Mennyire valós dolgokat írt le Dan Brown "A Da Vinci kódban"? (beszélgetés)
Antea, téged mint a téma szakértőjét kérdezlek:
Szerinted mi változna, ha kiderülne, hogy mindez igaz lenne?
:))
Tetszik ez a kérdés, bennem is felmerült.
A lényegen szerintem semmit se változtatna, de nagy botrány alakulna ki, az tuti. :)
Sziasztok!
Én egy lelkésszel beszéltem erről, és ő azt mondta, teljesen kitaláció (a könyv maga is egy másik regényre hivatkozik, ha jól emlékszem).
Most biztos azt gondoljátok, egy lelkész persze, hogy ezt mondja. De én ismerem őt, nagyon széles látókörű, egyáltalán nem bigott. Az ő véleményére lehet adni, higgyétek el!
Pontosan erről van szó.
Nem az a fontos, hogy te, én bárki mit hisz vagy gondol, mert ettől függetlenül van egy objektív igazság.
Csak azt kellene megtalálni, abba belesimulni.
Ezekről a dolgokról tudás nélkül beszélni csak találgatás.--Persze nem felesleges.
Mindenek felett ami igazából VAN, az a fontos.
Ha a Biblia minden szava igaz, akkor azt jónéhány egyházi gyakorlat félremagyarázza. Ettől a VALÓSÁG nem változik meg.
Nem lenne egyszerűbb nyitott szemmel figyelni, s a VALÓDIT keresni?
Van a Da Vinci kódban egy mondat:a Bibliát nem a mennyországból kaptuk faxon!Ez sokmindenre magyarázatot ad,szerintem arra is,h úgy alakíthatták a történetét anno,ahogy tetszett!!!
Én imádom a könyvet,már többször átolvastam!
Na végeztem a digitális erőddel,nem volt olyan érdekes mint a Da Vinci kód,de azért fel vet egy két jó kérdést!Mennyire lehetünk biztonságban a mai internetes világban,kiknek miknek vagyunk kitéve egy egy mail megeresztése után, kik kukkolnak bele !A személyes adataink számítógépen adatbázisokban ,valós e a fenyegetettség ?Ugyan akkor megvédhetöek is így lehetünk?
Könnyű olvasmány pergős,izgalmas!
A sok kis egyhaz eleg meresz kijelentes, a romai katolikust nem kis egyhaznak neveznem, es meg jo parat, aminek legalabb az oszovetseghez koze van.
A Biblia torteneszi szemmel egy egyoldalu iromany, sok dolog nem is ugy tortent meg a valosagban, idorendileg is teved. Csak egy peldat irjak, ha Jezabelre gondolunk, akit kidobtak az ablakon, mert balvanyimado volt, viszont mint foniciai kiralylany a foniciaiaktol nem csak a balvanyimadatot hozta (es ezt nem akarta rakenyszeriteni senkire), hanem rengeteg altaluk mar hasznalt dolgot,az egyseges mertek rendszert (ami akkoriban nagyon fontos volt hogy a kereskedelembe beszallhassanak) stb. Hogy meggyilkoltak es a Biblia helyesli, egy buta balgasag, es ez csak egy a sokbol. A masik pedig, hogy a biblia gyakran viragnyelvet hasznal, amit leir, nem lehet szo szerint venni. Jezusrol pedig annyit, hogy sok everol nincs tudomasunk, merre jart, valoszinuleg a Foldkozi-tenger partvideket jarta (feltehetoen) igy ismerkedett meg kulonbozo kulturakkal, ahonnan megtanult dolgokat, pl egyes kutatok szerint hipnozist. A feltamasztast sem szabad szo szerint venni, atvitt ertelemben kell ertelmezni a dolgokat. Ez sokszor nehez, foleg mert masra nevelodtunk. Lazar feltamasztasa sokak szerint nem mas, mint a hitehagyott Lazar viszateritese a hivo baranyok koze.
Ez a tema kimerithetetlen, aki vegigtanulja az okor kelet-et, annak utana nincsenek ketsegei a Bibliaval kapcsolatban, sem illuzioi, az okor kelet tanarok a legnagyobb ateistak az egyetemen, nem szerencses amikor a hallgatojuk masik szakja mondjuk a hittudomanyi foiskolan hittan tanar. ;)
Olvastam, nem láttam.
A téma tetszik. Biztosan említené a Biblia, ha nem lett volna felesége. Az feltűnőbb volt az akkori társadalomban. Vajon ha tényleg van vér szerinti utódja, akkor a génjeiben örökölte azokat a képességeket, amiket Jézus a Biblia szerint megtett? Miért nem lehetett egy kedves mebernek asszonya? A szerető Isten megtiltotta volna ezt neki? Hihetetlen, mit rá nem húzunk Isten akaratára.
Isten ha van, ha igaz a Biblia, akkor annnyira szuverén, hogy nem az én akaratomat teljesíti, nem is a Vatikánét, hanem a sajátját.
Ha igaz a Biblia, akkor Isten a szeretet. Miféle szeretet az, amibe nem fér bele egy férfi öröme egy általa szeretett asszonnyal?
Ha igaz a Biblia, akkor belefér a Da Vinci kód.
Ha igaz a Biblia, akkor annak a fizikai valósága is igaz, csak ezzel senki nem foglalkozik.
Ha találkoznál, beszélnél Istennel, megértenéd a fentieket. Csúcs bátor D. Brown. Szeretem a stílusát. A sok kis egyház meg féljen csak, mert kiderülhet, hogy egy egészen más Isten VAN, mint amit ők hirdetnek.
Hibadzik sok helyen az elmelet. Bar Jezust sosem vette volna komolyan a zsido tarsadalom, ha nincsen felesege, tekintve hogy meg matriarchalis tarsadalomrol is van szo (A Biblia mint tudjuk a legmegbizhatatlanabb tortenelmi forras). Ez egy indok, ami Maria Magdolna mellett szol. A Sinclair csalad nem az egyetlen ilyen csalad, hanem tobben vannak, a mai napig szamon vannak tartva. (A gyurujukrol nem tett a film emlitest, ha a lany kiralyi veru lett volna, elvileg egy gyurut kellett volna orokolnie, amin meghatarozott oszlopok allnak.- Ez legalabb is az elmelet :)).) Roslyn ugyes huzas a szerzotol, templomos epitmeny, a diszitese, a vizkopo figurak, a leomlott falresz csipkezete is jelkepesen van kialakitva stb, sok mindent bele lehet magyarazni. Viszont eleg regota vizsgalgatjak mar muveszettorteneszek, kutatok, hogy ne tunt volna fel Maria Magdolna koporsoja :)). A Da Vinci kod alaptortenete egyebkent nem ennek a szerzonek az erdeme, hanem egy szerzoparose, akik ezt Da Vincit kihagyva mar megirtak min. 12 eve, eleg sok ervet felhozva a jezusi szarmaztatas mellet. Da Vincirol csak emlitest tesznek, mint a fold alatti szabadkomuves paholy tagjarol.
Keves volt az informacio a filmben, masreszt egyes infok nagyon hibasak. En csak a filmet lattam, nem is figyeltem igazan. Az alapos kutatashoz az utat elallja a Vatikan, ahogy a Templomosokat sem rehabilitaljak nyilvanossagra nem hozott okok miatt, amit azert a torteneszek kb. sejtenek, de nem hangoztatnak. A Da Vinci kod zsakutca, kis kitero az egyebkent is bizonytalan labakon allo eredeti elmeletbol. Inkabb gyonjuk meg, hogy papai vizeken kalozkodtunk, mint sokan bevegyek azt a nehany maszlagot, ami a filmben elhangzott. Ezt a gyonasi szoveget egyebkent a dedszuleitek is mondtak ( meg ha nem is jartak soha papai vizeken), valahanyszor gyontak, mignem a Vatikan szabad gyonasra modositotta a gyonasok szovegeit, eltekintve nehany kotelezo formulatol.
További ajánlott fórumok:
- Te is szerető vagy? Hogyan éled meg a dolgokat?
- Csevegő- Nem tudsz aludni? Unatkozol? Nincs kivel megbeszéld a dolgokat? Gyere, itt bármit lehet :)
- Segítsetek feldolgozni dolgokat! Adjatok tanácsot!
- A Wizz Air-nál, mennyire veszik komolyan az ellenőrzésnél a különböző dolgokat?
- Mit tehetnék, rossz dolgokat tudtam meg a 15 éves húgomrol!
- Az a hibás, aki elolvassa a párja leveleit és talál is benne dolgokat?