, okkal.

Gondolj bele, ha a többezer gimnazista/ pláne a szakközépiskolás egy magas szintű idegennyelvtudással kerülne ki az iskolapadból, hová vezetne ez?

Vajon megcélozná-e a magyar munkaerő piacot, és a magyar egyetemeket, vagy egész másfelé venné az irányt?

Kéremszépen, elfogynának a rabszolgák!

932. 3f3949edc4 (válaszként erre: 930. - C****)
2014. febr. 21. 09:16
A Headway... ismerős valahonnan! Abban volt a Victoria road-ra épített gagyi tematika? Az tényleg pocsék volt...
931. eszpi (válaszként erre: 913. - C****)
2014. febr. 20. 23:33
Egyetértek! Érettségin idegen nyelvből 25 %-ot kell elérni, nyelvvizsgán 60 %-ot. Ez már eleve nagy ellentmondás! Hogy létezik az, hogy kb. 10 év nyelvtanulás után (mondjuk ha ált. isk. 3. osztályától számítjuk a középiskola végéig) egy értelmes, átlagos képességű gyerek ne tudjon letenni egy középfokú nyelvvizsgát? Itt nem a gyerekekkel van baj, hanem az oktatás színvonalával! Ne alapozzanak arra, hogy majd a szülő fizeti a külön tanárt, azért, hogy a gyerek megtanulja azt, amit az iskolában, a tanórán kellett volna neki megtanítani!
930. C**** (válaszként erre: 926. - 3f3949edc4)
2014. febr. 20. 20:51

Most persze könnyebb sokkal, de mondjuk nekem 1997 körül kellett volna nyelvet tanulnom, akkor meg kanyarban nem volt az internet.

A nyelvtanfolyamok meg nem értek sokat, azt nézték, hogy szedjék el az ember pénzét. Headway meg semmit nem ért, én abból nem tanultam meg angolul, csak megútáltam az egészet! Az órán szakközépben annyi történt, hogy felolvastuk az egy őszi napon c. olvasmányt, és csókolom.

Így mentem egyetemre, ahol egy félév után ütközött az angol óra a statikával. Szted melyikre jártam be? :)

Államvizsga után elővettem a kreatív angolt, és lenyomtam a vizsgát.

Az oktatási rendszerre én nem támaszkodhattam, remélem most jobb a helyzet.

929. 3f3949edc4 (válaszként erre: 927. - 501b8238d1)
2014. febr. 20. 11:29

Hazudok? Miről?

Nyelvet gyakorloni ott a net! Miről hazudsz?

928. k1scs1ll4g (válaszként erre: 924. - C****)
2014. febr. 20. 11:26
Köszönöm C****
927. 501b8238d1 (válaszként erre: 926. - 3f3949edc4)
2014. febr. 20. 01:45
Az, hogy hazudsz?
2014. febr. 19. 09:23
Internet. A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb nyelvtanár (szövegértés => youtube, olvasás - szótanulás => bármilyen idegen nyelvű portál, kommunikáció => tonna friendfinder / penpal oldal van). Aki akar, az tud tanulni; de a kötelezésnek csak akkor van értelme, ha a tudás hasznos + hasznosítható.
2014. febr. 18. 19:33
Bár ne kéne nyelvvizsga a diplomához...jelenleg a pokolba kívánom a nyelvvizsgát.
924. C**** (válaszként erre: 923. - K1scs1ll4g)
2014. febr. 18. 19:19
Van, igen. Azt hiszem, ha hamarabb találkozom ezekkel a könyvekkel, megszerettem volna időben az idegen nyelveket, és már biztosan 3 nyelven beszélnék! De nem adom fel még most sem! Csak most sokkal kevesebb az időm, mint mondjuk 14-22 évesen. Ezért gondolom, hogy ha tök egyedül középfokú nyelvvizsgát tettem ezzel a módszerrel, akkor igenis az iskolákban cseszik el a nyelvoktatást, és tesznek generációkat tönkre, hacsak nem szándékos, hogy ne beszéljen a magyar nyelveket, mert még a végén könnyebben kinyílna előtte a világ.
923. k1scs1ll4g (válaszként erre: 919. - C****)
2014. febr. 17. 18:10
Köszönöm a válaszokat! Amúgy németet erőltettem anno... Abból is van kreatív?
922. Mezei Virág (válaszként erre: 921. - Évanéne)
2014. febr. 17. 12:14

Nálunk az a szokás, hogy az emberek orra elé betonfalat emelnek, nehogy már boldogulhasson a szerencsétlen munkavállaló! :((

Akármit intéznél, akadályokba, falakba ütközöl...

Mert csak.

Miért lenne más éppen a diploma megszerzése?

2014. febr. 17. 11:38
Egy szakmai továbbképzésre járok,a 16 fős csoport tagjai javarészt vezetők,jó szakemberek,az ország különböző pontjairól. Az egyik tanárunk elpöttyentett egy olyan mondatot,miszerint nagyon sajnálatos,hogy a szakmában kevesen beszélnek nyelvet. Tizenhatan,egyenként elmondtuk,hogy sokéves,évtizedes munkatapasztalat alatt soha,semmihez nem kellett nyelvtudás,elfelejtették,amit tudtak is... Elgondolkodtató,nem?
920. Mezei Virág (válaszként erre: 919. - C****)
2014. febr. 15. 13:14

Teljesen jó, még akkor is, ha éppen csak!

Ha az embernek szüksége van rá, a gyakorlatban úgy is megtanulja.

Ráadásul sokszor a tanult és a beszélt nyelv között akad némi különbség...

Gyakorlat teszi a mestert!

919. C**** (válaszként erre: 917. - K1scs1ll4g)
2014. febr. 13. 18:45

Angol, kreatív angol. Én erre esküszöm. Nekem a saját nővérem annyit mondott, "Neked az életben nem lesz nyelvvizsgát, hülye vagy ehhez", amikor meglett: "Na, de épphogy csak meglett, léc alatt"

Szóval, Kreatív nyelvcsalád, reményteleneknek :)

918. Mezei Virág (válaszként erre: 917. - K1scs1ll4g)
2014. febr. 13. 18:09

Ha már tanultál valamilyen nyelvet, szerintem azzal jobban járnál...

Persze te tudod.Nem egyszerű és nem sok értelme van, ha csak kényszer az egész. :(

2014. febr. 13. 17:38

Sziasztok!

Nekem középfokú C típusú nyelvvizsga kell, de gyorsan! Nyelvérzékem harmatgyenge, munkámhoz nem, csak a diplomámhoz lenne szükség rá. További terveim a nyelvvel nincsenek.

Eszperantóra gondoltam... Szerintetek? (ja, és negyven felé közelítek, munka, gyerekek, háztartás stb...)

916. C**** (válaszként erre: 915. - 552ff9d9b8)
2014. febr. 3. 23:19
A nehéz szitu az, amikor váltanál, mert váltani kell, de a nyelvtudásod nincs már sehol... Ilyenkor magasról le van ejtve az évtizedes gyakorlatod.
2014. febr. 3. 20:35
Nem mindenki használja a munkájához a nyelvet, így vizsga után gyorsan el is felejti. Ha pedig kell, akkor úgyis meg fog tanulni az adott nyelven. Fontosabb, hogy értsen a munkájához.
2014. febr. 3. 20:28
Szerintem nincs ezzel semmi gond, lehet attol meg valaki jo szakember, hogy nincs nyelvvizsgaja. Nem mellesleg ezzel letornek a nyelvvizsgakozpontok szarvat, sok penzt zsebelnek be a diakokon, akiknek szukseguk van a nyomi papirjukra.
913. C**** (válaszként erre: 912. - 9892d65728)
2014. febr. 3. 20:14

Olyan nincs, hogy valakinek nem megy bármi megtanulása. Olyan van, hogy a tanár nem találja az utat a másik elméhez. Aki nem szellemi fogyatékos, meg tud tanulni egy idegen nyelvet is, hisz megtanulta a saját anyanyelvét is.

Azt állítom, hogy az iskolákban a nyelvoktatás NEM megfelelő. Mert: aki nem éri el azt a szintet, ami adott évben a nyelvvizsgához vezető úton adott szinten elvárás, ne kapjon kettest, ergó ismételjen évet. Ott, helyben, akkor, pl gimnázium másodikban. NE 18-22 évesen derüljön ki, hogy a gyerek nem tud nyelvvizsgázni!!

Könyörgöm, ilyen nincs! A gyerek nem hülye, csak tanítani és számonkérni kell! Igenis, az oktatáspolitika és a tanárok közös felelőssége!

A számonkérés etekintetben egyoldalú, teljesítsd a nyelvvizsgát!

Én pedig számonkérem a mindenkori oktatási minisztert, az iskolák igazgatóit, a nyelvtanárokat a sok tönkretett emberi életért!

Időben buktatni, ez a megoldás, és lenne becsülete a nyelvóráknak!

2014. febr. 3. 05:05

....."a kiszolgáltatottságból fakadó szolgalelkűség legkézzelfoghatóbb bizonyítéka."....

sajnos ez a tömören megfogalmazott valóság.

(nem szívesen beszélünk róla, mert piha, de a képességeink bizony meghatározóak. a piac nem fogadja el, illetve nem vevő a képzetlen emberekre....nem, ez így nem jó...inkább az alkalmatlan emberekre. mert itt jön a képbe, hogy van, akinek nem megy a nyelvtanulás, de az esze hozzásegítette egy kiváló diplomához...nos, ezt keményen ki is használja a munkaadó...)

911. Derya (válaszként erre: 906. - 3f3949edc4)
2014. febr. 2. 20:27
hat vegul is, ha igy vesszuk, magyar nyelvtanbol is vannak akik megbuknak, vagy max. 2-essel atrugdossak, pedig anyanyelvuk... :-o
910. michelle.r (válaszként erre: 907. - 3f3949edc4)
2014. febr. 2. 17:52
Nem minden betelepülőhöz, csak ahhoz, aki munkát ad ;) és szerencsére az sem kötelező.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook