Mi a véleményed arról, hogy nem kell nyelvvizsga a diplomához? (beszélgetés)
Nem, persze, nem érdemes idegesítened magad.
Ha egyszer megengedhetem magamnak, hogy gyerekem legyen, 18 éves korára több nyelven fog beszélni, és ha itt nem változik semmi, külföldön fog egyetemre járni.
Ennyit tudok tenni. Ő nem fog itt szellemileg és fizikailag nyomorogni.
Ezt pofázom. Rokon, szomszéd, barát, aki nem is csak nyelvből matek, biológia, amiből magánórát ad.
Számla? Ló..........!!
Azt kellene elérni, hogy ne a diploma miatt kelljen a nyelvvizsga, hanem IGÉNYÜNK legyen rá! Mert tényleg van olyan, aki megszakadhat, úgyse megy, annyira nincs nyelvérzéke.
Na, de akinek van, az ne drága pénzen szerezze meg! És utoljára elmondom, mert fontosnak tartom: ne engedjük, hogy elbutítsák az embereket.!4 Én talán be is fejezem, ne hergeljem fel magam. De nem jelenti azt, hogy nem nézek be. :))
...kérdem én, ad-e a tanár számlát? Adózik-e?
Szép kis fekete pénz, közben meg sírnak, hogy milyen keveset keresnek...
És ez még sokáig így fog működni...
Más országok nem tudom, hogy csinálják, de sokan beszélnek idegen nyelven.
Talán át kéne venni a módszereiket.
A vizsgamódszerünk sem biztos, hogy így jó.
Az iskolákban kellene a tanároknak komolyan kellene venni az idegennyelv-oktatást!! Most a diplomától függetlenül. De aza baj, hogy atanár tesz rá, és a gyerek-aki teheti- megy magánórára. Egy iskolán belül egymát ajánlgatják, mivel aki tanítja, ahhoz nem járhat.
Ez nagyon jó üzlet. Naponta 3 gyerek, cs 2000, és már nem érdeke, hogy a suliban komolyan foglalkozzon a diákkal. Nem igaz, hogy nem lehetne megtanítani! Nekünk még az oroszt is tudták úgy, hogy orosz szakra simán bejutott, aki akart!!
"Kéremszépen, elfogynának a rabszolgák!"
Ez így is úgy is be fog következni!
Vannak még, akik gondolkodnak!
...és tegyük hozzá, hogy a szülő fizeti az oktatásért felelős politikust, az iskolai tanárt, stb.
Lehetne ezt jól is csinálni, de nem akarják, okkal.
Gondolj bele, ha a többezer gimnazista/ pláne a szakközépiskolás egy magas szintű idegennyelvtudással kerülne ki az iskolapadból, hová vezetne ez?
Vajon megcélozná-e a magyar munkaerő piacot, és a magyar egyetemeket, vagy egész másfelé venné az irányt?
Kéremszépen, elfogynának a rabszolgák!
Most persze könnyebb sokkal, de mondjuk nekem 1997 körül kellett volna nyelvet tanulnom, akkor meg kanyarban nem volt az internet.
A nyelvtanfolyamok meg nem értek sokat, azt nézték, hogy szedjék el az ember pénzét. Headway meg semmit nem ért, én abból nem tanultam meg angolul, csak megútáltam az egészet! Az órán szakközépben annyi történt, hogy felolvastuk az egy őszi napon c. olvasmányt, és csókolom.
Így mentem egyetemre, ahol egy félév után ütközött az angol óra a statikával. Szted melyikre jártam be? :)
Államvizsga után elővettem a kreatív angolt, és lenyomtam a vizsgát.
Az oktatási rendszerre én nem támaszkodhattam, remélem most jobb a helyzet.
Hazudok? Miről?
Nyelvet gyakorloni ott a net! Miről hazudsz?
Nálunk az a szokás, hogy az emberek orra elé betonfalat emelnek, nehogy már boldogulhasson a szerencsétlen munkavállaló! :((
Akármit intéznél, akadályokba, falakba ütközöl...
Mert csak.
Miért lenne más éppen a diploma megszerzése?
Teljesen jó, még akkor is, ha éppen csak!
Ha az embernek szüksége van rá, a gyakorlatban úgy is megtanulja.
Ráadásul sokszor a tanult és a beszélt nyelv között akad némi különbség...
Gyakorlat teszi a mestert!
Angol, kreatív angol. Én erre esküszöm. Nekem a saját nővérem annyit mondott, "Neked az életben nem lesz nyelvvizsgát, hülye vagy ehhez", amikor meglett: "Na, de épphogy csak meglett, léc alatt"
Szóval, Kreatív nyelvcsalád, reményteleneknek :)
Ha már tanultál valamilyen nyelvet, szerintem azzal jobban járnál...
Persze te tudod.Nem egyszerű és nem sok értelme van, ha csak kényszer az egész. :(
Sziasztok!
Nekem középfokú C típusú nyelvvizsga kell, de gyorsan! Nyelvérzékem harmatgyenge, munkámhoz nem, csak a diplomámhoz lenne szükség rá. További terveim a nyelvvel nincsenek.
Eszperantóra gondoltam... Szerintetek? (ja, és negyven felé közelítek, munka, gyerekek, háztartás stb...)
Olyan nincs, hogy valakinek nem megy bármi megtanulása. Olyan van, hogy a tanár nem találja az utat a másik elméhez. Aki nem szellemi fogyatékos, meg tud tanulni egy idegen nyelvet is, hisz megtanulta a saját anyanyelvét is.
Azt állítom, hogy az iskolákban a nyelvoktatás NEM megfelelő. Mert: aki nem éri el azt a szintet, ami adott évben a nyelvvizsgához vezető úton adott szinten elvárás, ne kapjon kettest, ergó ismételjen évet. Ott, helyben, akkor, pl gimnázium másodikban. NE 18-22 évesen derüljön ki, hogy a gyerek nem tud nyelvvizsgázni!!
Könyörgöm, ilyen nincs! A gyerek nem hülye, csak tanítani és számonkérni kell! Igenis, az oktatáspolitika és a tanárok közös felelőssége!
A számonkérés etekintetben egyoldalú, teljesítsd a nyelvvizsgát!
Én pedig számonkérem a mindenkori oktatási minisztert, az iskolák igazgatóit, a nyelvtanárokat a sok tönkretett emberi életért!
Időben buktatni, ez a megoldás, és lenne becsülete a nyelvóráknak!
....."a kiszolgáltatottságból fakadó szolgalelkűség legkézzelfoghatóbb bizonyítéka."....
sajnos ez a tömören megfogalmazott valóság.
(nem szívesen beszélünk róla, mert piha, de a képességeink bizony meghatározóak. a piac nem fogadja el, illetve nem vevő a képzetlen emberekre....nem, ez így nem jó...inkább az alkalmatlan emberekre. mert itt jön a képbe, hogy van, akinek nem megy a nyelvtanulás, de az esze hozzásegítette egy kiváló diplomához...nos, ezt keményen ki is használja a munkaadó...)
További ajánlott fórumok:
- Ki lehet-e nevezni valakit közalkalmazottnak a diplomás bérrel és munkakörbe úgy, hogy nincs nyelvvizsgája a diplomához?
- A főiskolai diplomámhoz még nem kellett anno nyelvvizsga. 40 elmúltam bőven, újra tanulnék, de nem nyelvet... lehet?
- Hány éves korig kell nyelvvizsga diplomához?
- Felsőfokú angol nyelvvizsgán mit mondjak arról a témáról, hogy aukció/régiségek?
- Mit lehet arról nyelvvizsgán mondani, hogy élettársi viszony?
- Mit mondjak arról felsőfokú nyelvvizsgán, hogy műszerek a gyógyításban?