Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kekszalapú túrótorta recept

Kekszalapú túrótorta recept

A Kekszalapú túrótorta hozzávalói:
200 g vajas keksz
100 g pörkölt, darált mandula
100 g puha vaj

500 g túró
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
100 g fruktóz
2 csomag vaníliás cukor
2 lap zselatin
1 citrom reszelt héja

2 doboz felezett barack konzerv jól lecsepegtetve

30 g étcsokoládé


A Kekszalapú túrótorta elkészítési módja:
A kekszet daráljuk le vagy törjük nagyon apróra. Keverjük hozzá a darált, pörkölt mandulát, majd az egészet dolgozzuk össze a vajjal. Ez lesz a torta alapja. Az alapot egy zsírpapírral kibélelt, kapcsos tortaforma aljára nyomkodunk és 30 percre hűtőbe rajkuk. Amíg az alap megszilárdul elkészítjük a krémet. A túrót keverjük össze a fruktózzal és a reszelt citromhéjjal. A tejszínhabot ferjük fel a habfixálóval, majd keverjük bele a két csomag vaníliás cukrot. A zselatint előírás szerint készítsük el. A tejszínhabot óvatosan, laza mozdulatokkal keverjük bele a túróba, majd adjuk hozzá a zselatint. A hűtőből kivett alapra szépen rajuk le a felezett barackokat, majd öntsük le a krémmel. A tetejére reszeljük rá a csokoládét. A tortát tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

Más gyümölccsel is nagyon finom. Különösen forró nyári napokra ajánlom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kekszalapú túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook