Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fűszeres diós keksz recept

Fűszeres diós keksz recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 80 kcal

A Fűszeres diós keksz hozzávalói:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- fél-fél kávéskanál őrült szerecsendió, fahéj, szegfűszeg
- 2 tojás + 1 tojás a kenéshez
- 10 dkg darált dió + 15 dkg fél dióbél a díszítéshez
- kevéske só


A Fűszeres diós keksz elkészítési módja:
1.) A margarint kivesszük a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékleten melegedni. Amikor már jól megpuhult, habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük. 2.) A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fűszereket, egy csipet sót, összekeverjük, a tojásos margarinhoz adjuk. Beletesszük a diót, jól összedolgozzuk, és a tésztát alufóliába csomagolva, a hűtőben egy óra hosszat pihentetjük. Ezután a liszttel beszórt deszkára tesszük, és kb. fél cm vékony lappá nyújtjuk, kiszaggatjuk kerek formára (pogácsaszaggató, hagyományos retro kávéspohár, ami kézbe akad:) ). 3.) A sütőlapra sütőpapírt teszünk, erre rakjuk a kis korongokat. Megkenjük a tojással, a közepébe egy dióbélt nyomunk. A 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük. A papírról még melegen leszedjük, mert ha kihűl, akkor nehezebb lesz levenni - vagyis akkor le kell valahogy vésned, vagy vakarnod:). Dobozba tedd el másnapig, hogy puhuljon!

Kiváló édesség például tea mellé, de önmagában is laktató és ízletes nasika.

Én csináltam úgy is, hogy két tepsivel sütöttem ki, az egyikből ugyanígy készítettem el a korongokat. A másik adag korongra nem tettem diót, hanem lekvárral összeragasztottam a diós párjával:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fűszeres diós keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook