Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borsos csirke recept

Borsos csirke recept

A Borsos csirke hozzávalói:
1,5 kg-os konyhakész csirke,
1 evokanál olívaolaj,
1,5 kávéskanál feketebors;
2 evokanál szójaszósz,
1 evokanál borecet,
4 újhagyma,
1 gyömbérgumó (vagy orölt gyömbér),
1 kávéskanál só


A Borsos csirke elkészítési módja:
Fazékban forraljunk fel vizet, tegyük bele a csirkét 75 percre. Csöpögtessük le és éles késsel daraboljuk fel. Helyezzük a húst a borós részével lefelé egy tűzálló edénybe. Aprítsuk fel a hagymát, vágjuk szálaira a gyömbért. Keverjük össze a mártás többi anyagával. Serpenyoben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a borsot, és kevergessük addig, amíg nem érezzük az aromáját. Öntsük a húsra, majd öntsük rá a mártást. Fedjük be edényünket alumínium fóliával, tegyük gőzre és erős tűzön főzzük 30 percig. Tisztítsuk meg, vágjuk fel a körítésnek szánt újhagymát. Ha a hús megpuhult, szórjuk meg a hagymával. Forrón tálalhatjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A borsos csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook