Mandulás tofu recept

A Mandulás tofu hozzávalói:
Két evőkanál zselatinpor
Két evőkanál víz
Fél kávéskanálnyi pisztácia-esszencia
Két dl tej
Egy doboz ananászkonzerv


A Mandulás tofu elkészítési módja:
A zselatint két evőkanálnyi vízben összekeverjük, öt percig állni hagyjuk. Közben a tejet az esszenciával fölforraljuk. Ha kissé kihült, hozzáöntjük a zselatint és alaposan összekeverjük. Hagyjuk egészen kihulni, majd szögletes formába téve hűtőszekrénybe tesszük. Halványzöld, rugalmas zselét kapunk. Az ananászkonzervet fölbontjuk, a gyümölcsöt kockára vágjuk, a levébe esetleg tehetünk egy kevés keserűmandula esszenciát, hogy erősebb ízt kapjunk. A zselét közvetlenül tálalás elött vegyük elő, vágjuk kockára, tegyük egy-egy desszertes tálba. Rá az ananászkockákat és a levet. Vigyáznunk kell arra, hogy sokáig nem marad el: a zselé olvadni kezd, s a desszert zöldesfehér kulimásszá változik..


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás tofu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook