Medencénkben a víz elszineződött... Valakivel előfordult már? (tudásbázis)
ezt találtam egy oldalon:
ELSZINEZ DÖTT VÍZ
• A víz kékre, barnára ésfeketére változik, amikorel ször kezelik klórral• A vízben lév réz, vas,vagy magnéziumoxidálódik a hozzáadottklór által. Ez gyakori akülönféle vízforrásoknál.
• Állítsa be a pH-t azajánlott értékre.• Alkalmazzon sz r t, míga víz nem tiszta.• Tisztítsa rendszeresen asz r betétet
Nos igen fúrt kútból lett beletéve a víz,de kb egy hétig állt az udvaron ,nem is lett beletéve semmi, meg rossz is volt az idő...
És elkezdett zöldülni az ajla gondoltuk beindítjuk a keringetőt és rakunk bele klórtabit persze előtte azt szétáztattuk.
Akkor lehetséges lenne h magas a vas a vízben és a klórtabi rozsdaszínűre festi???:(:(:(
Az az igazság,hogy nem szeretnénk leengedni,mert akkor a frissen ültetett gyepet tönkretenné a klór...
Egyébként tavaly is ez a medencénk volt ugyanezzeel a vízzel feltöltve és nem volt semmi gond...
Szia Télibaba....az ipari klórtablettát nem ismerem....nekem is tavaly egy ilyen méretü medencém volt és én ehez való tablettát vettem aminek az a neve,hogy Aqvamulti...ebben kompletten benne van az algaölő és a klór...ezt egy a viz tetején úszó szkimmerbe kell tenni..ez egy műanyag kis kütyü...ezen vannak kis lukak ami keresztül befolyik a viz és tud olvadni a tabletta...nem szabad beledodni még eltörve sem csak úgy a medencébe a tablettát mert kimarhatja az alját.....hogy mitől szinesedett el azt nem tudom,nekem mindig tiszta maradt...kb.két hétig elég egy tabletta..és a dobozban 6 darab van...
Nem lehet,hogy kút vizet raktatok bele? vagy a kinti csapotok rozsdás lett?
van itt egy medencés topik amiben írják mások is hogy kezelik a vizet,
mi a tabletta pontos neve?
Nekem a fürdőkádam lett sárga...dizájnos,ez o.k.,de mit kezdjek vele?
Igaz,ez csak egy proli fürdőkád..
Ötlet v.kinek?
háth szerintem a tablettában... mert ipari klórtabletta és 10 liter vízhez kell 3-5 db...és kb 20-30 db ot tettem bele széttörve...
Nem tudom mi lehet aszittem túl lúgos lett tőle a víz:(
akkor a tablettában vagy a szűrőben lehetett valami, nem a víznek van baja
annak kell jópár nap mire barna lesz kezelés nélkül
mennyi idő alatt lett ilyen?
én csak hypót sósavat és algaírtót használok, teljesen tiszta marad így a víz
Mert szétszedte a párom a víztisztítót,de abban semmi olyat nem talált ,ami megfoghatta volna a vizet...
:D
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni...Nemrégen állítottukki a medencénket 3 m átmérőjű....nem tudom hány m3:D
Tettünk bele klórtablettát és beindítottuk a viztisztitó rendszert és az összes víz vörös szinte barna színű lett...Vajon mitől lehet ez? A klórtabletta elszinezheti a vizet ennyire ha túladagoljuk???
További ajánlott fórumok:
- "virág"-os dalok, slágerek, könyvek, versek...azaz minden, amiben előfordul valamilyen virág
- Legfurcsább mód, ahogy eddig összejöttél valakivel?
- Megtörtént már, hogy együtt voltál valakivel, de közben másba voltál szerelmes?
- Az ország minden településéről szeretnék Valakivel megismerkedni!
- Párom letiltott a Hoxáról...veletek előfordúlt már hasonló?
- MI kell ahhoz, hogy a busz menetidejét megváltoztassák? Előfordult már valakivel h rossz volt a busz menetrendje?