Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek? (tudásbázis)
Nyáron napi pár perc napozás fedezi a szükségletet.
Több felesleges, sőt káros, de nem elsősorban a D-vitamin miatt. Az UV -sugárzás öregíti a bőrt, és bőrrákot okozhat.
Unokatesóm endo doki, ő pl. olyan nővel, aki babát szeretne, heti 50-70 ezer NE egységet szedet.
De amúgy alapból a napi 3 ezer NE simán rendben van.
Jójó akinek nincs baja annak persze elég a kaja. De akinek a szervezete nem tudja raktározni annak muszáj.
Én pl nyáron áprilistól októberig fekete vagyok, sose égek meg de a d vit szintem nyáron is csak épp határon belül volt.
Remélem is! :))
Ezek megelőzésre való adatok.
Ha nem szükséges, nem vagyok a nagy dózisok híve.
Köszi megnéztem.
Jónak tűnik.
Nekem csukamáj olajból készült D3 vitamin cseppem van. Ez nagyon jól adagolható.
Adagolásról:
Csecsemők: 400–1000 NE/nap
Gyermekek (1-6 év): 600–1000 NE/nap
Gyermekek (6 év felett): 600–1000 NE/nap
Serdülők: 800–1000 NE/nap
Felnőttek: 1500–2000 NE/nap
Kövér felnőttek: 3000–4000NE/nap
Terhes nők: 1500–2000 NE/nap”
Forrás: Paramedica Magazin
Elég jártas vagyok a d vitamin témában.
Egészségügyi okból havonta nézik a d vitamin szintemet.
Akinek nem alacsony a d vitamin szintje annak ne kell brutál menniység amiket itt irnak hogy 5000NE naponta meg ilynek. Nekik elég az általános vitaminkészitményekben található adag.
Akinek alacsony annak a kálciumszintjétől függően kell pótolni a d3 vitamint ez hati 7000NE- a csillagos égig terjedhet, attól függ mennyire nem tudja raktározni a szervezet.
Az én d3 vitamin szintem a minimál érték 1/4-része általában van hogy kicsit több van hogy kicsit kevesebb.
Én téli időszakban heti 14000NE tablett formájában+ heti egyszer 5000NE csepp formájában.
Az orvosi pótlásra való d vitamint nem lehet megvenni drogériában patikában, a nagyobb mennyiségben d vitamint pótkó készitmények vénykötelesek.
A krém nekem nem vált be, hiába szivódott fel nem ratározta a szervezetem.
D3 vitamin krémet használok. Napi mennyiség 5500 NE.
A TV-ben hallottam, hogy 4000-5000 NE-t kell szedni kb. 10 nap- 2hétig. Ez idő alatt feltöltődik a vitamin raktárunk és utána fenntartó kezelésként napi 1000-2000 NE.
Nem az a lényeg, hogy állati eredetű-e.
Az a lényeg, hogy aktivált legyen. A D vitamin egyszer a vesében, másodszor a májban aktiválódik. Ha nem aktivált d vitamint visz be az ember, akkor alig szívódik fel, mert a mesterségesen bevitt D vitamin nem tud utólag aktiválódni.
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Rengeteg a savam mivel tudnám savtalanitani a szervezetemet??
- Hány g szénhidrátot lehet egy nap enni? (Ami szükséges a szervezetnek és nem többlet!)
- Egy első osztályos gyermeknek milyen vitaminra van szüksége?