MBT - Az anti cipő (beszélgetés)
ez már a harmadik hirdetésed ebben a fórumban.
neked ennyire nem jött be az mbt cipő, vagy valahonnan máshonnan "okosítod" az "egyszer hordott" lábbeliket? :)))
tényleg kíváncsi lennék...
Köszönöm mindenkinek. nagyon sokat segítettek!
Jó egézséget mindenkinek!!!
pénztárna = pénztárnak
finanszírozzam = finanszírozza
Bocsi, ha rosszul írtam, de én nem vagyok tagja ilyen pénztárna, mert nyugdíjas vagyok, de pont úgy van ahogy emagdi írta a 184. alatt.
A TB biztos nem finanszírozzam, mert akkor az eladó mondta volna. Ő kérdezte meg tőlem, hogy kérek-e számlát. Mondom: Minke kéne számla? És akkor mondta, hogy visszafizetik.
Mintha nekem is csökkentek volna a fájdalmaim. A térdeim fájtak nagyon és újabban a jobb csípőm is. Este lefekvésnél van egy kedvenc elalvós pózóm, amiről le kellett szoknom, mert úgy fájt a térdem. 2 napja vettem észre, hogy jééééé, a kedvenc pózomban fekszem és nem fáj a térdem.
Azt mondta nekem az eladó a Sugárban (csak oda menjetek!!), hogy aktív gerincsérvnél nem ajánlott.
ezt sajnos nem tudom, ezt valaki olyan orvossal kellene megbeszélni, aki egyébként gyógycipőket fel tud írni.
de én nagyon minimális esélyt adok neki sajnos, hogy ezt a tb finanszírozná:(((
Igen köszi emagdi, most már világos.
tegnap kicsit kába voltam az infúziótól.
tehát akinek nics ilyen pénztára az ki kell hogy fizesse a teljes árat.én közalkalmazott vagyok,az én "cégem" nem fizet.
felíratni sem lehet mondjuk egy ortopéddel?
én úgy értettem az előző hozzászólásokból, hogy a magán egészségpénztárban lehet elszámolni.
ez úgy működik, hogy van egy egészségpénztárad (van több ilyen cég is), oda te, vagy a munkáltatód fizet havonta X összeget, majd ezt a pénzt felhasználhatod egészségügyi termékekre-szolgáltatásokra.
szerintem ilyen egészségpénztárban lehet a cipőt elszámolni.
nagyon köszönöm a gyors reagálást emagdi.valószínű én értettem félre.és ez mit jelent?
en csk egyet ismerek , azt OEP-nek híják.
nagyon tájékozetlen vagyok?
elnézést érte, de őpnt ezért fordulok hozzátok.
Sziasztok!
nekem 32 évesen gerincsérvem van.
szenvedek tőle.
ajánlották az MBT-t.
Mit jelent hogy magánnyugdíjkártyára vehető?
bármilyenre?
visszafizeti?
előre is köszi!
Na, képzeljétek, én úgy érzem, hogy már egész klasszul megyek benne! A szomszédom erre meg aszonta: Úgy mész, mint egy tojógalamb, milyen cipő ez?
Puff neki...
Pénteken vettem MBT cipőt a gyereknek. Már vagy 2 éve ajánlotta egy ortopéd orvos a bokájára, ami állandóan ropog, kiakad, és most eldöntöttem,itt az idő, nosza. Aztán hirtelen felindulásból vettem magamnak is egyet, mert már nem tudok mit kezdeni a derék- és hátfájással. Aztán hirtelen felindulásból vett a kollégám is egyet.
Marha jó érzés. A tegnapi napomat már ebben dolgoztam végig.
Na, ma voltam a Sugárban. Nagyon rendes és aranyos volt ez eladólány. Kinyomtatta nekem a szg-es képet (szinesben!) Azt mondta, hogy érdemes 3-4 havonta megcsináltatni, és akkor látjuk a különbséget.
Szépen elmagyarázott mindent. Azt mondta, hogy az első napokban csak 20 percet járjak benne maximum. És hogy fájni fog a lábam, mert most rendeződik vissza a térdizületem meg a csípőizületem. Aztán kb. 2 hét után már 6-8 órát is rajtam lehet. Csak ne adjam fel, ha most az elején fájdalmaim vannak.
A magán egészségbiztosító is támogatja, vagyis ha benyújtod a számlát visszafizeti. Vagy ha van kártyád, akkor azzal is fizethetsz.
Most hallottam, hogy a Sugárban is van ilyen bolt és ott is csinálnak szg-es vizsgálatot.
Én is fontolgatom, hogy elmegyek, mert a térdeim nagyon fájnak.
Köszi a tanácsot.
Kértem én is a szg. vizsgálatról felvételt, de sajnos "nem tudtak" adni. Hát, elég furcsa hozzáállás.
Írtam az egeszségesviz.hu_ra, hogy ilyenkor mi van, természetesen válaszra sem méltattak.
Akkor irány az Okt23 utca.
Jó éjt mindenkinek és köszi.
elég furcsa, hogy nem engedték felpróbálni! mindenesetre ilyen helyen nem szabad vásárolni. menj el egy másik üzletbe - mint ahogy itt alább is javasolták - és ott tájékozódj. :)
én is hezitálok már egy ideje, még mindig nem döntöttem kell-e nekem ilyen cipő, lehet hogy elmegyek én is az okt23 utcai boltba, ha ott ilyen sok infót adnak:)
Szia!
Furcsállom, hogy nem engedték felpróbálni, én a következőt javaslom: Menj el az Október 23 utca 25 szám alatti MBT OUTLET-be! Ott felpróbálhatod, készítenek INGYENES talpvozsgálatnt, és megmondják, jó-e a problémádra a cipő. Én 2 éve hordom, és a múlt szombati talpvizsgálat eredménye szerint tökéletes a talpam! Pedig a 2 évvel ezelőtti felvétel elég drámai képet mutatott - kinyomtatva elraktam, és vittem a mostanira, így volt mivel összehasonlítani! Szóval szerintem ne add fel!
Képzeljétek el, bejelntkeztem az egeszsegesviz.hu-n egy konzultációra, tanácsadásra é cipőpróbára a a Bp.Maros utcai üzletbe. Időpontra mentem. Az üzletben néztek rám, mint a moziban, fogalmuk sem volt mit akarok. Végül is csináltak egy szg-es talpvizsgálatot. Elég rémes lett,. de hogy mi a teendőm, jó e erre a cipő stb. senki sem tudott választ adni.
Most mit csináljak szerintetek ? Az egésztől kicsit elment kedvem, a bizodalmam. Nektek volt ilyen tapasztalatotok ?
Azért nem szeretnék 50.000.- Ftot kidobni, és még csak fel sem próbálhatom ...
Szép napot nektek és köszi a tippeket.
Köszönöm szépen a tippet. Most azon gondolkodom, hogy mivel én állandóan itthon viselném,papucs helyett, lehet, hogy inkább a szandált, vagy azt az elől zárt, hátul nyitoo modellt kellene választanom ?
Mi a véleményetek ?
Köszike M
sziasztok,
végül, hosszas utánaböngészések és mérlegelés után vettem egy cipőt.Sikerült egészségpénztáras kártyára, ami külön jó. Mondta az eladó, hogy óvatosan szoktassam a lábam,(főleg , mert nemrég el volt törve, gipszlevéte, másik lábam meg a bokámnál dagad..)Tegnap előtt olyan nehezen mentem a saját cipőmben, hogy szoktatás ide-v. oda az mbt-ben indultam dolgozni. 3x 1-1,5 órát volt rajtam a cipő, tök jó.Legalábbis a bal sarkam nem fáj benne. Ma izomlázam vana hátamba, lábamba, de nem nagyon erős.szóval jók a kezdeti tapasztalataim.
Szerintem ha naponta valamennyit tudod viselni, az is számít, megdolgoztatja finoman az izmokat, jobb tartásra kényszerít...Én félcipőt vettem, nekem a zárt cipő bevált (nem annyira ortopéd modell..)
Szia !
Megvan még a cipő ? Teljesen zárt vagy hátul nyitott ?
Köszi M