Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézeskalács karácsonyra recept

Mézeskalács karácsonyra recept

A Mézeskalács karácsonyra hozzávalói:
A mézeskalácshoz
1 kg liszt
4 dl procukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg margarin
3 db tojás
2,5-3 dl méz
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja

A mázhoz
1 tojás fehéje
1 csipet só
6-7 evőkanál porcukor


A Mézeskalács karácsonyra elkészítési módja:
A porszerű hozzávalókat összekeverjük. ebbe belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a mézet, a tojásokat, a citrom és a narancs reszelt héját majd összegyúrjuk az egészet. Nem szabad feladni, addig kell gyúrni, amíg a méz az összes lisztet felveszi! A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtsuk ki, s aztán különféle formákat szaggathatunk ki belőle. A mázhoz a tojásfehérjét gőz felett verjük fel. A sót adjuk hozzá először, majd kanalanként a cukrot. Akkor jó a hab, ha megmaradnak a habverő formázta "hullámok".

Ezzel a mézeskaláccsal nagyon könnyű karácsonyi hangulatot teremteni. Ebből a mennyiségből igen sok sütemény lesz.

Az üzletekben kapható mézeskalács fűszerkeverékkel nem az igazi, aki teheti ne használja azt ehhez a recepthez!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézeskalács karácsonyra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook