Meddő párok küzdjünk a babáért (beszélgetés)
Meg egyáltalán mikor tapintatlanul rákérdeznek, hogy miért nincs még gyereked. Van egy barátnőm, akiknek másfél évesen meghalt agydaganatban a kisfiúk. Még gyászoltak, mikor hivatalosak voltak egy esküvőre. Ők már akkor sem voltak nagyon fiatalok, meg eléggé megrottyantak a történtek miatt, a srác konkrétan megőszült pár hónap alatt. Na ott nekik esett a rokonság, akik nem tudták mi a helyzet, hogy "nekik hogyhogy nincs gyerekekük? Bele kéne már húzni, mert benne vannak a korban." Meg ment a barátnőm a közértbe és mondta neki az eladó, hogy "nahát, milyen jól viseli a történteket, nem is látszik rajta". Ugyan mit kellett volna tennie? Ott bömbölni az eladó vállán, vagy nem értem?! Hihetlelen komolyan. Azóta van két szép gyereke, de a mai napig kiakadok az ilyen tapintatlanságokon.
Így van, sajnos a lombikot sem fogadják el sokan. Pl. a párom szülei sem. Előttük titkoljuk is, mert nem értenék meg.
Ezzel teljesen egyetértek.
Manapság még a lombik is ilyen érdekes indulatokat vált ki.Pedig tudosok bebizonyították,hogy a férfiak nemzőképessége drasztikusan csökken.
Szerintem abban nincs semmi rossz,ha végül donort alkalmaz az ember.Nyilván szeretne mindenki saját gyereket,de ha más lehetőség nincs...
Akkor is a ti saját gyermeketek lesz,aki azért hasonlitani fog anyára is.
Sajnálom.
Akkor én szerencsésnek mondhatom magam,hogy mielőtt a meddőségibe mentünk volna az orvosom,elvégzet sok vizsgálatott és csináltatott inzulinrezisztenciát is.
Végül is mindenünk meg van az AMH-n kivül.Neked csináltak ezt?Mennyi idő után lett eredmény?Kicsit tűkön ülök.
Sikerülni fog nektek is,miután rendben lesz az inzulinod is.
Hihetetlen milyen igazságtalan élet.Egyesek mindig babát várnak,míg mások megszenvednek érte.
Olivia, ez így van. Remény mindig van. Nálunk úgy volt, hogy mikor a férjem először ment spermavizsgálatra (másfél évvel azelőtt, hogy a meddőségibe kerültünk) kiváló eredménye lett. Aztán mikor a meddőségibe mentünk, leromlott több, mint a tizedére. Teljesen ledöbbentünk rajta. Kérdeztük, hogy mitől lehet, azt mondták, bármi, környezeti hatások, stressz. Persze ezt azóta se tudja elfogadni a férjem és meg van róla győződve, hogy szerinte nem olyan rosszak az eredmények és csak a lombikra hajtanak. Mindenesetre mielőtt újra mennénk, megnézetjük a régi helyen újra, ahol olyan jók lettek az eredményei.
A donorba én nem mennék bele. Vagy mindkettőnké legyen, vagy egyikünké sem. Régen azt gondoltam, fogadnék örökbe, a férjem viszont mereven elzárkózik és megmondom őszintén, lassan én is. Olvasom az egyik hoxás naplót, ami az örökbefogadásról szól és ott írták, hogy 30% amit nevelés útján tudsz alakítani egy gyereken és 70%, amit öröklött a szüleitől.
:(örökbe fogadást nem szeretnék:(
Megmondom őszintén a párom azt mondta azért nem akar donor babát és örökbe fogadást mondván más gyerekét nem neveli,egy gyerek se fogja neki azt mondani nem vagy az apám,nem akarja senkitől sem hallani milyen szép tiszta apja mert azt mondta ő lenne a legelső aki azt mondaná ehhez e gyerekhez semmi köze csak neveli,lehet :((
Szóval így nagyon nehéz :(Azt mondta ha már nem lehet sajátja más gyereke se legyen:((((
Ha bele menne a donorba talán én is jobban elfogadnám
Köszönöm!
Annyira rossz volt a spermiogrammos eredménye, hogy nálunk azonnal lombik volt. Azt mondta az orvosunk, hogy a donorral nagyobb lenne az esély a sikerre. Felajánlották neki a biopszia lehetőségét, de arról hallani sem akar. Volt genetikai vérvétele, ami a pikkelysömört, és a reumatoid artritiszt kimutatta, illetve van még kettő "vese betegség" (a nevüket fejből nem tudom), amik következtében vörösvértestek vannak a vizeletben (elméletileg nem nagy baj, és különösebb gondot nem okoz) és ezek mind örökölhetőek. A férjem nem szeretné, hogy ezeket a betegségeket a baba örökölje, és emiatt ő nagyon szeretné, hogy próbálkozzunk donorral. Nekem 1 év kellett ahhoz, hogy a donor lehetőségét elfogadjam. Sajnos a férjem örökbe fogadni a világ minden kincséért sem szeretne, így nem maradt más választásunk. A hab a tortán, hogy védőnőként végeztem.
Sajnálom:((
Akkor nála is azoopsermia van?Here biopsziát is csináltak?
Én nem tudnám a donor babát elfogadni:(((((((
Sziasztok!
Mi 4 éve próbálkozunk, hogy legyen végre kisbabánk. A férjemnek súlyos ízületi problémái vannak évek óta (pedig még csak 31 éves). Azért, hogy jobban legyen, éveken át gyógyszert szedettek vele, ami meddőséget okozott nála. Tavaly volt egy sikertelen lombikunk. Jelenleg ott tartunk, hogy csak donor spermiummal van esély a sikeres lombikra.
Hát szedi a maca vibet-t de azt is lehet értelmetlenül:(Azt mondták anno a sugár elölte azt ami a spermiumokat termelte:((Sugarazás előtt is gondjai voltak nem jött össze a baba akkor oligaspermiát állapítottak meg majd kapott hormon inekciót ami után jött a here rák volt aki azt mondta a inekció okozta:(
Párom azt mondta anno vettek szövet mintát a megmaradt heréből de szerintem csak azért, hogy megnézzék nincs e rákos sejt nem hiszem, hogy azért, hogy spermiumokat keressenek a mütét után.Bár anno már volt donor szóval nem tudom.
Fél a kudarctól én is félek, hogy nem siketül és rábeszéltem és egy újabb csalódást kell át élnie:((Így is mindig mondja nekem látod 8 éve is minek mentünk el spermium vizsgálatra mondtam én, hogy nem lehet gyerekem
És most már kezdi azt mondani neki nem kell már gyerek az Ő nyugalmát ne zavarja meg senki nevetséges lenne ilyen korban már a gyerekkel de közben azt nagyon helyesli ha valamelyik sztárnak idős korban születik babája:(
Semmi baj,ebben a melegben szét van csúszva az ember.
És miért csak évvége felé kezditek újra a lombikot?
Neked rövid vagy hosszú protokolod volt?Gondolom anyagilag is nagyon megéri!Bár az ember mindent megtesz egy babáért.
Mi január óta,igaz nem sok idő,de a korunk miatt nagyon nem tudunk várni.
És ti?
Zsuzsu, pedig valahogy rá kéne beszélni a párodat a herebiopsziára, mert igenis van remény. Vagy próbáltatok-e férfivitaminokat?
Moonlight, ti mióta próbálkoztok?
Szia!
Sajnálom,de mindig van remény.A herebiopsziával a másikból nyerhető még szövet,ami felhasználható.Legalábbis temélem!
Nálunk nem tudni mi a gond,de mivel elmúltam 35 így lombikot javasoltak.
Nálunk páromnak nem lehet babája már 30 éve akkor here rákkal műtötték majd sugarazták utána azoopsermiája lett 8 éve voltunk kontrolon akkor is ez volt az eredmény
Most láttam meg a párom papírját ahol Őt tovább küldték vizsgálatra (kontrol,hormon,uh,genetika)de ő ezt nekem nem mondta csak azt , hogy azt mondták nem lehet babája csak donor jöhet szóba.felhoztam neki e témát de hallani sem akar semmi vizsgálatról mondván értsem már meg, hogy semmi esély nem megy sehova hagyjam már őt békén ezzel keressek magamnak mást ha ez így nem jó...:(((
Úgy érzem csak akkor lehetne 100% ig kimondani, hogy nem lehet baba ha elmenne ezekre a vizsgálatokra meg lenne here biopszia (sajnos az egyiket el kellett távolítani anno)
Sziasztok!
Én is csatlakozom,igaz csak januártól probálkozunk,de sajnos csak lombikkal lehet babánk.
Akkor én jelentkeznék is. Több mint 5 éve szeretnénk babát. Volt laparoszkópiás műtétem, endometriózis, két lombik, ahol a második vetéléssel végződött, kiderült az inzulinrezisztenciám, amit több mint egy éve kezelünk. Férjemmel is gondok vannak, úgyhogy nálunk csak lombik jöhet szóba. Remélem, évvége felé újra tudunk menni.
Nálatok?