Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kukoricás rákleves recept

Kukoricás rákleves recept

A Kukoricás rákleves hozzávalói:
Egy liter csirkehúsleves (leveskockából is),
Egy doboz kukorica (konzerv vagy fagyasztott),
Egy doboz rák- vagy halhús, esetleg szardínia,
Két kávéskanál reszelt gyömbérgyökér,
vagy kiskanál gyöm-bérpor,
enyhén megcitromozva,
Egy kanál sherry,
Öt deka sonka, kockára vágva
Egy csomag snidling.


A Kukoricás rákleves elkészítési módja:
a gyömbért, sherryt és a rák- vagy halhúst összekeverjük.
A konzervkukoricáról lecsurgatjuk a levét (ha Mirelit-kukoricát használunk,
hagyjuk kissé fölengedni).
A sonkát és a snidlinget fölaprítjuk.
az erőlevest fölforraljuk, belekeverjük a gyömbéres--sherrys húst, majd a kukoricát.
Négy percig fozzük. A snid-linggel és a sonkával meghintve azonnal tálaljuk.



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. szept. 15. 04:22
A kukoricás rákleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook