Melyik korpásodás elleni sampon használ? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem az elseve vált be, nagyon sok sampont használtam már T-géltől a nizorálig. Itt a fórumon ajánlotta valaki, kipróbáltam és nagyon bevált :)
Ha korpás a fejem, akkor a gyógyszertári NIZORAL szokott segíteni. 2 egymás utáni napon ezzel mosom, s a 3. alkalommal már bármivel moshatom.Igaz, hogy drága, de általában az egész családnak elég kb fél évig, mert csak nagyon makacs esetekben használjuk.
Van a családban olyan, aki a pantene pro-v-ra esküszik, nem én.
Szia Kanári!
Nagyon szépen köszönöm a segitséged, kipróbálom én is, ahogy be tudom szerezni. Rendi vagy.
Szia, Abidah!
A gyógynövény-szaküzletben.Az olaj-kivonatok kis üvegcsében vannak,mint a Grapefruit,és ugyanúgy vízbe csepegtetni,és bedörzsölni a fejbőrt,majd mosni. A nyírfa és az izlandi úgy tudom szárítmány,tea-féleség,forrázni kell,s ezzel öblíteni. Egyébként én valamelyik természetgyógyász magazinból jegyzeteltem ki még korábban.Mi az egyszerűség kedvéért a Grapefruitot használtuk,az jól bevált,s az ecetes is jó volt, s az még a legolcsóbb variáció.
Szia Kanári.
És hol lehet ilyen nyirfa, v. izlandi gumót szerezni? Vagy mikbe van ilyesmi? Nem hallottam még.
Meg ezek a kókuszolaj meg ilyenek? és hogyan kell használni ezeket?
Grapefruit-cseppel: 5dl langyos vízbe 20 cseppet, s mosás után ezzel leöblíteni./Gyógynövény-üzletben kapható, kb.1800 ft.körül van/
MÁSIK: 1/2 csésze ecet, 1/2 csésze víz, mosás előtt bedörzsölni, majd samponnal mosni.
A száraz korpás haj:szürke, szürkésfehér,gomba okozhatja--erősen hidratáló anyagot kell használni:kókusz-,mandula-,szőlőmagolaj,aloe vera
Zsíros:sárgásfehér,sárgásbarna,tapadós--bakteriális.Sampon nem szünteti meg.Jó rá: nyírfa,izlandi gumó.
.
További ajánlott fórumok:
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Regebbtol huzodo, eros korpasodas eseten mit tanacsos hasznalni(kozmetikum, gyogyszer)?
- Babe koszmó elleni sampont lehet-e akkor is használni, mikor már nem koszmós a haja?
- Erős korpásodásra milyen sampon válhat be?
- Lidl korpásodás elleni sampon helyett melyik sampont lehet még sikerrel használni?
- VICHY DERCOS korpásodás elleni samponok