Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szívultrahang kérdések fórum

Szívultrahang kérdések (beszélgetés)

14. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Szavitri)
okt. 31. 10:01
Nekem ugyan sokkal enyhébb tüneteim vannak, szinte apróság a pánikbetegséghez képest (extrán beüt a szívem, akár pár másodpercenként, napokig-hetekig egyhuzamban) de az segített, hogy egyrészt kivizsgáltattam magam, és nem találtak semmit, sőt, a vizsgálatok nem is nagyon mutatták ki amit érzek. Ezt tudatosan elfogadom tényként, hogy semmi szervi bajom nincs. Másrészt ha előjön, azt szoktam mantrázni, hogy eddig is mindig elmúlt, most is el fog, minden oké, és próbálom elterelni a figyelmem bármivel, mert ha a szívverésemre koncentrálok, akkor még romlik is a helyzet. Ezektől legalább megnyugszom, nem spirálozok bele a rosszullétbe. Tudom, mondani könnyű, de fogadd el az orvosok diagnózisát, és próbáld élni az életed, ne hagyd, hogy ez megkeserítse. Sportolj, étkezz egészségesen, sétálj sokat a levegőn. Nagyon szépek most a falevelek, és jó kis hűvös őszi levegő van esténként :-)
13. Lanvin (válaszként erre: 3. - Szavitri)
okt. 31. 07:25
A test nagyon sokféle tünetet tud produkálni, ha a lélek nincs jól.
12. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 11. - Regin_a)
okt. 31. 06:23

Imádom az állandó okosságaidat, honnét tudod más tapasztal-e?

Azért, mert te évek óta szenvedsz ettől a betegségtől, és nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy újabb pánik, az orvosokat boldogítod, másoknak sikerülhet.

Hogy így válaszoltam ahogy, köszönheted a lekezelő gúnyos hozzászólásodnak.

11. Regin_a (válaszként erre: 7. - Kedvesenfanyar)
okt. 30. 20:01

Emlékeztesd magad, előzőleg is csak érezted, semmi gondod nem volt, a gondolatodban létezett, nem tény volt."

Majd egyszer próbáld ki , gyere vissza és számolj be hogy csak játék volt

Túl sokat olvastál milyen hülye módon lehet a pánikbetegséget és társait gyótyitani

10. Regin_a (válaszként erre: 9. - Globus)
okt. 30. 19:57

Ilyen ez a szemétláda, az ember soha nem tudja mikor igazi az infarktus, mikor csak játszadozik

Orvosmehvizsgá és elküld az átehez aki adja az első eszébe jutitt gyógyszert Ha nem hasznél akkor próba másra

Orvosin én csak pszichiáternek tanulnék Tapasztaltam hogy dolgoznak, tisztelet a kivételnek illetve az még a Kádár-rendszerben volt

9. globus (válaszként erre: 4. - Regin_a)
okt. 30. 18:34
Ismerősöm utóbbi húsz évben kb.30x hívott mentőt, éjjel is, de soha semmi baját nem találták, 60 éves.
8. Szavitri (válaszként erre: 6. - Regin_a)
okt. 30. 18:26

vérvizsgálaton nézték a rögösödésre a hajlamot

és a mellkas ct-n nem láttak semmit, igy azt kizárták

7. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 3. - Szavitri)
okt. 30. 18:25

Ha valaki folyamatosan a halálra gondol, vagy pánikol, valóban önmagának fokozza a stresszt és az aggodalmat, ami fizikai szinten is érezhető hatásokat okozhat.

Van a placebohatás: pozitív várakozás fizikai javulást idézhet elő.

És van a nocebo: negatív várakozás, félelem, pánik fizikai tüneteket erősíthet — pl. szapora szívverés, légszomj, izzadás, mellkasi panasz, fejfájás, gyomorpanasz, stb.

Ez pont olyan, mintha a test "elhitette volna magával", hogy veszélyben van: a stresszhormonok (adrenalin, kortizol) megemelkednek, a szív és az idegrendszer feszültté válik, ami valóban ronthat az állapoton.

Mit tehetsz ilyenkor? Emlékeztesd magad, előzőleg is csak érezted, semmi gondod nem volt, a gondolatodban létezett, nem tény volt.

Légzéskontrollt is alkalmazhatsz. Lassú, mély hasi légzés csökkenti a pulzust, nyugtatja az idegrendszert.

Fizikai mozgás: rövid séta, nyújtás csökkenti a stresszhormonokat.

Figyelemelterelés: könyv, zene, beszélgetés, keresztrejtvény, játék.

És amit említettél. Pszichológus,(kognitív viselkedésterápia) nagyon hatékony.

okt. 30. 17:59
Jahogy szív UH. No az nem mutatja ki a vér rögösödésre hajlamát, arra szakorvos ad gyógyszert
okt. 30. 17:59
Kedves Csaba! Én is azt tudom mondani hogy inkább pszichés eredetűek lehetnek a panaszaid és igen,sajnos a túlsúly sem tesz jót! Jobbulást kívánok!
4. Regin_a (válaszként erre: 1. - Szavitri)
okt. 30. 17:58

Igaza volt a "sine morbo" megállapitással

Éetelek én, de a pánik máepedig ilyen

Amikoer halálaám van az ember rohan akrsdiászhoz, aztén megnyugszuunmk. Ujabb roham ujabb vizsgálat idegbaj ez fiam nyugodjon meg

És ilyenkor nem a maszekhez kell rohanni hanem SBO-ra. Ingyenes csak sokat kell várni mert sokan vannak, vagy mert a vérvyizsgálatnak idő kell

3. Szavitri (válaszként erre: 2. - Kedvesenfanyar)
okt. 30. 17:57

Szia,

Igen a testvérem is ezt mondta ma reggel, de nagyon nehéz elhinni, hogy minden oké, amikor folyamatosan fizikai tüneteim vannak...

Sajnos a válásom teljesen kibillentett és azóta most először jutottam el oda, hogy talán lehet jobb: terápiára járok, elkezdtem fogyni...

cs.

2. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Szavitri)
okt. 30. 17:35

Kedves Csaba!

Itt még kardiológus sem tudna Neked mondani semmit becsületesen, látatlanban.

Viszont , próbáld meg elfogadni, hogy a panaszaid inkább pszichés eredetűek, mintsem szervi.

Mint laikus írom, ahogy a vérnyomás sem egyforma, az EKG sem, úgy az UH is lehet eltérő.

Próbálj meg élni, és ezt komolyan írom.

Ha állandó betegségtudattal élsz, elmegy melletted az élet.

És későn fogsz rájönni, hogy hoppá nem is éltél, mert állandóan féltél, hogy meghalsz.

okt. 30. 17:00

Sziasztok!

42 éves férfi vagyok, aki 5 évvel ezelőtt súlyos pánikrohamokkal küzdött, miután a házasságom szétesett. Refluxom lett, alvásproblémák és sajnos 30 kg-ot hiztam...Ebből már 7 lement, pár hete diétázom és elkezdtem sportolni újra.

Az egyik pánikrohamom 3 órán át tartott (4 évvel ezelőtt), irány a kórház, mert azt hittem, hogy szivrohamom van: pokolian szoritott a mellkasom és nem kaptam levegőt. Annyira fájt a mellkas, hogy nem tudtam kiegyenesedni. A kórházban közölték velem, hogy a szivem teljesen rendben van. Másnap reggel észrevettem, hogy nem múlt el a mellkasi fájdalom és a levegővétel is nehéz: olyan volt, mintha félúton megállt volna és csak egy nagy sóhajtással tudtam teleszivni a tüdőmet.

Mivel az ekg rendben volt elmentem pulmonológiára: mellkas ct, légzésfunkcióvizsgálat, minden ok.

Az elmúlt négy évben sajnos a tüneteim nem múlnak, folyamatosan fáj a mellkasom és légszomjjal küzdök. 4x voltam kardiológián, és mindig azt kapom, hogy a szivem rendben van. Ittthon mérem a vérnyomásomat, ami teljesen jó. Ha ideges vagyok akkor fel tud szaladni, de tegnap este 114/71/69 volt.

Tegnap voltam újra szivultrahangon és a doki szerint sine morbo, de az 1 évvel ezelőttihez képest vannak eltérsek van, ami nagyobb lett pár mm-rel, van ami kisebb. Az orvost kérdeztem, azt mondta, hogy ilyen az ultrahang, mindig mást mutat...nincs két egyforma vizsgálat.

Azért engem zavar.

Bocsánat, hogy hosszúra sikerült a levél! Próbáltam beszélni telefonon a doktorral, mert tegnap hazaérve néztem át alaposan az előzővel összehasonlitva, de azt mondták, hogy be kell mennem, ami újabb 45 ezer lesz...

Neketek is vannak eltérések a szivultrahangvizsgálatok között?

Amit még szeretnék mondani, hogy nagyon nehezen birom a terhelést. a lépcsőzés is brutál megterhelő. persze a túlsúly sem szerencsés, tudom.

köszönöm,

Csaba

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook