Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mennyibe kerül egy szülés Budapesten? fórum

Mennyibe kerül egy szülés Budapesten? (tudásbázis kérdés)


1 2
43. Amaunet (válaszként erre: 37. - F4e7e8321e)
jún. 20. 21:04

Ez így van.

A beteg életutamban szerepelt, hogy Kecskeméten valamilyen operáció kórházi ellátással.

Ugyan jártam Kecskeméten többször is, de kórházban nem voltam.

Az oldal végén megkifogásoltam ezt a tételt, amelyet ki is vezettek/töröltek onnan.

Az a lehetőség már fent van, hogy azokat az orvosokat is le lehet kérdezni, akik megnézték az életútunkat, de nekem még nem hozott eredményt.

42. Enissa (válaszként erre: 22. - Sziszoka25)
jún. 20. 20:55
Szerintem egy jó szülésznő csodákra képes. Akire számíthatsz, akinek van 1-2 jó szava is hozzád, aki ért a gátvédelemhez.
41. birebora (válaszként erre: 37. - F4e7e8321e)
jún. 20. 16:31
Na erre kellene egy valamirevaló kompetens csoportot kinevezni.
40. AP34 (válaszként erre: 39. - AP34)
jún. 20. 16:22
Évek óta
39. AP34 (válaszként erre: 4. - F4e7e8321e)
jún. 20. 16:15

Persze,hogy sorba állnék,azért fizetek betegbiztositast.

Vagy akkor ne fizessen TB-t senki,menjen mindenki oda,amire futja.


Szerencsére már vele óta nincs szerencsém magyar egészségügyhöz

jún. 20. 15:04

Fölösleges bárkit is fogadni és pénzt kidobni.


Első gyermekemnél fogadtam orvost, kár volt, hihetetlenül bunkó volt és semmiben sem segített.


Másodiknál nem fogadtam senkit, de ügyeletben épp az a bunkó volt, akinél az elsőt szültem. Most is bunkó volt, de legalább nem"kellett" pénzt adnom neki.


Lányom első gyereknél fogadott dr.-t, Semmi extra nem történt, de sokba került.


Másodiknál ugyanezt a dr.-t fogadta meg. A dr. lekéste a szülést, így a szülést az ügyeletes vezette le teljesen korrektül. A fogadott dr. látta el a gátmetszést. Így mind a két dr. pénzbe került.


Szerintem fölösleges szüléshez dr.-t fogadni, az ügyeletes is levezeti, lehet, hogy még emberségesebben, mint egy ki tudja milyen állapotban, honnal előszalasztott fogadott dr.

jún. 20. 07:04

Teljesen elkanyarodtunk, de leírom: neten megtekinthető mindenkinek a saját tb életútja, csak a taj szám kell hozzá.

Érdekes dolgok derülhetnek ki benne.

Nekem pl. több olyan fogorvosi kezelésem, drága beavatkozásaim voltak abban az időszakban itthon, amikor a valóságban külföldön éltem... A doktor úr vagy asszisztense random beírogat ilyeneket, aztán a tb persze fizeti.

Erről nem sokan tudnak.

Ha mindenki leellenőrizné a sajátját, és a valótlanokat jelentené, akkor egy idő után talán ott maradna a pénz az eü.-ben, ahová való.

36. semleges (válaszként erre: 35. - Timycat)
jún. 20. 06:57
Az ilyet fel kell jelenteni. Aljas, pénzéhes és még gátlástalan is. Mi pénzek ezek és nem adózik utána. Elkeserítő és felháborító.
35. timycat (válaszként erre: 16. - Sziszoka25)
jún. 19. 22:12

Nekem volt orvosom, vidéken. Végig magánban jártam hozzá, de sokszor rendelésen kívül a kórházba hívott be mikor ügyelt, na akkor még a vizsgálatért se kért pénzt, de végig nagyon rendes volt, vasárnap délután is lelkesen jött be "szülni". Pénzt a szülésért nem fogadott el csak egy üveg italt.


Aztán ugyanebben a kórházban szült barátnőm, az osztályvezető volt az orvosa. Havonta 2x rendelte iyen-olyan vizsgálatra magába, sokszor ügyeleti időben a kórházba de akkor is elkérte a vizsgálatok díját, majd -és gondolom ez számára korábban kiderült- a szülés előtt 2-3 héttel benyögte, hogy ő nyaralni megy, szóval nagy eséllyel nem lesz ott, szüljön az ügyeletesnél. Majd nyaralásból hazaérve bement barátnőmhöz "elkérni a pénzt" a szülésért. Az ilyen egy patkány.

Az ügyeletes orvos aki nagyon rendes volt barátnőmmel, szülés után is többször ránézett nem kért pénzt. Ilyen is van.

Barátnőm most tervezi a második babát és fél nem megint az osztályvezetőnek tejelni, mert mi van ha átmegy a másik dokihoz és a görény osztályvezető kicseszik vele.


Sajnos ilyen világot élünk...


Egy másik barátnőm Pesten 350et fizetett a dokinak és 150et a szülésznőnek. Már nem emlékszem melyik kórház, de konkrétan közölte a doki a tarifát, kijelölte hogy ő melyik szülésznővel hajlandó együttdolgozni és annak mennyit kell adni.

Nagyon durva.

34. Enissa (válaszként erre: 12. - Sikerbox)
jún. 19. 21:58

A magunkra vigyázás nem jelenti azt, hogy ne lehessen probléma. Sajnos nem így működik.

És, ha nem rendes orvossal hozza össze a sors, akkor mi van?

Elméletileg igazad van, de a gyakorlat az más.

Ha a feleségedről, lányodról van szó, te is másképpen fogod látni, tapasztalni a dolgokat.

Mondjuk hiába jó az orvos, ha a kórház vacak, nincs megfelelő műszerezettség, nincs neonatológus, koszos stb. Tehát, én jó felszerelt kórház, és jó orvos mellett teszem le a voksom.

33. timycat (válaszként erre: 11. - Sikerbox)
jún. 19. 21:56

"Ha a terhesség alatt is normálisan élsz, és nem alkohol, cigi akkor a gyerek is rendben fejlődik."


Ez így kimondva baromság.

Barátnőm vitaminnal, mozgással készült a babára, terhessége alatt is egészségesen élt, aztán toxémia miatt rohammentő és mindkettőjük életétmentő császár a 24-25. héten, majd kb 1,5 hónap a koraszülött osztályon. Azóta szerencsére jól vannak.

32. andi6020 (válaszként erre: 5. - Filcike)
jún. 19. 21:32
Jesszusom
31. f4e7e8321e (válaszként erre: 30. - Nyamitörp)
jún. 19. 19:24

Igazad van, gyerekkori emlékek sokasága jut eszembe. Akkor még rosszabb volt talán, még jobban igyekeztek legalább a látszatot fenntartani.

Ezt én úgy látom, hogy itthon még nagyrészt az a felfogás/viselkedésforma, hogy aki ez eü.-ben dolgozik, az magasabb rendű.

A legegyszerűbb admimisztrátortól kezdve az időpontosig, és az orvosokban teljesedik ki. (Tisztelet a kivételnek!). Szóval mintha a beteg lenne az eü.-ért, és nem fordítva. (erre írtam az előzőben hogy a mentalitás miatt van).

És szerintem innen indul, ahogy írtad is: régről, amikor még egy orvos Istennek számított és a betegek hálából mindenfélét adtak neki.

Én személy szerint nem gondolom úgy, hogy a pénz többé tesz valakit, hanem úgy, hogy a rendes ellátásnak sokszor ára van. Én pl. azért nem is mentem rendes rendelésre a dokimhoz, hogy ne érezzem vacakul magam, ha az ott sorakozó, izzadó, fáradt kismamik előtt soron kívül behívna. Mert ugye ez is rendszeres szokás.

A rendszert nem kezdem el most elemezni, de ha itthon is annyi lenne a fizu és nem lopna boldog boldogtalan, akkor a dolgozók elégedettebbek lennének, nagyobb szívvel tudnának a hivatásuknak élni.

A körülményekről nem is beszélve.

30. Nyamitörp (válaszként erre: 28. - F4e7e8321e)
jún. 19. 17:15

Ez a mi volt előbb a tyúk vagy a tojás esete szerintem.

Sokan állítják, hogy a betegek kapatják el az orvosokat, de a betegek is csak annak tudnak adni, aki elfogadja. Szerintem ez nem az egészségügyben gyökeredző probléma. Ez az általános felfogás, ha pénzed van, többet érsz.

Lehet ellene háborogni, de ez jó darabig nem fog még változni.

jún. 19. 16:08

Ha már konkrét összegről beszélünk, az én dokim 5-6000 Ft-ot kért el egy vizsgálatért, szülés után hatvanat kapott.

Osztályvezető főorvos.

Lehet, hogy többet várt volna, de ennyit adtam, plusz ugye a magán vizsgálatok, szülésig 3x.

Fél milliós összegeket én sem adnék.

Most elmesélhetnék sztorikat, ami miatt így gondolkozom (szerintem a felét sem hinnétek, hogy ilyen van), de nem akarom, hogy magyarázkodásnak tűnjön, vagy hogy megijesszem a kismamákat. :)

28. f4e7e8321e (válaszként erre: 11. - Sikerbox)
jún. 19. 12:24

Az első mondattal sajnos nem tudok egyetérteni, a többiben van igazság.

Nekem olyanok voltak a körülmények, ami miatt így döntöttem és döntenék továbbra is.

Abban a városban, amiről beszéltem, az sztk-s orvosok flegmák, durvák és a kórházi osztálynak is nagyon rossz híre van. Tapasztalatból beszélek, nem előítélet.

Örülök, de tényleg, ha másnak nem ilyen tapasztalásai vannak.

Anyukám combnyaktöréssel rengeteget várakozott, éjjel rá sem néztek, miután beszéltem a dokival és kapott valamit, egyből megkapta azt a bánásmódot, amit amúgy alapból megérdemelne (rengeteg befizetett tb után).

Nekem anno megért 5000.- Ft-ot, hogy a dokim saját betegeként nem kellett órákat várni az aktuális vizsgálatra, és nem kellett heteket várni az uh.-ra.

Továbbra is úgy gondolom, hogy szégyen, ami itthon folyik, de ha a szeretteimről van szó, akkor mindent meg fogok tenni, hogy emberként kezeljék.

Nem ész nélkül tolom én sem a pénzt, de ha úgy látom, hogy az kell hozzá, akkor odaadom, vagy lehetőség szerint orvost váltok.

Nem hiszem, hogy a dokikat az ilyen hülyék, mint én kapatták el, sokkal inkább másról vam szó.

Az egészségügy és magyar mentalitás okolható mindezért.

27. fincsi5 (válaszként erre: 8. - Bless the child)
jún. 19. 12:21
De azt tudod, hogy az 1 kg. kenyér ára sem egyforma mindenhol?
26. maya80
jún. 19. 09:18
Sziasztok! Három gyermekekm van; és mindegyik fogadott orvos nélkül, ügyeletes orvosnál/szülésznőnél jött a világra gátvédelemmmel. A várandósságok során is SZTK-s rendelésre jártam. Nem azért, mert nem tudtam volna megfizetni a magánt, hanem elvből. Miért adjak pénzt azért, amiért az orvosok fizetést kapnak? Én sem várok és kapok pénzt az ügyfelektől azért, mert a munkámat végzem...
25. unom (válaszként erre: 11. - Sikerbox)
jún. 19. 09:08

Megint olyan témában osztod az észt amiről nem sokat tudsz.

Nem csak az anya hibájából lehet baj.

24. tumbo (válaszként erre: 23. - Mezei Virág)
jún. 19. 09:05
az enyém is.lassan 40 éve.mikor éreztem,hogy lesz valami,kihívtuk a mentőt.nem azt mondom,hogy fáklyásmenet volt,mert rám szóltak,hogy nem szabad lefeküdnöm. aztán fájás sehol,megnézték a magzatvizet,zavaros volt,a szívhang is gyönge. ráköttetek valamire,ami nézte a színhangot,mit tudom én mit kaptam,mondtam az orvosnak,én elájulok.aztán rákönyökölt a hasamra,kinyomta a gyereket,a magzatzsinór a nyakára volt tekeredve.az unokaöcsém barátnője azt mondja,inkább egy pincében szül egymaga,mit a kórházban.mert őt megalázták a császármetszéssel.hát,ha annyi eszed van,de utólag ne reklamálj.
23. Mezei Virág (válaszként erre: 16. - Sziszoka25)
jún. 19. 08:54

Nekem nem volt orvosom, és nagyon rendesek voltak!

Igaz, már rééégen volt az!

jún. 19. 08:53
Hát igen ez az hogy tényleg határ a csillagos ég :( és akik nem fizettek terhesgondozasra is sztkba jártak vagy oda havonta mentek magan dokihoz? Szülésznőt sem érdemes fogadni?
21. lolita2112 (válaszként erre: 18. - Filcike)
jún. 19. 08:51
szerintem nem!hala au-ban nincs borravalo!
20. tumbo (válaszként erre: 16. - Sziszoka25)
jún. 19. 08:50
aztán,kit érdekel,jó esetben sosem látjuk egymást.
19. tumbo (válaszként erre: 15. - Bless the child)
jún. 19. 08:48
én sem.pedig a nővérek nagyon dicsérték a gyereket,hogy milyen szép.hát ezért kár volt koptatni a szájukat,mert pénzt azt nem adtam.
18. filcike (válaszként erre: 16. - Sziszoka25)
jún. 19. 08:48
Nézd...nekem tavaly volt fogadott orvosom,simán is ment minden,aztán a 6 hetes kontrollon nem jelent meg...hiába hívtuk telefonon,fel se vette.....érdemes fizetni?
17. Mezei Virág (válaszként erre: 15. - Bless the child)
jún. 19. 08:47
Tudom. De sokan meg félnek, és fizetnek, egyre többet. Határ a csillagos ég...:((
jún. 19. 08:46
Területileg a Péterfyhez tartozunk, ugyh ott fogok szülni. sok jót olvastam a kórházról igaz hogy nem a legmodernebb de azt mondták a szülésznők és az orvosok nagyon jók. Nagyon félek hogy jól döntök e. Nagyon rossz hogy azt sugalják a kismamák felé sokan hogy ha nincs orvosod senki fia vagy :/
15. Bless the child (válaszként erre: 13. - Mezei Virág)
jún. 19. 08:45
Nem. Egy fillért nem fizettem, pedig szültem már
14. tumbo (válaszként erre: 3. - Anaya)
jún. 19. 08:37
szerintem is.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook