Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Megbízási szerződés, felmondás, stb. fórum

Megbízási szerződés, felmondás, stb. (beszélgetős fórum)


12. aktak (válaszként erre: 11. - Mandulacska2)
2010. júl. 28. 17:07
Jogásznál még nem, mert most kezdődött ez az egész herce-hurca. Egyenlőre csak levélben értesítettem őket, hogy ha nem teljesítik az ő kötelezettségeiket, akkor jogi útra fogom terelni! Erre kezdtek el fenyegetőzni, hogy én tartozom nekik és stb. Szóval most megint írtam nekik egy levelet, hogy alaptalan, amit írnak, és ezek után jogi úton hajtom be a pénzem.
11. mandulacska2 (válaszként erre: 10. - Aktak)
2010. júl. 28. 16:19
Hát, gyönyörű. Szerintem simán feljelentheted őket, hogy illene ellenőrizni, ill. mégis csak a közszférában dolgoztál, szerintem meg kell kapnod a pénzedet. Voltál már ezzel jogásznál?
10. aktak (válaszként erre: 9. - Mandulacska2)
2010. júl. 28. 15:39

Tanítottam egy másik suliban is, ahol 100%-os volt a szakos ellátottság, voltak is ellenőrizni... Itt nem voltak. Eleve úgy kezdődött az egész, hogy az igazgatót, akivel én a szerződést kötöttem, 3 hét után kizárták a saját irodájából, mondván, hogy sikkasztott (a volt igazgató természetesen a bíróságra ment emiatt). Egy tanítót tettek meg igazgatóvá, akinek a tanítói végzettségen kívül semmilyen papírja nincs, viszont azóta kalapban mászkál... :)

A kompetenciamérésnél is az volt, hogy a magyaros (akinek mellesleg nyelvvizsga miatt nincs is diplomája) ment be a magyart felügyelni a matekos meg a matekot, és megbeszélték, ha netalántán jönnek ellenőrizni, akkor majd azt mondják, hogy a magyaros a matek szakos és fordítva... Szóval eléggé gerinctelen egy társaság van itt.

Engem nem is igazán érdekel ez, én csak a kevéske kis pénzemet szeretném megkapni, mert szükségem van rá, de fizetni meg nem hajlandóak.

9. mandulacska2 (válaszként erre: 8. - Aktak)
2010. júl. 28. 15:18
Én is falusiban dolgozok, de ott többnyire szakosok vannak. Minden falusiba sok a törvénytelenség, vagy csak nálatok? Egyébként nem értem, hiszen mindig ellenőrzik őket. Nem?
8. aktak (válaszként erre: 7. - Mandulacska2)
2010. júl. 28. 15:17
Falusi... Ahol mellesleg elég sok a törvénytelenség... Sok nem szakos tanár van és hasonló dolgok...
7. mandulacska2 (válaszként erre: 5. - Aktak)
2010. júl. 28. 14:50
Hát azért elég szemetek. Ez egy falusi, vagy városi suli? Hihetetlen, az ember nem is gondolná, hogy egy közoktatási intézmény ilyen gerinctelen lehet.
6. mandulacska2 (válaszként erre: 5. - Aktak)
2010. júl. 28. 14:50
Nem tudom. Épp ez a legfőbb kérdésem. Ezzel indítottam a fórumot, csak még nem jött senki, aki tudta volna.
5. aktak (válaszként erre: 4. - Mandulacska2)
2010. júl. 28. 14:41

Nekem lejárt a szerződésem, aztán nem kaptam fizetést! Felhívtam őket többször emiatt, és csak mondták, hogy majd küldik ekkor meg akkor. Mikor személyesen elmentem, akkor meg éppen csak ki nem utasítottak, hogy mit képzelek, örüljek, ha a felét kifizetik.

Sajnos nem tudom, hogy a Te esetedben mi a teendő! (nem úgy van, hogy a megbízási szerződést bármelyik fél felmondhatja indoklás nélkül? de erre nem vennék mérget...)

4. mandulacska2 (válaszként erre: 3. - Aktak)
2010. júl. 28. 14:34
Hát, nem tudom. És te hogy bontottad fel a szerződésedet? Lejárt, vagy közben mentél el? Én most ezen vacilállok, mert van egy suli, ahol elvileg ősztől tanítanék, de csak óraadóként. Viszont megpályáznék egy határozatlan idejűt, és ha felvennének, akkor mit tegyek? Hiszen még meg se kezdtem ott a munkát, de megszegem a szerződést?
3. aktak (válaszként erre: 2. - Mandulacska2)
2010. júl. 28. 14:27

Somogy megyében egy általános iskola. Arra hivatkoznak, hogy volt olyan nap, mikor én nem mentem be! (ez igaz, de előzőleg elkéretőztem, papíron annak nyoma nincs, hogy nem voltam ott(de ha lett volna, akkor én nem kaptam volna pénzt, hanem az aki helyettesít hivatalosan), és most be akarnak hívni 5 napra dolgozni... különben csak a fele fizetésemet adják oda.

Ilyeneket írtak a válaszlevélben (mert írtam nekik, hogy fizessenek), hogy én a 7. pontot megszegtem (késedelmesen jelentettem be valamit, és jogalap nélkül vettem fel valami pénzt), ja meg a 3.at is, mivel nem teljesítettem a heti 6 órát, ami szintén nem igaz, mert minden naplóban ott az aláírásom, hogy ott voltam... Szóval nincs semmi a kezükben, csak én megírtam, hogy munkaügyi bíróságra fogok menni, és erre nagy kegyesen felajánlottak két lehetőséget: vagy bemegyek dolgozni (de miért mennék, mikor nem dolgozom már ott), vagy csak a felét fizetik ki!

Most írtam megint nekik, hogy eszem ágában sincs bemenni, és mind alaptalan, amit írnak... Egyébként bruttó 32.720 forintról van szó... Nekik semmi, nekem viszont szükségem lenne rá. Hát ezért a nagy cécó...

2. mandulacska2 (válaszként erre: 1. - Aktak)
2010. júl. 28. 14:00
Hú, hát ez elég gáz. Igenis ki kéne fizetnie. Nekem is megbízási szerződésem van, és nekem kifizették rendesen a 15 napra eső részt. Melyik városban laksz? Milyen iskola ez? Hát tudod, én is a megbízási szerződéssel vagyok bajban, mert lényegében semmi se jár. Csak a megbízottnak rossz.
2010. júl. 28. 13:50

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Megbízási szerződésem volt egy iskolával 2009.09.01-től 2010.06.30-ig. A munkaadóm nem hajlandó kifizetni az utolsó havi béremet, mondván, hogy csak 15-ig dolgoztunk! Az igaz, hogy óraadóként voltam foglalkoztatva, de a szerződésemben nem óradíjat fizettek, hanem minden hónapban egy fix összeget! Írtam a munkáltatónak, hogy fizessék ki, erre ő visszaírt, hogy menjek be júliusban és augusztusban dolgozni, majd akkor, és egyébként is én fizessek még nekik 19.000 forintot... Arra hivatkozott, hogy volt olyan nap, mikor én nem mentem dolgozni (a helyzet az, hogy ennek nyoma nincs, a naplók szerint minden órámat ledolgoztam)


Mit lehet ilyenkor tenni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook