Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Cseresznyebefőtt (Ecetes) recept

Cseresznyebefőtt (Ecetes) recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 750 kcal

A Cseresznyebefőtt (Ecetes) hozzávalói:
1 kg cseresznye,
3 szegfűszeg,
3 dl borecet,
1 kávéskanál só,
1 csokor tárkony,
12 szem fekete bors.


A Cseresznyebefőtt (Ecetes) elkészítési módja:
A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A borecetet a sóval felforraljuk, kihűtjük, majd a cseresznyére öntjük. 48 óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Az ecetet ismét felforraljuk, újra kihűtjük, és a cseresznyékre öntjük. 48 órát állni hagyjuk, 2-3 hét múlva fogyasztható.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A cseresznyebefőtt (ecetes) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook