Mennyi ideig tart a térdprotézis műtét utáni felépülés? (tudásbázis)
Szia te fiatal "gyerek", hozzánk képest,
itt nem lehet kórházat ajánlani sem doktort, esetleg privátin. Mint mondanak a többiek nem tudom, még csak nálad járok, a műtétem miatt elmaradtam az olvasásban, kicsit rendetlenül válaszokok.
A TB biztos fizeti a térdprotézist!!!!!
Kedves Zsuzska,
régi motoros vagyok itt, megértelek, én is csak 70 évesen elmúlva egy kicsit jobban akartam menni, de a bal térddel nem nagyon sikerült. Igaz, van annyi erő benne, hogy 13 hónap múlva kibírja a jobb térd műtétet. A jobb csípőm is odavan. Hát.... mit mondjak, áldozni én is áldoztam eleget. Egy bottal én is elvoltam, főleg, ha le tudtam ülni többször. Van ismerősöm, aki 75 évesen istenien megy.... van olyan 86 éves házbelim, akinek most műtötték a másik tédét is, és sokkal jobban van, mint én...
De nyugi, nem biztos, hogy te nem javulsz meg....
Nagyi,
higyj nekem és a dokimnak (ebben igaza van), jó gyógytornász kell és nem rehab, az mindig kétséges, nekem nem is ajánlotta.
Az én tornászom jó és a Rendelőintézetben, a reuma dokinő, Tb-s, saját személyre szabott térdest ajánlott, akivel jól haladtam, a mozgásom jobb lett (a régi tavaly bal térdemről van szó)
igaz az ismeretlen eredetű fájdalom és a ruhák nem tűrése megmaradt. De a hajlításom remekül haladt 9 hónaposan....
Már nem bírom összeszedni a dolgokat.
Végül is i volt a fájdalmad oka? A hegesedés,
Légy szi írd már meg röviden.
Még ha te mozaikos vagy is, mi meg nem.
Sziasztok,
lassan haladok az olvasásban, így össze-vissza irkálok.
A jobb frissen műtöttem nagyon lassan halad (műtét 1-én), mint a tiéd. A hirtelen beleszúrás nálam sokszor van, de a dokim még tavaly mondta, nyugi, még tart egy darabig, így most is tűröm, csak hangosan jajgatok a hirten fájdalomtól.
Tramadol elfelejtve, amikor elhagytam már reszketett a kezem, nem aludtam napokat utána úgy hiányzott, a fájdalom pedig elviselhető volt, nem is tudom mi a fenének szedtem be. A háziorvos csodálkozott. Most néha bekapok egy Xanaxot, ha
nem alszom...
Nekem most sem volt varratom - igaz a doki azt mondta, ha hiányolom, varr ő nekem utólag olyan szépet, amilyet csak akarok és azonnal kezdi is....
A Flector extrát én nem tűrtem...
Megyek tovább...
Szia,
maszek orvos volt? Nm adnád meg az elérhetőséget? Nekem is kellene valamit csinálnom az első tédemmel, mert baj lesz, a műtő dokim egyenlőre passzívan áll a dolgokhoz, most csak amásikkal foglalkozik.
Nagyi kedves,
én a kórházban Voltaren75-t kaptam, az jó volt, a doki Tramadolt írt otthonra, az viszont elvonási tüneteket okozott, amikor abbahagytam.
Szóval maradok a Voltaren 75-nél, ha nagyon kell.
Az első 3 nap valószínűtlenül rossz volt, de túléltük.
Első alkalommal Voltaren 75-t kaptam, most Tramadol 50 mg-t, viszont, ahogy csökkenteni kezdtem az adagot, elvonási tüneteim lettek, elkezdtem reszketni stb.
Rögtön abba is hagytam, a gyógyt. szerint sem a legjobb gyógyszer, néha egy Voltaren 75 és kész, nekem tavaly is elég volt egy évre 20 szem!!!!!!!
Rehabról lebeszélt!!!!!!! a doki, elég, ha ellátnak otthon és jön a gyógytornász. A Máv Hévíz viszont jó lesz - mondta.
Szia terminator,! !!!!
Hévizet kaptam év végére, de ha ezt a második térdemet is benyújtom igényre, akkor előbbre vesznek, mondta a főorvos asszony. Én kértem 2 ágyas szobát, mivel a Máv intézetnél lehet, nem akarok a folyosó végére WC-re járni, de nálunk állítólag nem is kell....
Nem tudom, milyen lesz, de legfeljebb előbb haza jövök....
Szia János,
15-én fél 11 -kor túl is voltam, köszi mindenkinek a drukkolást. Maga a műtét könnyebbenk tűnt, nem is kérdezték akarok-e bódulni, bódultam, hál Istennek semmire nem emlékszem, az első éjszaka is könyebbnek tűnt.
Viszont ott a végén beleállt egy fájdalom a seb belső oldalán, ami azóta is tart, szörnyű, alig tudom elkerülni, a tornász szerint, (5 nap múlva már itt is volt háznál a tavalyi), előbb-utóbb kitornászom és jobb lesz. Szépen haladok szerinte, szerintem szörnyen fáj egy pont, amikor ordítok valósággal, próbáljuk kilazítani....
Szóval, mint tavaly, csak most máshol, de végül is 8 hónapra sikerült a 110-120 fok a másiknál.
Aranynagyi, örülök, hogy túl vagy a karod ellenére...
Nálunk cementeznek, mivel a doki szerint: "mi biztosra megyünk..."
A műtét utáni napon jön a gyógytornász és mozgat, utána való napon fel is kell állni és WC-re menni. Na én hiába mondtam, hogy nekem még egy napot várnom kell, különben rosszul leszek...
Na így is lett.... Így hétfőn műtöttek, csütörtökön kimentem és nem tenyereltek a térdemre, de így is jajgattam. Műtött lábon nincs súly, csak a mankóval való továbblépéskor egy kicsit.... Terhelni, csak hat hét után lehet, amikor jön az egy mankó. Persze vannak kivételek, de eddig nálunk nincs erőltetés....
Sorban válaszolok,
ha hétfőn műtenek, akkor pénteken be kell feküdnünk, hogy vas. este elkezdjék az akármit...
Tehát majd 3 nap unalom és félelem.....
Most kisírtam, hogy hétfőn fél hétre menjek be és 3/4 8-kor már toltak is a vágóhídra... A nővérek dühöngtek, hogy persze a főorvos betege....
Esli, jó, hogy mondtad ezt a Silegon-t, holnap veszek is magamnak, mert fáj a májam, nagyon, habár ehhez a diabéteszem is hozzájárul, mindig azt írják az Uh.-ra hogy diabéteszes zsírmáj
Aranynagyi én meg ma vagyok 5 hónapos.Kérjél a reumatológiára beutalót, aztán elviszed a zárójelentésedet és ott is írhatnak ki Rehabot Neked. Én is Hévízen voltam :)- vagy megvárod a március 30at, nekem ott írt egy ambuláns lapot a műtőorvosom, hogy komplex rehabilitációs gyógyfürdő kezelés javasolt. Hátha tudtam segíteni.
Sziasztok!
A súlyfürdő remek terápiás eljárás, ami a fájó gerincet tehermentesíti, illetve nyújtja.
De! CSAKIS OLYAN ESETBEN, AMIKOR MÉG A TESTET NEM ÉRTE BALESET VAGY NEM KERÜLT BEÉPÍTÉSRE OLYAN PROTÉZIS AMI MEGVÁLTOZTATHATJA A MOZGÁST, ILLETVE A TEST SÚLYPONTJÁT!
Megelőző hatása van leginkább. Gyakran kaptam régebben, de a csigolyatörésem után szigorúan megtiltották. Hévizen egy generálozáson magyarázták el, hogy miért. Most a térdproti után újra elmondták a kórházban és a rehabon is.
Más! Meleg vízbe hat hónapig nem mehettem. Klára is írta, hogy neki is ezt mondták. Múlt héten Hajduszoboszlón voltunk, a főorvos amikor kiállította a belépőt és a kezelőlapot, lelkemre kötötte, csak 34 fokos víz jöhet szóba az is max. 40 perc, de ebben a vizitorna is benne volt.
Bocs a bőbeszédűségért!
Mindenkinek jobbulást és fájdalom és frontmentes éjszakát kívánok!
Üdvözlettel:
Tuttuka Klári
Persze, hogy fáj ennyi idő után, még nagyon friss.Víz alatti tornát biztos nem ír ki senki, mert még nagyon gyengék a szövetek friss a műtét.Maximum száraz torna ami szóba jöhet legalább még fél évig.
Nekem a reumatológus az első beültetés után kiírt súlyfürdőt, na az tett be neki abba is hagytam mert majd kiszakadt a protim a helyéről!!Többet sosem mentem vizes tornára, mert csak rosszabb lett!
Klára!
Nagyon örülök, hogy már otthon vagy. Sokat- sokat gondoltam(tunk) Rád az elmúlt 2 hétben. Nagy szeretettel kívánok mielőbbi gyógyulást! Várunk itt a fórumon, de ne erőltesd a gép előtt ülést! Inkább torna ezerrel, és 6-8 hét múlva már itt a tavasz, talán a hévizi beutalód is megjön.
Vigyázz magadra és jobbulást!
Üdvözlettel: tuttuka Klári
További ajánlott fórumok:
- Térdprotézis műtét után mennyi a felépülés, miben változik az élet?
- Császármetszés után mennyi ideig tart és hogyan zajlik a felépülés?
- 2 hónapja volt a térdprotézis műtétem. Nagyon megbántam,...
- Orrműtét utáni felépülés
- Volt valakinek már keresztszalag szakadása? Esetleg műtétje? Mik a tapasztalatok? Hány napig tartott a felépülés?
- Petefészek ciszta tapasztalatok és műtét utáni felépülés