Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Második hullám..... Mit gondoltok? (Politikamentesen) fórum

Második hullám..... Mit gondoltok? (Politikamentesen) (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
188. Hekate
aug. 10. 10:47
Amúgy meg.. Van aki elhiszi..el tudja hinni..amit a média mond? Pl arról hogy mennyi a beteg? Hát azt mondanak amit akarnak! Hol a bizonyíték? Én még egy beteget se láttam..sorry. Sehol. Mire fel higgyek én bárkinek is, mikor köztudott, hogy úton útfélen hazudnak nekünk?? Hazudnak a reklámok..mert mi az érdekük? Hazudnak a politikusok..mert mi az érdekük? Hazudik a média..mert mi az érdekük? Hazudnak a gyógyszergyártó cégek..mert mi az érdekük? Hát elárulom.. egyiknek sem te vagy én..vagy mi..vagy úgy általánosságban az ember, s annak jóléte!! Akkor meg? Messziről jött ember..azt mond amit akar. Az vagy igaz..vagy nem. Ebből kell kiindulni. Nem másból...
187. erdosdora (válaszként erre: 185. - Channa*)
aug. 10. 09:23
Lebetegedett az illető, belázasodott, gyanúsak voltak a tünetei és letesztelték. Rengeteg emberrel találkozott a férjem azóta, mivel Szolnokon hetelt múlt héten. Volt bolttól kezdve, gyorséttermen át, mindenhol. Ennyi erővel sehova se menjen az ember, mert bárhonnan elkaphatja. Orvossal beszéltem, mivel nincsenek tüneteim tesztet sem rendelnek el nekem és karanténban sem kell maradnom. Páromnak sincsenek tünetei. Egyáltalán nem veszik komolyan ezt az egészet, mindenki vigyázzon magára és én azt mondom tartsuk meg a távolságot mindenkitől és ha megoldható kerüljük a nagy tömeget. Én idén nyaralni sem megyek, pedig nagyon jól jönne a pihenés...
aug. 10. 07:33

Mi lenne, ha nem mennének az emberek strandokra, a Balatonon nem lenne tömeg, focimeccsek nem lennének... stb.

Nem igaz, hogy nem lehetne nyaralás és tömeges szórakozás nélkül ezt a nyarat kibírni.

185. Channa* (válaszként erre: 184. - Erdosdora)
aug. 10. 07:29

Úgy lenne értelme, hogy te is karanténban lennél, meg persze, azok, akikkel találkozott a buli óta.


És, hogy derült ki, hogy vírusos?

aug. 10. 07:18
Férjemet házi karanténba tették, mert az egyik kollégájáról kiderült, hogy koronavírusos... Céges kajájuk volt 07.31-én, és 7-én este derült ki, hogy koronás az illető... Még csak le sem tesztelik, csak otthon kell maradnia. Szerencsére azóta el telt már egy hét, és tünetei sincsenek. 14-ig kell otthon maradnia. Ilyenkor velem mit csinálnak? Vajon én sem mehetek addig sehova? Ugye egy háztartásban élünk...
júl. 22. 16:05
Igen:)
182. papája
júl. 21. 09:48
Mindenki jól van, egészséges ?
júl. 18. 20:24

Ez már tuti a második hullámos lesz :D


[link]

180. papája
júl. 18. 13:25

Nem járok foci meccsre és nem is érdekel a foci.

Azon viszont elgondolkodtam, hogy amilyen pocsékul játszanak az agyonra fizetett focistáink, nem sokan lehetnek rájuk kíváncsiak. Az a kevés focirajongó meg vígan elfér a hiper-szuper óriás stadionokban úgy, hogy ne fertőzzék meg egymást. Talán ezért lehet meccsre menni és a jóval nagyobb érdeklődésre számottartó koncertekre nem.

179. semleges (válaszként erre: 170. - Balkáni kobra)
júl. 18. 07:22
Azt gondolom ha senki nem megy külföldre és onnan se jön be senki és betartjuk a szabályokat talán nem lesz 2. hullám. De ezért igenis tenni kell.
júl. 18. 02:29

Azt mondták a tévében, hogy sok a "törésvonal" az EU-ban...


(De nem fog szétesni! Ááá, dehogy!)

177. *Zolcsika* (válaszként erre: 176. - Vigyefene)
júl. 18. 02:25
Felesleges...
176. vigyefene (válaszként erre: 174. - Globus)
júl. 18. 02:24

Kivétel nélkül mindenhol hazudnak.

Nem szabad leírni kik, szóval "mentesen".

175. Cidanoi (válaszként erre: 170. - Balkáni kobra)
júl. 18. 01:32
Több a fertőzött, de sok ember nem is tud róla. Egyszerűen enyhe tünetekkel vagy anélkül, kihordja ezt a betegséget.
174. globus (válaszként erre: 167. - Vigyefene)
júl. 17. 17:29
Mondd csak el, nálatok is hazudnak?
júl. 17. 17:28
Tele a város turistákkal...
júl. 17. 17:18

Szerintem eddig azért úsztuk meg "könnyebb sérülésekkel" mint más országok mert hamar jöttek a korlátozások, szabályozások. Bölcsődék, óvodák, iskolák bezárása, home office, távolság tartás, kézfertőtlenítés ezerrel, stb. Ha most mindenki jön megy külföldre akkor adunk a szarnak egy pofont. Valamiért én is azt gondolom, hogy ha mindenki itthon marad és betartja a korlátozásokat nem durvul el a vírus helyzet.

Aztán a fene tudja, senki nem tudja mit hoz a jövő. Ezt még a nálunk sokkal okosabbak sem tudják megjósolni.

171. Channa* (válaszként erre: 170. - Balkáni kobra)
júl. 17. 11:55

Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de azt gondolom, hogy nálunk kb. valóban annyi a betegek száma, amit közölnek velünk.


Az itthoni betegek kapcsán kb. egetértünk, mert én is valahogy úgy logikázok, mint te, azaz neked sincs ismerősöd, aki beteg, nekem sincs, illetve az ismeretségi körömben sincs senki, akinek lenne olyan ismerőse, aki beteg volt/beteg lenne.


Nagyon bízok benne, hogy ez így marad.


Ha csak az országos tesztelést nézzük, abból is az derült ki, hogy alig van beteg. Persze, lehet, hogy rossz halmazt vizsgáltak.


Tehát, én a belföldi nyaralást biztonságosabbnak gondolom, mert ha tényleg csak ennyi beteg van, akkor kicsi az esély arra, hogy összefussunk egy olyannal, aki megfertőz minket, de mindenképp kisebb, mint az, hogy jövünk-megyünk a világba sokkal fertőzöttebb helyekre mint a mi országunk és megkapjuk->hazahozzuk->továbbadjuk....


És nem mellesleg, ha figyelünk nyaralás alatt, akkor lehet, hogy megússzuk.


Mi is megyünk Balatonra, de olyan helyen fogunk fürödni, napozni, ahol nincs tömeg. Az étterem se szokott tömve lenni, van terasz is. Ahová még szoktunk menni, ott sem szokott tömeg lenni, pl. fagyis, ahol van terasz, büfé, ahol szintén. De ha még is tömeg lenne, akkor megvesszük a cuccunkat és elmegyünk kicsit távolabb elfogyasztani. Idén lehet, hogy kihagyjuk a bulihajót...

Azaz, szerintem megoldható, aztán majd meglátjuk a nyaralás után 2 héttel, hogy tényleg megúsztuk e...

170. Balkáni kobra (válaszként erre: 168. - Semleges)
júl. 17. 10:59

Nem vitaképpen, de az itthon nyaralás alatt az emberek nem tömörülnek? Mennyien fekszenek a Balaton parton és milyen közel egymáshoz? :))


Vagy ezzel elismeritek, hogy azok az adatok valósak, és nincs több 500 körüli betegnél? Azért kérdezem, mert néhány napja itt azt mondta nekem egy személy, hogy szerinte sokkal több a fertőzött, mint azt írják, csak az nem jó színben tüntetné fel az uruszágot. Ha pedig valóban sok a tünetek nélküli vírushordozó, miért jó kockáztatni egyes magyar nyaralóhelyeken, ahol sokan vannak?

169. Napsugár8 (válaszként erre: 168. - Semleges)
júl. 17. 10:49

Azt írja az újság, hogy nem tudják, Csongrád megyében mitől ugrott meg a megbetegedések száma?

Van egy tippem: az Adriáról hazafelé tartó turistáktól. Akár magyar, akár megy, menne tovább nyugat felé, legtöbb turista itt akar bejönni hozzánk.

És majd mi szívunk miattuk is, pedig, nem nyitottam volna meg a határt, ha kiment nyaralni, maradjon is ott! Drasztikus? Lehet!

júl. 17. 07:58
Örülök, hogy elmaradnak a rendezvények, nincs még itt az idejük. Felelős okos döntés. Az aug. 20.-i tűzjáték is felesleges és még pénzkidobás is. Ne tömörüljünk. Én biztos nem megyek egyikre sem. Kézmosás, maszk, ennyit tehetünk, de ennyit tegyünk meg. A határokat meg azonnal lezárnám. Bírja már ki mindenki, hogy itthon nyaral. Annyi szép hely van kis hazánkban is. Nem kell behurcolni semmit. Majd eljön az idő mikor megint szabadon jöhet mehet mindenki. Legalábbis remélem. Egyszer minden világjárvány végett ért.
167. vigyefene (válaszként erre: 165. - Cidanoi)
júl. 17. 01:47

Nagy bajok vannak az égész világon.

Arizóna, Florida, Wisconsin, stb....stb......

166. unom (válaszként erre: 165. - Cidanoi)
júl. 17. 01:37
Nem csak itthon, az antibiotikum rezisztens baktériumok terjedése világszerte probléma.
165. Cidanoi (válaszként erre: 151. - Balkáni kobra)
júl. 17. 00:59

Ezrek halnak bele a kórházi fertőzésekbe, minden évben.

És már nem is beszédtéma, mert nincs felelős, és nem tudnak mit kezdeni ezzel a problémával. Hiába nem hagyod szó nélkül, akinek meg kellene hallani az nem fogja. ;) Nagy bajok vannak itthon.

júl. 16. 15:15

Itt az eredménye, ha ellenőrzés nélkül jöhet ez-az be az országunkba


[link]


És még azt kérdezik, hogy mi történt?

163. globus (válaszként erre: 159. - Balkáni kobra)
júl. 16. 13:50

Menj. Legalább addig csend lesz itt :))

Még küldünk is!

162. Channa* (válaszként erre: 161. - Balkáni kobra)
júl. 16. 13:42

Nem, nem hisznek benne, hanem kevés az agyuk.


De mondogasd tovább. Részemről ez a téma lezárva.

161. Balkáni kobra (válaszként erre: 160. - Channa*)
júl. 16. 11:57

Az emberek pont az ilyen döntések és indokok miatt, amit a korábbi hozzászólásomban feltüntettem nem, fogják komolyanvenni ezt az egészet.


Aki megfordult koncerten és sportrendezvényen is tudhatja, hogy mindkét helyszínen jelen van az alkohol és a testi kontakt is.


Ezért van, hogy nagyon sokan ebben az egészben nem hisznek.

160. Channa* (válaszként erre: 159. - Balkáni kobra)
júl. 16. 11:10

Én teljesen őszinte leszek a bulik és meccsek kapcsán. A nagy buli, mint egy szigetfesztivál egy kicsit sem vonz. Utálom a belőtt, s@gg részeg embereket, akik fetrengenek a sárba és saját hányásukba, illetve azokat is, akik mámorukban agresszívak vagy barátkozóbbak vagy ön és közveszélyesek. A meccseken meg nem bírom a IQ szegény bunkókat.

Így engem nem igazán érdekel az sem ha nem lehet menni ilyen rendezvényekre.


Amit szeretek csinálni azokra van lehetőségem most is...


A fertőzés veszély szempontjából, mindegy hány ember van egy rendezvényen. 2 ember is szét tudja hurcolni, és könnyen meg lehet, hogy 200 ember sem ad tovább semmit, mert egészségesek.


Engem egy dolog érdekel az egész vírus mizéria kapcsán az, hogy amíg kell addig gondolkodjon mindenki felelősen és ne menjen tünetekkel emberek közé, hordja a maszkot, ahol előírták, ne feküdjenek egy bolti sorba egymás hátára, azaz a minimumot tegyük meg és ne csak magunk miatt, hanem mások miatt is! Ne legyünk önzők, "mert én valószínű, hogy túlélem", mert nem lehetünk biztosak abban, hogy az általunk átadott betegségbe nem hal e bele egy gyerek, egy fiatal, stb., annak ellenére, hogy tudjuk úgy is meghalt volna, max. megrövidítettük a szenvedését röpke 20-60 évvel...

159. Balkáni kobra (válaszként erre: 157. - Channa*)
júl. 16. 10:53

,,Van egy nagy különbség a focimeccs és a zenés rendezvények között: az alkoholfogyasztás,így pedig kevéssé tartják meg a távolságot az emberek a rendezvényeken."


Úgy csinál, aki ezt nyilatkozta, mintha sosem járt volna labdarúgó mérkőzésen. Nem egyszer érkeznek a szurkolók alkoholtol kissé mámoros állapotban a stadionba , és mikor a csapatuk gólt lő, azt egymás nyakába ugrálva ünneplik rendszeresen. Ráadásul az ultrák gyakran félmeztelen buzdítják csapatuk az időjárástól függetlenül, hogy mindenki lássa, hogy ők a kemény gyerekek.


Az ilyen megmagyarázhatlanul dilettáns intézkedések miatt nem hiszek továbbra sem abban, hogy itt valami komoly probléma lenne. Mert tényleg ilyen lenne, akkor valami ésszerűbb magyarázatot találnának arra, hogy egyik rendezvényt miért látogathatják a nézők a másikat miért nem.

Mondom ezt úgy, hogy idén egy koncertre és fesztiválra sem készülök, ráadásul egyik labdarúgócsapat stadionja alig több, mint 30 km-re van tőlünk és tervezem, hogy amíg kellően meleg lesz az időjárás, hétvégén meccsekre fogok járni.

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook