Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rigó Jancsi (Kata féle) recept

Rigó Jancsi (Kata féle) recept

A Rigó Jancsi (Kata féle) hozzávalói:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
5 evőkanál baracklekvár
20 dkg csokoládé
2 evőkanál vaj
a krémhez: 1 evőkanál zselatinpor, 5 dl tejszín, 6 evőkanál kakaópor, 6 evőkanál porcukor


A Rigó Jancsi (Kata féle) elkészítési módja:
A tojássárgájákat keverd habosra a cukorral. Add hozzá a lisztet a kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét. Egy kis tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát és tedd előmelegített sütőbe. 180 fokon 10-12 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve borítsd tiszta konyharuhára, húzd le róla a papírt, és hagyd hűlni. A kihűlt tésztát lapjában vágd félbe, kend meg lekvárral. A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, dolgozd bele a vajat és kend a lekváros lapra. Ha megdermedt, forr vízbe mártott késsel darabolt 5-5 cm-es négyzetekre. A zselatint áztasd be, majd önts hozzá fél dl vizet és olvaszd fel. Keverd el kevés tejszínnel, a kakaóporral, majd a többi tejszínt a cukorral verd habbá és vegyítsd össze a zselatinos keveréket. A masszát simítsd a tésztalapra, és tedd a hűtőbe megdermedni. Rakosgasd rá a csokoládés négyzeteket és a vonalukban vágd át a süteményt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rigó jancsi (kata féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook