Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek? (tudásbázis)
Tavaly felemelték az alap ajánlott mennyiséget 1500-2000 iu-ra.
Érdemes naprakésznek lenni és valódi, ezt kutató szakorvosok legfrissebb eredményeit számon tartani, mert ez az a terület, ahol éppen most jönnek ki az új, gyökeresen megváltozott eredmények.
hú az komoly...
én egy hétre számítva 21.000 NE D3 vitamint és 3.500 mg C-vitamint szedek.
én 3000NE-t szedek. (52 kg vagyok)
hol hallottad ezt a 13kg-onkénti dolgot?
Napi 5 mikrogramm a javasolt (RDA),
50 mikrogramm a tolerálható felső beviteli szint (UL)
heti 50.000 NE. Télen.
Mellé 3-5.000 mg C-vitamin.
Nyáron nagyon sokat vagyok napon.
Alapból napi 2-3000 NE-t kell(ene) szedni (főleg télen), nekem most alacsony D-vitamin szint miatt napi 2x5500 van előírva 3 hónapig, utána kontroll vérvétel.
De az se mindegy, milyen formában szedi az ember, a D2 állítólag nem olyan jó, és a növényi forrásból származó hatóanyagok sem szívódnak fel megfelelően. (Neten is utána lehet olvasni.)
Nekem D3 krémem van, bőrön keresztül szívódik fel, és állati eredetű (birka irhájából kivont) D-vitamint tartalmaz. 1 nyomásnyi krém 5500 NE-t tartalmaz, és kb. 60 nyomásnyi van a tubusban (6000 Ft 1 tubus).
Ja!
Ez van.
Mindenki szedje belátása szerint!
Utána kell olvasni sok helyen.
- 5 mikrogramm egyenértékű 200 NE.
- 10 mikrogramm megfelelő 400 NE.
Én 1200 IU-t. Télen.
Az immunrendszer jó működéséhez is fontos.
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Rengeteg a savam mivel tudnám savtalanitani a szervezetemet??
- Hány g szénhidrátot lehet egy nap enni? (Ami szükséges a szervezetnek és nem többlet!)
- Egy első osztályos gyermeknek milyen vitaminra van szüksége?