Már nem akarok se fitt, se sportos lenni. Jó az az 50-es... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Azt gondolom, mind erre vágyunk: nem soványak akarunk lenni, hanem egy olyan társra, aki úgy vágyik ránk, ahogy vagyunk, közben ehetünk jókat, heverészhetünk, mert jólesik.
És a másik oldal az egészség. Ha csak egészségügyi okból mozgunk, és eszünk egészségesen, sokkal jobban érezzük magunkat, mintha a félelem elkerülése miatt, hogy nem leszünk kívánatosak és egyedül maradunk.
Jesszus :( magad miatt tedd meg!
Anyosomek egyutt hizlaltak fel magukat az evek alatt, oszinten mondom ne tegyetek ti is ezt :(
Én apránként hozok kisebb változásokat. Minek a nagy sietség? A zsírpárnák se egyik napról a másikra ugrottak fel. Olyan finomakat lehet enni, megszólal! Holnap pl. tepsis karfiol lesz az ebéd, nekem a vacsora is. (Karfiol megfőzve kicsit darabosan tepsibe rakva, rá jó adag reszelt sajt, leöntve tojással elkevert sós-borsos-fokhagymás tejföllel. Had süljön!)
Én nem kérdezem fiamat hogy mi legyen, a választ előre tudom. Mindegy. Akkor meg asztalra teszem amit akarok és azt mondom hogy most ez van, ezt eszünk. Egyébként örül ha ilyesmit készítek.
Férjeddel te is meg tudod ezt csinálni. Ha ott hagyja, megeszed te egyedül 2 nap alatt. Csak előnyödre válik, ő meg egyen amit talál. Mellesleg lassan fogyok, de biztosan. Nincs fogyókúra, szeretek enni.
A konyha, az étkezés nem a te feladatod? Nem te főzöl rá is? Ha az étkezéseteket meg tudod változtatni már sokat tettél a fogyás érdekében. A tornához sem kell a férjed.
Lehet, hogyha látja az eredményed ő is rászánja magát.
Jó is ez a hájas életmód, be kell látni, hogy ez nagyon kellemes tud lenni. Csak néha, mondjuk évente egyszer kapjon el az a roham, hogy én most tíz kilót akarok fogyni! És próbálkozz mindenfélével, porokkal, rostokkal, kefirekkel, gyümölcsökkel, proteinekkel, bármivel, amire sokan esküsznek. Hátha bejön.
Ha nem sikerül azt a tíz-húsz kilót leadni belenyugodhatsz a helyzetbe, hogy ez sajnos nem jött össze, megint lesz egy éved a nagy zabálásra. Csak egy év múlva megint próbálkozz egy-két hónapot újra, reménykedve hátha összejön az a minusz tíz-húsz kiló. És ez így mehet tovább, amíg csak élsz... :)
Ha ragaszkodnál az egészségedhez, változtatnál. Én rendkívüli módon ragaszkodok. Teszek is érte. persze így is elkaphat a gépszíj, de legalább bűntudatom nem lesz hogy tehettem volna valamit de csak punnyadtam a kanapén helyette.
Nincs is kanapém. Tudod mi van helyette a szobában? Trambulin! Volt már hogy fórumtárs gúnyos megjegyzéseket tett azért mert már írtam erről, de kit zavar? Büszke vagyok magamra, és élj úgy te is hogy büszke lehess!