Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Köszönöm mindannyiótoknak a biztatást, máris jobban érzem magam:)
A férjemmel szerintem valószínű igazságtalan voltam - neki sem könnyű ebben az új helyzetben, egyedül keres ránk és itthon is helytáll.
Igyekszem inni, de valószínű nem eleget még mindig. Sosem voltam egy "ivós" alkat:)
A hasam szerintem begyulladt, a heg és környéke élénk-haragospiros. Este és éjjel lázam is volt, nem túl magas, 38,3 C.
Borogassam a hasam? Vagy kenjem Contractubexxel? Mit javasoltok?
A krémet még régebben vettem, és még nem kezdtem használni.
Fura, hogy épp tegnap lázasodtam be, pedig tegnap éreztem először jól magam.
Még egyszer köszönöm a biztató szavakat!!!
Ma szerintem kimerészkedem egy kis sétára:)
Holnap lesz a párom szülinapja, jönnek a testvéréék a felnőtt gyerekeikkel plusz a saját szűkebb családunk és apukám a párjával. Én pedig csak "résztvevő" leszek, "vendég" - ez is bánt, bár nyilván megértik majd...
Sziasztok!
Hogy vagytok ma reggel ????
Anikó!!!!!
Úgy ahogy Kamilla is mondja!!! Igaza van!!!!
Te most királynő vagy!!! És a királynőnek a legnagyobb kényeztetés jár!!! Ezt mondd meg a férjednek!!!!
Anikó! Iszol eleget??? Mármint sima vizet, vagy szénsavmentes ásványvizet. Napi 1,5-2 litert le kéne küzdeni, a széklet miatt. Ez nagyon fontos.
Úgy szeretnélek megölelgetni!!!!!!!!
Szia Anikó!
Örülök, hogy szerencsésen átestél a műtéten, de, hogy ilyen hamar jönnek a hőhullámok azon nagyon csodálkozom.Ennyire drasztikusan nem csökkenhetett a hormonállomány ilyen rövid idő alatt.
Micsoda dolog az, hogy máris gond lenne az esetlenséged a párodnak!Francokat, nehogy bűntudat fészkelje be magát a kis fejecskédbe, hadd szolgáljon ki a család, neked ez kijár,most szépen visszaadhatják bár a morzsáit annak amit naponta értük tettél!
Nekem nagyon jól bevált a mályvatea a székrekedésemre, kíméletesen hat,mégis előtte próbáld úgy alakítani az étrendet, hogy azzal érj el eredményt.
Ne akarj egyik napról a másikra csodákat, tessék pihenni, ágyból dirigálni, néhány pereces sétára menni egyik szobából a másikba.
Jó pihenést, gyógyulást,sok-sok türelmet kívánok!
Szia Anikó!
Akkor most biztatlak :):)Tudod ahogy telnek a napok, hetek, egyre jobb lesz. Találj valami kényelmes ülőalkalmatosságot. Én a fotelt kipárnáztam a derekamnak, a lábam fel a puffra, és igy jó volt.
A doki nem ajánlott a hőhullámaidra máris valamit? Lehet kapni recept nélkül ezt -azt.
A napi széklethez pedig rendbe kellene tenni a bélflórádat, erre is kapható több minden.
A körülöttünk lévők nem gondolták hogy ez egy ekkora dolog, azért az eddigi szülés, egy kis nőgyógyászati problémákat simán leküzdöttünk, de ez nagyon más....
Ja. ... a kórház utáni hétvégén engem is meghivott anyósom ebédelni, a 3-ik emeleten laknak :):)
Kitartást kivánok Neked!
Sziaztok!
Hát, bizony nem olyan könnyű az élet itthon sem, sőt! Itthon értettem meg igazán, miért magasak a kórházi ágyak, miért olyan furák a székek (az ágyakról könnyedén megtanultunk lesiklani és visszacsúszni, a székeken gond nélkül ültünk) - míg itthon a franciaágytól az ülőgarnitúráig minden alacsony és kényelmetlen...
Minden nap fáj a fejem és görcsölget a hasam. A varrat helye és környéke nekem is piros és duzzadt.
Ma vagyok először jobban (8 napja műtöttek, lehet, hogy türelmetlen vagyok?!) - egy rémes, hőhullámos és kalapálós fejfájós éjszaka után reggel aludtam igazán jól...
Férjecskémet mintha kezdené zavarni beteg mivoltom, és még csak 1 hét telt el a műtét óta...
Nagydolgot "produkálni" csak hashajtóval, kétnaponta tudok.
De azért bízom benne, hogy lesz ez majd jobb is!
Kicsit biztassatok, jó?:)
Szia !
Ez a pár nap már gyorsan eltelik, majd meglátod. Hát, nyilván a mütéttel megelőzhető a további probléma, bár az nem törvényszerü, hogy anyukádnak is volt, akkor ..
Én még nem találkoztam olyannal akinek a petefészek eltávolitás után semmmmiiii tünete. Én nagyon megszenvedtem a nyarat, de az idő mulásával jobb lesz, hozzászokik a szervezet, leküzdhetők a tünetek, mégha néha naaaagyoooonnn kimeritő is tud lenni.
Kivánom a legjobbakat !
Szia Neske!
Örülök, hogy szép a vágás helye, sajnos volt itt egy társunk, akinek az Istenért se gyógyult be szegénykémnek. A has puffadása természetes, mi itt csak úgy hívtuk, hogy hurka, vagy kifli, Mert tényleg olyan volt, és kétségbe voltunk esve, hogy mikor múlik ez el. Nagysokára elmúlt, nekem már csak "mini-kifli" van, de lehet másnak fel se tűnne, csak én vagyok ilyen kritikus magammal.
De bugyiban már én sem látom!!!
Gyors gyógyulást!!!!
Kitartás Gica! Talán kibírod ezt az egy hetet.
Nekem görcsök voltak, nem alvás szívdobogás nem volt.
Sziasztok!
Mint már tudjátok 2 hete volt gyógykaparásom, erre ma iszonyatosan görcsölök, vérzés még sehol.
A doki szerint minden összefügg , a görcsök, éjszakai nemalvás, szívdobogás.
Szenvedek, remélem a jövő hétig nem önt el megint a vérzés, szerdán műtét - megbeszélés a dokival. Már most is bevállalnám , csak ne szenvednék ennyit.
Nálatok is hasonló tünetek voltak műtét előtt?
A friss műtötteknek mielőbbi erősödést kívánok.
Szia Eva!
Itt is az a szokás, hogy műtét után másnap talpra kell állni.
Tényleg 5 hónap után dolgoztál? Itt Magyarországon 6 hét múlva bizony dolgozni kell menni. Van olyan, hogy éppen-éppen a 8 hetet is megengedik, de azt csak nagyon indokolt esetben.
Üdvözöllek: Jucika
Szia Neskee!
Tegnap kivették a varratot nem fájt egy pillanat
volt.Mondtam az orvosnak hogy még mindig vérzek
azt mondta hogy már nem lenne szabad de mindent
rendben talált.Négy hét múlva megyek kontrolra.A
hasam még fáj de gondolom hogy ez hosszabb idő lesz.A vágás fölött neked is fel van duzzadva?
Te hogy vagy?
Titii, azért ne keseredj el!
Lehet, hogy a néhány hétben alakult ki...nekem elvileg 2 aránylag kicsi miómám volt (2-3cm közöttiek) + 1 születőben lévő ami 1 hónappal előtte sehol sem volt még. Aztán a szövettan, ahol rétegeiben is -meg még nem tudom hogyan- nézik a méh-t kiderítette, hogy volt ott több apró is ami az ultrahangon -se hasin sem hüvelyin- nem látszott.
Persze ez nem jelenti azt, hogy neked is sok van. Legyen szerencséd és sikerüljön kivenni azt a kettőt laparoszkópiával, ezt kívánom!
Sziasztok!
Bocsánat, hogy az elmúlt napokban "eltüntem", de megfordultam még néhány orvosnál :-)
Tegnap előtt nagyon örültem, mert felmerült az a lehetőség is, hogy laparoszkópiával is el lehet "tüntetni" a kb. 6cm-es miómám. Gyorsan el is mentem tegnap arra avizsgálatra, amit a professzor javasolt, hogy megnézzék nem e rosszindulatú a mióma (hogy a darabolásnál ne okozzon problámát) Erre kiderült, hogy van egy 18mm-es miómám is. Azt mondta a doktornő, hogy lehet, hogy eddig nem vették észre a nagyobbik miatt és az ő gépe sokkal finomabb műszer. Ezt nem tudja, hogy ki lehet e venni a naggyal együtt, mert műtét közben lehet, hogy nem látszódik. Na most újra elszomorodtam. Vagyis inkább elkeseredtem!! Pedig olyan jó érzés volt hétfőn szembesülni azzal, hogy lehet, hogy még vágni sem kell...
Ma próbálok munka után beszélni a professzorral, hogy ezek után milyen kilátások vannak. Reménykedem, hogy nem az elmúlt néhány hétben alakult ki a "kistestvér"...amíg én orvostól orvosig járok, hogy megoldást találjunk.
Szia !
Igy lesz, és kész !:) Puszi
Kedves Szofi99,koszonom a biztatast,sokkat segitet.hogy elmondtatok mi is varhat ram a mutetkor;mivel autoimun beteg vagyok nem lenne jo semmi komplikacio a mutet soran.Sok erot meritettem toletek s mar azt se banam ha holnap mehetnek;Valamikor reggen sportoltam,es most ugy fogom venni az egeszet mintha edzotaborba mennek,nehez lesz, fajni fog.de a vegen gyozok!
Kedves Edit,sikeres mutetet kivanok!
Minden friss mutotnek miharabbi felepulest!
Szia Edit!
Szorítok neked én is! Kicsit szabad félni az belefér. Gyere majd és mesélj!
Problémamentes napokat és gyors hazajövetelt kívánok!
Szimi
Szia Edit!
Sok szerencsét, és ne izgulj nagyon. Majd ha haza jöttél elmeséled hogyan zajlott a Te műtéted, és mit éreztél.
Üdv. egy névrokonod Eda
Szia !
Szoritunk Neked, és kivánom a legjobbakat. Siess vissza !:):)
Sziasztok
Holnap reggel 9-re megyek a kórházba és csütörtök délelőtt műtenek. Nagyon sok mindent megtudtam Tőletek, úgy érzem semmi meglepi nem lehet, mindenre felkészültem. Most van egy kis félsz bennem,de majd elmúlik. Most csomagolok, remélem nem hagyok itthon semmit. Köszönök minden biztatást, jobbulást Nektek. Üdv Edit
Szia!
Hát sajnos ez nagyon sok pénz, és még az utazást nem is emlitetted, mert az sem kevés.Reméljük ott is megkapsz mindent majd. Kivánok sok erőt és kitartást a mütétig. puszi
Az én dokimnak én adtam oda a borítékot, mikor hazaengedett. Nagyon szabadkozott,főleg miután nem fogadott volt, hanem egymásnak sorsoltak minket. Végülis nem is rakta akkor el, hanem letettem az asztalra. Gondolom aztán csak elrakta. Kontrollra is hozzá mentem, és egyáltalán nem éreztette, hogy kevés lett volna pl. Szóval dokija válogatja.
Bogi, ha nem akarsz, nem adsz! Nem kötelező és ezt a dokinak is tudnia kell. Neki boríték nélkül is ugyanúgy kötelessége szakmai tudása legjobbját nyújtani neked! Végülis kap fizetést is...
Szia Bogi!
Az én férjem adott neki. Azért Ő, mert ez nálam nem női munka, nekem ez megalázó lett volna abban a helyzetben. És tudod mit mondott a főorvos Úr? Meleg kézszorítások közepette azt mondta a férjemnek: "Köszönöm, így már rendben vagyunk."
Őrület, mi az, hogy így már rendben vagyunk??????
A 6 hetes vizsgálatra hozzá mentem vissza természetesen, hisz Ő műtött. Utána volt petefészek gyulladásom, azonnal kerestem egy másik orvost, magánrendelésen. Igaz, piszok sokért, de azt tudtam előre,mennyi lesz, én vállaltam.
És nekem ne mondja soha többé senki, hogy "így már rendben vagyunk", ha hálapénzről van szó.......
Sziasztok lányok!
Van közületek valaki aki valamilyen okból
esetleg nem adott pénzt az orvosnak?
Köszönöm a választ!
Szia Neskee!
Én is hasonlóképpen vagyok nekem is voltak
hőhullámaim de szerencsére elmúltak.Holnap szedik ki a varratot remélem én is tudok majd hason feküdni.Még mindig vérzek remélem mond rá valami
holnap az orvos.
Jó éjszakát!
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?