Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)
Köszi, végre van valaki, aki szürkésnek látja a májfoltját, mint én.
Évek óta tudatosan iszom, mert nagyon ritkán vagyok szomjas, és ha már tényleg szomjan halok, akkor kb. 3 korty el is oltja...
Tudatos ivással napi 1-1,5 litert tudok meginni,
ha nem figyelek oda, akkor napi 2-3 dl.
Tehát kb. 2-3 éve iszok tudatosan, soha életemben nem ittam ennyit, mégis kijött a hülye bajusz.
Ja! Amióta kijött a májfolt, minden nap eszem egy kis házilag darált máriatövismagot is, ami köztudottan jó a máj méregtelenítésére.
Én kb. 3 éve rendszeresen végzek 7-11 napos léböjtöket, úgy, hogy ez a 7-11 nap már maga a víznap, előtt és utána pedig bevezető és levezető napok vannak.
Ilyenkor csak vizet iszom, vitamint szedek, és napi 2 dl 100%-os narancslét iszom.
Sosem volt májfoltom, csak most. 4 hónapja kezdtem szedni fogamzásgátlót, a 3. hónap végén jött ki.
Ezért 4 hónap szedés után most abbahagytam.
Ephelisről áttértem a kövirózsakrémre, majd meglátjuk, mi lesz.
lehet ,hogy van benne valami :)
Én is azt mondtam,az is jó ha csak halványítja , nekem komolyan halványabb , de a fene egye meg csak jobb lenne ha nem látszódna ;) Szerencsésnek érzem magam ,hogy legalább nekem az ephelis halványított rajta .
Én is kövirózsával kenem, de csak reggel, este.
Napi 8-szor? Egyébként lehet, hogy egy csomó minden hatásos lenne, csak nem vagyunk elég kitartóak? Mert ha én 3 hét alatt nem látok eredményt, feladom. Lehet, olyan, mint a fogyókúra? Be kell indulnia?
Hajszálérre nekem bejött a Lóbalzsam. Azt a zselészerűt nem ismerem, csak a krémszerűt, valami hálózaton keresztül szereztem anno, én azt használtam, és azóta sincs rá szükségem. Nem tudom, a gyógyszertári zselés milyen...mondom, de egyáltalán nem drága, megéri kipróbálni.
Ja, és még a szúnyogokat is riasztja!
Érdemes lehet kipróbálni a méregtelenítést... ha a foltok nem is múlnak el, legalább a mérgektől megszabadulunk (szebb lesz a bőrünk?).
Nos ha több oka lehet a foltoknak, és mindenkinél más akkor arra lehet következtetni, hogy van akinek bejön a Schüssler só, van akinek nem:(
Nagyon jó lenne, ha feltalálná valaki a megoldást errea problémára...
A másik ilyen probléma a hajszál ér...nos állítólag arra is van lézeres kezelés meg vadgesztenye, de egyik sem ér szart se:( egy közeli rokonomnak van ilyen problémája, és félő, hogy öröklöm. Nem szeretnék duplán kapni ilyen gyógyíthatatlan csodákból. Ami bezzeg másnak nincs, de nekem van:S
Akkor ezek az esztétikai hibák megkeserítik az ember életét és nincs rá semmi gyógymód?
Ezt nem hiszem el....
Nekem 3 éve a bajuszkám eltűnt(és ki sem jött azóta sem) de én két nyáromn át napi 5-8-szor dörzsölgettem kövirózsa nedvvel és kövirózsa cseppel. Még az volt a mázlim, hogy nem volt nagy kiterjedésú csak egy kis látható bajuszka....
Lehet hogy mégis a gyógynövények adják a megoldást tömény koncentrátumban?
Én ez évben (április-május) "kaptam" egy új,féltenyérnyi foltot a homlokomra és már halványodik mert egész nyáron kenegetem mint állat ezerrel.... és nem is fogom abbahagyni, nem adom fel. Azóta már jelentősen halványodott (3-4 hónapja kenem! napi 5-8-szor!!!) mert véglegesen ki akarom irtani:S
És ha kell, jövőre már kora tavasszal ismét folytatom!
Barna foltok a bőrön
Kalium sulfuricum D6 Schüssler só
Naponta 3X 1 tabletta két hónapig, optimális esetben a foltok eltűnnek
Na én ezt találtam róla..
Szia .
Húúúha erről kicsit bővebben is írhatnál .
Hol szerzed be , pontosan mi is ez ? stb .
Bár én most utána járok a neten ,de valahogy úgy jobban "átjön" ha olyan beszél róla aki próbálta már :)
Sziasztok!
Én másfél éve küzdök hasonló problémákkal.1,5 hónapja szedem a Schüssler sókból a káliumot,napi 3-szor,és 5 nap után látható eredményt hozott.Most elkezdtem szedni a nátriumot is,és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.
Én is van ,hogy szürkésnek látom .
Iszol eleget ?
-Van valaki aki máj tisztító teát ivott és használt esetleg a foltok ellen ???
-én ma megint vettem ephelist, egyenlőre ezt használom .
Nekem sincs jobb petefészkem de foltom több van a jobb oldalon mint a balon.
Viszont nekem az orrom a legfeltűnőbben foltos. Az tényleg olyan mintha leforráztam volna. :(
Én utánaolvastam a májfolt kialakulásának, mindenhol 3 kiváltó okot említenek:
- hormonális egyensúly felborulása (bármitől, ide tartozik a fogamzásgátló is)
- emésztési problémák
- a máj működésének zavara
Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de mindenhol ezt olvastam.
A férfiaknak nemcsak májfoltjuk nincs, hanem narancsbőrük se,
mert a narancsbőrhöz is nőnek kell lenni.
Pl. volt pár éve egy riport egy transzexuális emberről, aki férfiből nővé operáltatta magát. Női hormonokat is szedett, hogy legyen melle, vékonyabb legyen a hangja, lágyak legyenek a vonásai. És mindezek mellé még narancsbőre is lett!!!!
A bőrdoki szerint májfoltom van. A napfolt nem ilyen szimmetrikus. A májfoltra jellemző ez precíz, körzővel megrajzolt bajusz.
Egyébként érdekességként:
Olvastam, hogy az arc a petefészek, a bajusz a méh területe az arcon.
Nekem a bajusz után kijött egy kisebb folt az arcom bal oldalán az orrcsontom mellett, de a jobb oldalon nem. Szerintem azért nem, mert nekem nincs már jobb petefészkem, sajnos ki kellett műteni.
És mi van azokkal, akik nem szedtek soha fogamzásgátlót?
A férfiak miért nem májfoltosak???
Lehetséges, hogy az ösztrogén vagy tesztoszteronszintünk ingadozik (felborul a hormonegyensúly...???) ? És ennek hatására alakul ki UV fény mellett a folt?
Nem gyanús nektek, hogy a legtöbbünknek először a bajuszka utána az arcon és utána a homlokon terebélyesedik a folt?
Nekem a bajusz eltűnt, az arcomon volt 2 folt két éve, az is eltűnt, most egy nagyon nagy folt van a homlokomon....
Remélem ez is eltűnik....
Na de napra nem megyek soha szinte! az arcomat végig takarom.
Sziasztok.
Régen jártam itt,és azóta is megvannak a foltjaim..Általános méregtelenítésre és orvosi kivizsgálásra készülök..hátha..
A Diane-ra kaptam föl a fejem:csodálkozom,hogy manapság ezt még adják,elvileg bőrproblémára írják föl,a fog.gátlás a "mellékhatása"..
Nem ijesztésként írom,de nekem is akkor jöttek ki a foltok a homlokomon,amikor szedtem(9éve).Majd néhány év múlva epekövem lett,és annak is ez a fog.gátló volt az oka..2 éve megint kijöttek a foltok ugyanott,pedig nem szedek semmit..
Gondold meg Rita..
Remélem mindannyiaotok "állapota" javul!!
Nem lehet ,hogy ami Neked van az nap folt nem máj folt .????
Én nemértek hozzá ,csak feltételezés .
Szombaton megvettem a kövirózsa krémet.
Az Ephelist most abbahagyom.
Hétvégén megint voltam napozni, 3-szor is bekentem az arcom 50-es babafényvédővel, és csak ezzel,
direkt nem tettem fel más krémet, mert azokkal nem lehet napozni, mint megtudtam,
és mégis beszürkült, befeketedett a bajuszfoltom.
Én nem tudom, hogy másnak miért sárgás a májfoltja, nekem barna színű, napozástól pedig ilyen feketés, szürkés lesz, mintha tényleg bajusz lenne.
A jó hír az, hogy kb. 2 nap múlva visszaáll az eredeti színére. Persze így is feltűnő, de nem annyira, mint napozás után.
Akkor sem fogom kerülni a napot, nem vagyok VÁMPÍR!!
És akkor elmúlnak a foltok ?
én nem szedek fogamzásgátlót ,illetve kb 16 15 éve szedtem úgy 3 hónapig , aztán abba is hagytam , nekem a foltok kb 6 éve jöttek elő, pajzsmirigy műtét után .
Kíváncsi vagyok erre a kövirózsa krémre.
Én ma veszem meg a kövirózsa krémet. Gyógyszerész ismerősöm és a bioboltos is azt mondta, hogy jó az Ephelis, de a kövirózsa krém még jobb. Legalábbis több embernek erősebben halványította a foltokat.
És csak 650 Ft.
Én kipróbálom.
Majd leírom a tapasztalataimat.
További ajánlott fórumok:
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Viszonyt megelőzni.
- Kapott már valaki msn-en keresztül vírust? Hogy tudnám ezt megelőzni?
- Hogyan lehet a szőrbenövést megelőzni?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- Hogyan kell az infrás masszírozót arcon használni és milyen krémekkel lehet egyszerre használni?