Mellplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Csàszàrom ugyan nem volt, csak "sima" szülèshez tudom hasonlítani a műtètet. Ami a mellműtètnèl szerintem rosszabb, az a tehetetlensèg. A szülésnèl, ha fàjt (ès a fàjdalom ott sokkal erősebb), mozoghatsz, ahogy jòl esik. Tehetsz valamit a fàjdalom ellen. Viszont a műtèt utàn meg se lehet igazàn moccanni. A fàjdalom ugyan nem olyan erős, mint a szülèsi, de tovàbb tart.
Viszont tènyleg òràròl òràra könnyebb.
Szülni én se szültem így összehasonlítási alapom nincs.
Cserébe kétszer volt már mellplasztikám. Azon szerencsések közé tartoztam akik ébredés után semmi rosszullét, 2-3 óra múlva már mentem mosdóba, felülni segítettek, de csak azért volt ott a noverke, hogyha megszédülök nehogy baj legyen meg, hogy hozza a drain csöves tasakokat.
Első műtétnél csak az extra izomláz érzés volt, mintha egy elefánt csorda ült volna a mellkasomon, most a másodiknál ehelyett kaptam a sebfájdalmat. Mindkettő kellemetlen volt, de kibirható. A frontokat már nehezebben viselem, de nálam ez nem újdonság.
Oldalra nyúlni mondjuk a kisasztalra azért nem tudtam mert tilos nyújtózkodni és oldalra fordulni szóval el kellett kérnem, de itthon már minden más mert könnyebben lehet mozogni, ismerős terep meg lehet tervezni mindent.
Ami nehezebben ment és most is szenvedek vele közel egy hetesen az a sztreccs nadrág felhúzása 🤦🏻
Napról napra minden könnyebb és jobb, szóval megéri kitartás 🙃
nincs naplóm mert arról az állapotrol nincsenek képeim,amivel most mentem műtétre.
egyébként nem lesz semmivel nagyobb mint volt,450-500cc volt bent,tehát két kül méret most 485öt kaptam mindkettőbe,így találta a doki jónak,meglátjuk...
persze hogy óriásinak tűnik,mindenütt tele van tömve gézzel,alul-felül,mindkét oldal,sok korrekció kellett meg összevissza is vagyok ragacsolva.
amugy tuti az is rátesz a légszomjamra,hogy rohadt nehéz így ez a melltartó :(alig várom a keddet,hátha vmennyit kivesz belőle...
Én is Zinatot szedtem, bár én csak 3 napig, mert kipattogtam tőle. Egyébként én nem puffadtam most, de 4 napig nem jártam WCn 😂😂 hashajtót kellett vennem.
Korábban antibiotikum miatt viszont sokszor volt haspufim.
Szülni nem szültem, arra nem tudok válaszolni :D
A mütét utáni órák, nekem borzalmas volt, nagyon hányingerem volt és hánytam is. És fájdalom is volt bőven. Felállni csak este tudtam segítséggel. De egyéne válogatja, olvastam itt olyanról akit egyáltalán nem viselt meg az ébredés.
Sziasztok!
December 6-án lesz a mellplasztikám, és már nagyon várom, de most jött el az a pont, hogy kicsit félek is.. Vidéken lesz a műtét. 158 cm vagyok és 47 kg, jelenleg 75B-s melltartót hordok. 315 cc-s implantátumokat kapok, izom alá, kerek formát :) Kisfiam 20 (9 kg) hónapos, de a férjem 3 hétig itthon tud lenni velünk! Bár úgy gondolom, hogy utána se emelem meg még egy darabig, hiszen azért már viszonylag önálló. De már most hiányzik! :(
Császármetszéssel született, így többek között az is érdekelne, hogy van-e itt olyan, akinek szintén volt császármetszése és mellműtéte is. Melyiket viselted nehezebben?
Aztán.. műtét utáni pár óra.. :/ Nagyon vészes? Mikor tudtatok először talpra állni és kimenni pl a wc-re, műtét után oldalra tudtatok-e nyúlni pl a telefonért, hogy felhívjátok a családot? Köszi előre is a válaszokat! :)
Akkor csak törölgetni ,mosni szabad? Semmi izadsággátló esetleg?
Dóra
Nem semmi ilyen sokáig.
Olvastam máskor is, emlegetitek a szúrit. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok napig kapjátok.
akkor ne használjak ???
én nem tudtam h nem szabad :O !
További ajánlott fórumok:
- Élet a mellplasztika után-Mi történt velünk a műtét után?
- Mi a véleményetek az AESTHETICA Orvosi Központról? Leginkább mellplasztika témában.
- Kettős kontúr / double bubble tapasztalatok - Mellplasztika
- Kombinált mellplasztika (felvarrás+nagyobbítás) tapasztalatok
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített mellplasztikával kapcsolatban?
- Dr. Pap Péter mellplasztika tapasztalatok