Mi a tökéletes csokibevonat islerre? (tudásbázis)
Egy kis edénybe bele teszünk 7 evőkanál tejet, 10 db kockacukrot összetörve és felforraljuk.Éppen csak rottyanjon 1-et. Levesszük a tűzről és bele tördeljük a bármilyen tortabevonót (10 dk).Keverketve addig melegítjük, amíg a bevonó elolvad.A tűzről levéve 3 dkg vajat, esetleg margarint teszünk bele és elkeverük.Ha túl híg, kakaóporral lehet süríteni.
Ki kell próbálni a sűrűséget. Hideg kistányérra teszel egy picurkát és beteszed a hűtőbe pár percre.Ha nem jó az állaga, óvatosan (lassú tűzön, kevergetve) újra melegítheted és hozzáadod a sűrítéshez vagy a higításhoz szükséges anyagot.
Higítani tejjel is lehet, de óvatosan keveset!
En is etcsokiba rakok pici olajat!:)es működik!
..ha mar itt tartunk,megosztanad velünk legyszi,hogy milyen az a szuper isler recepted?:) koszi előre is!
Én 65% os étcsokiba tettem egy kanál olajat. és tökéletes lett.
nektek nem lesz fura ízű a bevonós?
mondjuk ahol cukrászdában annó dolgoztam, ott is étcsokit tettünk rá simán, nem bevonókat.Én onnan szedtem.
Van egy nagyon jó isler receptem, viszont a csokibevonat annyira puha és kenődős rajta. Kinek van olyan csokimáz receptje ami nem ennyire maszatolós?? Én katica étbevonót szoktam felolvasztani és abba teszek 10 dkg-hoz 4 ek olajat.
Várom a tippeket!
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Létezik olyan, hogy tökéletes nő?
- Ti nem unjátok a tökéletes test kultuszt?
- Tényleg olyan sok házasság tökéletes? És csak én vagyok ilyen béna?
- Hogyan NE legyünk tökéletes anyák
- Egy tökéletes kapcsolatból hirtelen kilép a párod...