Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Meddőség - 34 évesen kimerült a hormonháztartásom fórum

Meddőség - 34 évesen kimerült a hormonháztartásom (beszélgetős fórum)


1 2
34. Borian (válaszként erre: 33. - Channa*)
2023. márc. 30. 08:14
Főleg maguk az érintett hölgyek félnek tőle, mert nagyon rossz hírbe hozták egy azótamár cáfolt vizsgálattal. Az én dokim kifejezetten örült, hogy végre egy nyitott pacienssel találkozott, aki hagyja magát kezelni.
33. Channa* (válaszként erre: 32. - Borian)
2023. márc. 30. 07:23

Én se vagyok vastag, teljesen normál súlyom van és mindig a volt.

Biztos kell hozzá a genetika is. A mi családunkban nincs csontritkulás, remélem engem is elkerül és minden, ami ezzel az állapottal járhat.


Olvastam róla, hallok róla, de szerencsére engem elkerültek a problémák.

Az orvosom egyértelműen azt mondta a hormon pótlására, hogy ne. De simán lehet, hogy azért, mert az értékeimet látva úgy ítélte meg, hogy nem kell.


Nem tudom, hogy mitől függ, de azt igen, hogy nincs is ismerősöm, aki szedett volna.


Persze, majd Fi-nek is elmondja az orvosa, remélhetőleg, bár valamiért azt gondolom, hogy nála még nem erről van szó...

32. Borian (válaszként erre: 30. - Channa*)
2023. márc. 30. 06:08

Szerencséd van.

Én sem akarok vitatkozni egyéni tapasztalatokról, esetekről, olvass utána. Az ösztrogén hormon védi a női szervezetet a szív- és érrendszeri betegségektől, az emésztőrendszeri rákoktól, egyensúlyban tartja a kalcium beépülését a csontokba, stimulálja a hajnövekedést, a kollagén szintézist a bőrben stb. ezért a hiánya bizony ezekre negatívan hat.

Én egyébként nem a szépségem miatt kapom, hanem mert hajlamom van súlyos csontrikkulásra, de az orvosom mondta, hogy a nők, amikor változókorba lépnek fű-fa-virágot magukra kennek, megisznak, hogy ezen-azon segítsegenek, de ezzel nem tudják megakadályozni a hormonhiány következményeit.


Vannak persze azon szerencsések, akik teltebbek, nekik évekig még termel a zsírszövet ösztrogént (mert azt nem csak a petefészek termeli), de én nagyon vékony vagyok, arra nem számíthatok. Lehet, hogy a FI is ilyen alkat.

31. Channa* (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 29. 22:57

Az IR sem egy halálos betegség. Diétával és gyógyszerrel szuperül rendben tartható.

Ha emlékeim nem csalnak, akkor 2015-ben derült ki nálam is, és azóta szedem a gyógyszert. A kajámra mindig figyeltem.


Tehát, ha ezt javasolták, akkor menj és vizsgáltasd ki, kapsz gyógyszert és ennyi.


Az ilyeneken ne aggódj!


A legnagyobb gondot a babával kapcsolatban látom, de most még van esélyed a lombikra, ha jól gondolom. Semmivel nem lesz másabb a gyereked, ha így termékenyülsz meg, csak mielőbb vágjatok bele.


A kinézeted miatt ne aggódj!

Senki nem tudja előre, hogy milyen lesz öregebb korában.

Nekem egy kicsit sem ártott, de ezt annyiból tudtam, mert nem én vagyok a családban az egyetlen, aki így járt, meg amúgy is jó a genetikánk.


Nézd meg a családodat, fogod látni, hogy mire számíthatsz, és ha nem tetszik tegyél ellene, előzd meg. Persze, mindent nem lehet megelőzni, de van ami lassítható és az is lehet, hogy be sem következik semmi olyan, ami bekövetkezhetne.


Nem tudom mire vélni egyébként a menopauzáról írtakat. Én semmit nem tapasztalok, és nem is ismerek olyat, aki beleöregedett volna ebbe a folyamatba idő előtt...


Fel a fejjel!

Még nincs semmi veszve!

30. Channa* (válaszként erre: 18. - Borian)
2023. márc. 29. 22:47

"2, Félsz a testi változásoktól, amit a változókor okz. Teljesen jogos és valid. De nem kell elfogadni. létezik hormonpótlás, különösen a korán klimaxba lépőknél javasolják és én ahány nőgyógyászt kérdeztem, mind ajánlotta és legyintettek az állítólagos kockázatok miatt. Én kapok HRT-t és nagyon jól vagyok. Járok ellenőrzésre, kutya bajom, tíz évet letagadhatnék (a múltkor voltam kardiológusnál, el akart hajtani, mert fiatal nő vagyok, nincs kockázat, csak a leleteimbe tekintve szembesült vele, mennyi idős vagyok), rengeteg hajam van és a lekiállapotom is sokkal jobb, mert a női hormonok ebben is segítenek."


Nem szeretnék veled vitázni, de mint írtam 36 éves voltam, amikor korai menopauzám lett.

Én már évekkel előtte járkáltam orvosokhoz és igazából senkit nem érdekelt. Én a pajzsmirigyemre gondoltam, de a dokik csak legyintettek, hogy másnak nagyobb, göbösebb, és ilyet nem is okozhat. 5 év múlva kivették a hatalmas pajzsmirgyemet, de ekkor már azt mondták, hogy nem lehet visszacsinálni.


Az én nőgyógyászom teljesen lebeszélt a hormonpótlásról és pont a riasztó következmények miatt.

Azt mondta, hogy fiatal vagyok, ne akarjak.


Semmi gondom nincs emiatt. Nem öregedtem meg, nem hullott ki a hajam, nem lettem ráncos, meg még nem tudom mi. Hormon nélkül is 10 évvel néznek fiatalabbnak.


Az orvosok esetemben is legyintgetnek, hogy az én koromban, stb., aztán felhívom a figyelmüket a születési dátumomra;)


Szerintem jól döntöttem, hogy nem kapok hormont.


Ami gondom van az a száraz bőr és száraz haj, de ez már meg volt régen is, azaz nem a korai okozta, csak évről-évre fokozódik.

29. Ágio8405 (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 29. 21:10
Itt van rengeteg tapasztalt tag. Van alacsony AMH fórum, olvass bele. Ezen egyébént eletmod is sokat javíthat. Főleg ennyi idősen. Bélflóra helyre állítás. A női hormonok általában rossz eletmod miatti inzulinreziszencia miatt csúsznak el, egyre több kutatás kimutatja hogy az pedig a rossz felszívódás miatt van. Ami a túl sok feldolgozott élelmiszer fogyasztása miatt van. Ezért is van hogy a 3. Világbeli országokban ahol nincs ez a habzsidőzsi ott nincs is továbbra sem meddőség, vagy ritka mint a fehér holló. Szaporodnak mint a nyulak. Fejlett társadalmaknál meg minden 4. Párt érint a meddőségi probléma.
28. Borian (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 29. 17:02
Nagyon sajnálom. Ha találnál egy jó meddőségi seciaistát, talán kézbe venne és végigkísérne ezen az úton.
27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Borian)
2023. márc. 29. 14:45

Nagyon szépen köszönöm az összegzést. Volt egy pont amikor már a sokadik akármire rohantunk a férjemmel és azon tanakodtam, hogy ez nem rák. Mi lenne ha rákos lennék?

Miért mondom ezt? A viszgálatok laborok különböző helyszíneken zajlottak nem kevés pénzért. Egyébként senki oda se figyelt volna, hogy nekem gondom van. Amikor először elmentem a háziorvoshoz a mellgyulladásommal akkor ultrahangra irányított tovább. 3 hónapot kellett volna rá várni. Ismétlem 3 hónapot. Mi van ha mondjuk mellrákom lett volna? Addig ott vidáman növöget a csomó? Csak azért sikerült negyedév alatt ilyen hamar utánajárni, mert nyílt a pénztárca. De még így sem éreztem azt, hogy valaki különösebben odafigyelne arra, hogy mi történik velem vagy milyen következményekre számítsak. Hova forduljak tovább? Van-e valamilyen csoport akik segítenek a megküzdésben? Csak álltam a leleteimmel a kezemben és felváltva sírtunk a férjemmel. Rendben van, valamiért én ezt hozom magammal de senki el nem magyarázta, hogy ez pontosan mit is jelent. Már a végén el se mertem mondani, hogy mondjuk fáj minden egyes hüvelyi ultrahang. Nem kicsit, nagyon! Én őszintén nem akarom az egészségügyet bántani, mert a férjem is az, de nagyon magányos tud lenni az ember ilyenkor és kiszolgáltatott.

26. Panna07 (válaszként erre: 25. - Borian)
2023. márc. 29. 14:42
Ja értem, az durva. Persze, meg kellett volna próbálni a megnyitást az elején. Nincs rendes kivizsgálás, tisztelet a kivételnek.
25. Borian (válaszként erre: 24. - Panna07)
2023. márc. 29. 14:40
Lehet, de meg sem próbálták, rögtön lombikot ajánlottak.
24. Panna07 (válaszként erre: 23. - Borian)
2023. márc. 29. 14:07
Azt értem. Az az anyag kontrasztanyag, azzal szokták megpróbálni megnyitni. De nem minden esetben lehet kontrasztanyaggal sem megnyitni, nem egy esetről tudom, hogy nem sikerült a műtéti megnyitás, és maradt a lombik. Majd sikeres lombik után spontán teherbeesés történt. Tehát a későbbi orvos nem tudhatja biztosra, hogy évekkel korábban sikerült volna kontrasztanyaggal megnyitni. Az ok h neki akkor sikerült, de lehet hogy évekkel korábban sokkal zártabb volt.
23. Borian (válaszként erre: 22. - Panna07)
2023. márc. 29. 13:42
De hát nem magától nyílt meg, nem csoda történt, az orvos nyitotta meg vmi anyagot befecskendezve.
22. Panna07 (válaszként erre: 21. - Borian)
2023. márc. 29. 12:17
De a későbbi orvos nem tudhatja biztosra, hogy évekkel ezelőtt milyen állapotban volt a petevezeték, most mondtam hogy attól hogy egyszer zárt, az nem jelenti azt, hogy örökre zárva marad, lehet hogy évekig zárt, és egyszercsak megnyílik. Ezért vannak olyan cspdasztorik, hogy zárt petevezeték mellett létezik spontán teherbeesés.
21. Borian (válaszként erre: 20. - Panna07)
2023. márc. 29. 11:50
Nem meredek, a későbbi orvos mondta, hogy korábban kellett volna ezt meglépni és megúszhatta volna a lombikot.
20. Panna07 (válaszként erre: 18. - Borian)
2023. márc. 29. 11:43
Azért ez meredék kijelentés, hogy az első orvos feleslegesen lombikoztatta, mert a petevezeték zártsága az nem teljesen állandó, olyan is van, hogy teljesen zárt, műtéttel megpróbálják kinyitni, nem sikerül, de később mégis spontán teherbeesik a nő, mert akkor pont kinyílt.
19. Borian (válaszként erre: 18. - Borian)
2023. márc. 29. 09:40
Elnézés a hibákért, a régi laptomon halódik a billentyűzet, ezért ki-kihagy betűket. :-(
18. Borian (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 29. 09:38

Szia, Kedves!


Én háromfelé szedném szét a problémádat, mert úgy érzem, ennyi van, és egyenként keresném rá a megoldás:


1, Babát szeretnél, és ez úgy tűnik, nem egyszerű. Sajnos ezt te nagyon kevéssé tudod befoyásolni, jó szakember és szerencse kell hozzá. És szerencse kell a jó szakember megtalálásához. Egy barátnőm évekig lombikozott, lett is így gyereke, utána évekkel később egy másik orvos észrevette, hogy csak meg kell nyitni a petevezetékét és zután természetes úton is teherbe tudott esni 40 felett. Szóval nem könnyű jó szakembert találni, mert nála is az első jónak mondott guru volt, de fölöslegsesen lombikoztatta... Ebben sajnos nem tudok segíteni, mert nekem sosem volt ilyen problémám, de érdeklődj sokat. Annak is légy tudatában, hogy ez azért megviseli a szervezete és lekileg is nagyon húzós, ha sikertelenség következik be.


2, Félsz a testi változásoktól, amit a változókor okz. Teljesen jogos és valid. De nem kell elfogadni. létezik hormonpótlás, különösen a korán klimaxba lépőknél javasolják és én ahány nőgyógyászt kérdeztem, mind ajánlotta és legyintettek az állítólagos kockázatok miatt. Én kapok HRT-t és nagyon jól vagyok. Járok ellenőrzésre, kutya bajom, tíz évet letagadhatnék (a múltkor voltam kardiológusnál, el akart hajtani, mert fiatal nő vagyok, nincs kockázat, csak a leleteimbe tekintve szembesült vele, mennyi idős vagyok), rengeteg hajam van és a lekiállapotom is sokkal jobb, mert a női hormonok ebben is segítenek.


3, Lelkileg nehéz megélned ezt a dolgot, mert a termékenységed elvesztése és a testi változáso miatt öregnek érzed magad hirtelen. Ezt rendbe tudod tenni. Először is: a termékenység nem egyenlő a fiatalsággal. Rengeteg, tökéletes hormonokkal rendelkező nő is küzd meddpséggel, millió más o miatt, ezért pusztán ettől nem vagy öreg. A hormonhiány okozta testi tünetek pedig abszolút kezelhető, lásd 2-es pont.

Gondold át ezeket, ha kell, fordulj egy pszichomókushoz, ha meddőség-kezelésbe vágtok, amúgy sem árt, mert az egy nagy érzelmi hullámvasút.


Minden jót kívánok!

2023. márc. 29. 09:19

Jaj, lányok nagyon kedvesek vagytok. Ha nem baj nem tűzöm ide a leleteimet, már csak azért sem mert sem szeretem nézegetni.

Két orvos is megnézett. Több vért vettek tőlem mint drakula feleségétől. Megittam mindent amit adtak. Nagyon kiborító, mert ezt csak magánúton tudtam ilyen gyorsan rendezni és rengeteg rohangálással járt. Baromi kimerítő volt. Szép betűkkel fel van vésve: IR központba való jelentkezés indokolt.

Mindent megnézetek amit csak meglehet. A vizsgálataim és ultrahangok, a hajam megmentése...stb úgy 600-700 e ft-ba került. De sajnos egy orvos is csak idáig tud tenni.


Megvisel ami történik velem. Megvisel az, hogy ennek évekkel később kéne bekövetkeznie. Nem tudom mi jön ez után. Félek, hogy fogok kinézni 10 év múlva? Meg alapvetően egy nőnek hirtelen nem termékenynek lennie az bizony komoly lelki érvágás. Inkább csak az érdekelne, hogy ki hogy szedte egy ilyen után össze magát? Tapolca a legvalószínűbb, mert ott legalább felvették a telefont és nem elutasítást kaptam. Higyjétek el ez kiakasztó, hogy van ahol fel se veszik ha pedig felveszik fél egy évet jósolgatnak előre és az csak a konzultáció. Magamra hagyva érzem önmagamat és kicsit törékenynek.

16. Szavitri (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 28. 08:16

Egy megfelelő szakember (nőgyógyász) egy sor vizsgálatra küld el: endokrinológus, cukorterhelés, hormonok

gonodolom, hogy anti-müllerian hormont néztek.

15. Channa* (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 28. 08:09

Amit leírtál nagyon hasonlít a pajzsmirigy alulműködésre és PCOS-ra is. Ezeket is nézték?

Endokrinológián jártál?

14. Borian (válaszként erre: 12. - Charlize)
2023. márc. 28. 07:17
Természetesen konzultáljon orvossal, a HRT miatt is.
13. Szavitri (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 28. 07:15

Szia,


Először is nem te szúrtad el!! Sajnos van ilyen, hogy hamarabb "elfárad" egy szervezet

Apa nőgyógyász és jót nevetett azon, hogy valaki azt írta, hogy 34 évesen öreg vagy...nem vagy az!

Azt is üzeni, hogy nem reménytelen a teherbeesés, csak nehezített és könnyen lehet, hogy természetes úton nem fog sikerülni.

Kitartást!!!

12. Charlize (válaszként erre: 10. - Borian)
2023. márc. 28. 07:11
A DHEA azért nem egy szimpla vitamin. Simán elsülhet fordítva is. Csak orvos tanácsára szedném!
11. Borian (válaszként erre: 10. - Borian)
2023. márc. 28. 06:43
ui: és kérj hormonpótlást. Egyrészt a hajad, szervezeted, egészséged miatt, másrészt az nem nyomja el, haem segíti a saját hormontermelést, ezért még a teherbeesést is segítheti.
10. Borian (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 28. 06:41
Próbáld meg a DHEA hormont. Az nlc-n volt egy hölgy, aki ezzel küzdött, nagyon utána járt, rengeteg kutatást olvasott a témában, állítólag nyugati termékenységkzpontokban az orvosok is tanácsolják. Itthon hivatalosan nem kapható, te természetgyógyász boltokban rendelhető.
9. Bichi (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 23:24

Bűntudat, szégyen, alulteljesítettség? Jesszusom ezek honnan jönnek? Értem én az elkeseredést még mindig, de ezeket nem te befolyásolod.

Van párod/férjed? Ő ezt táplálja benned ezt? Ha nem, akkor erről el kéne beszélgetned valakivel...

8. Panna07 (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 21:33

Elhiszem, hogy nagyon rossz, de ne szégyelld, erről nem tehetsz. Mennyi volt az FSH-D? Az FSH LH arány önmagában nem elég. Az nem minden intézetre igaz, hogy nehéz bejutni, Tapolcára és Pécsre könnyű, nincs várólista, Budapesten is van olyan hely, ahol nem kell olyan sokat várni.

Pajzsmirigy hodmonjaidat nézték? Mert ezek a tünetek amiket írsz, aluszékonyság, hízás, depi, az tipikus pajzsmirigy problémás tünet.

7. Greeneyed (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 21:29
Tudom, mondani könnyű, de ne legyen bűntudatod, ez nem a te hibád. Valószínűleg genetikai oka van, esetleg autoimmun betegség - jó lenne ilyen irányba is vizsgálódni.
2023. márc. 27. 21:17

Köszönöm a válaszokat. Válaszolva december mutatta meg magát a probléma. Tüneteim: ugráló menzesz, erős mellgyulladás, férfi típusú hajhullás, hangulatingadozás (depresszió), aluszékonyság, hízás.

Aztán arra gyanakodtak, hogy rosszul fordul át az ösztrogén-progeszteron és fogamzásgátlót írtak ki. (Persze bőgtem.)

Januárban vérvételek voltak és az Antimüller hormon szintem nagyon mínuszban(ez méri mennyire termel petét a test) volt és azóta se lehet látni ultrahangon a baloldalam. FSH 1:2 arányú. Az orvos széttette a kezét és közölte, hogy fölösleges megstimulálni, mert csak ellődözzük. Irány a lombik. Ahova lehetetlen manapság bejutni.

A hajamra nagyon sok pénzt költöttem, hogy ne úgy nézzek ki mint egy 80-as években elő pockos rokker.

Köszönöm azért a bíztatást. De lelkileg nagyon nehéz: itt a bűntudat, a szégyen, az alulteljesítettség érzete. Ezért gondoltam, hogy talán vannak itt olyanok akiknek ugyanaz a cipő mérete.

5. Panna07 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 21:15
Van pár módszer, amíg meg lehet próbálni, pl Q10 szedése nagyobb mennyiségben, Aviva torna, Bemer terápia, ezek javíthatnak a hormonokon.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook