Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? fórum

Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)

2029. bajuszka (válaszként erre: 2016. - Nila)
2010. aug. 8. 12:35

Köszi, végre van valaki, aki szürkésnek látja a májfoltját, mint én.

Évek óta tudatosan iszom, mert nagyon ritkán vagyok szomjas, és ha már tényleg szomjan halok, akkor kb. 3 korty el is oltja...

Tudatos ivással napi 1-1,5 litert tudok meginni,

ha nem figyelek oda, akkor napi 2-3 dl.

Tehát kb. 2-3 éve iszok tudatosan, soha életemben nem ittam ennyit, mégis kijött a hülye bajusz.

Ja! Amióta kijött a májfolt, minden nap eszem egy kis házilag darált máriatövismagot is, ami köztudottan jó a máj méregtelenítésére.

2028. bajuszka (válaszként erre: 2022. - Fibi82)
2010. aug. 8. 12:32

Én kb. 3 éve rendszeresen végzek 7-11 napos léböjtöket, úgy, hogy ez a 7-11 nap már maga a víznap, előtt és utána pedig bevezető és levezető napok vannak.

Ilyenkor csak vizet iszom, vitamint szedek, és napi 2 dl 100%-os narancslét iszom.

Sosem volt májfoltom, csak most. 4 hónapja kezdtem szedni fogamzásgátlót, a 3. hónap végén jött ki.

Ezért 4 hónap szedés után most abbahagytam.

Ephelisről áttértem a kövirózsakrémre, majd meglátjuk, mi lesz.

2027. bajuszka (válaszként erre: 2023. - Bellavita21)
2010. aug. 8. 12:29
Budapesten a Fehérvári úti piac legalsó szintjén van egy biobolt, ott van Ephelis. De gyógyszertárak is megrendelik, ha kéred.
2026. nila (válaszként erre: 2025. - Ac808a6b30)
2010. aug. 6. 08:12

lehet ,hogy van benne valami :)

Én is azt mondtam,az is jó ha csak halványítja , nekem komolyan halványabb , de a fene egye meg csak jobb lenne ha nem látszódna ;) Szerencsésnek érzem magam ,hogy legalább nekem az ephelis halványított rajta .

2025. ac808a6b30 (válaszként erre: 2022. - Fibi82)
2010. aug. 5. 19:33

Én is kövirózsával kenem, de csak reggel, este.

Napi 8-szor? Egyébként lehet, hogy egy csomó minden hatásos lenne, csak nem vagyunk elég kitartóak? Mert ha én 3 hét alatt nem látok eredményt, feladom. Lehet, olyan, mint a fogyókúra? Be kell indulnia?

2024. ac808a6b30 (válaszként erre: 2022. - Fibi82)
2010. aug. 5. 19:31

Hajszálérre nekem bejött a Lóbalzsam. Azt a zselészerűt nem ismerem, csak a krémszerűt, valami hálózaton keresztül szereztem anno, én azt használtam, és azóta sincs rá szükségem. Nem tudom, a gyógyszertári zselés milyen...mondom, de egyáltalán nem drága, megéri kipróbálni.

Ja, és még a szúnyogokat is riasztja!

2010. aug. 5. 18:11
Hol lehet Ephelist beszerezni? Elvileg kivonták a forgalomból. Mondjatok patikát, elmegyek oda, mert itt a környékemen egyikben sincsen.
2022. fibi82
2010. aug. 5. 10:15

Érdemes lehet kipróbálni a méregtelenítést... ha a foltok nem is múlnak el, legalább a mérgektől megszabadulunk (szebb lesz a bőrünk?).

Nos ha több oka lehet a foltoknak, és mindenkinél más akkor arra lehet következtetni, hogy van akinek bejön a Schüssler só, van akinek nem:(

Nagyon jó lenne, ha feltalálná valaki a megoldást errea problémára...

A másik ilyen probléma a hajszál ér...nos állítólag arra is van lézeres kezelés meg vadgesztenye, de egyik sem ér szart se:( egy közeli rokonomnak van ilyen problémája, és félő, hogy öröklöm. Nem szeretnék duplán kapni ilyen gyógyíthatatlan csodákból. Ami bezzeg másnak nincs, de nekem van:S

Akkor ezek az esztétikai hibák megkeserítik az ember életét és nincs rá semmi gyógymód?

Ezt nem hiszem el....

Nekem 3 éve a bajuszkám eltűnt(és ki sem jött azóta sem) de én két nyáromn át napi 5-8-szor dörzsölgettem kövirózsa nedvvel és kövirózsa cseppel. Még az volt a mázlim, hogy nem volt nagy kiterjedésú csak egy kis látható bajuszka....

Lehet hogy mégis a gyógynövények adják a megoldást tömény koncentrátumban?

Én ez évben (április-május) "kaptam" egy új,féltenyérnyi foltot a homlokomra és már halványodik mert egész nyáron kenegetem mint állat ezerrel.... és nem is fogom abbahagyni, nem adom fel. Azóta már jelentősen halványodott (3-4 hónapja kenem! napi 5-8-szor!!!) mert véglegesen ki akarom irtani:S

És ha kell, jövőre már kora tavasszal ismét folytatom!

2021. ac808a6b30 (válaszként erre: 2017. - Mszabu)
2010. aug. 5. 07:44
Nem is tudtam, hogy ez tablettában is van? íínem is értem. Ez nem okoz hasmenést., csak a só?
2020. ac808a6b30 (válaszként erre: 2016. - Nila)
2010. aug. 5. 07:43
Hello. Én nem teát ittam, hanem "komoly" májtisztítást végeztem (schüssler só+olivaolajas, biztos ismeritek), igaz, csak 1-szer, a foltjaim nem halványodtak, vagy sötétedtek, de ami méreg kijött belőlem az nem semmi.
2019. nila
2010. aug. 5. 07:29

Barna foltok a bőrön

Kalium sulfuricum D6 Schüssler só

Naponta 3X 1 tabletta két hónapig, optimális esetben a foltok eltűnnek

Na én ezt találtam róla..

2018. nila (válaszként erre: 2017. - Mszabu)
2010. aug. 5. 07:25

Szia .

Húúúha erről kicsit bővebben is írhatnál .

Hol szerzed be , pontosan mi is ez ? stb .

Bár én most utána járok a neten ,de valahogy úgy jobban "átjön" ha olyan beszél róla aki próbálta már :)

2017. mszabu
2010. aug. 4. 23:27

Sziasztok!

Én másfél éve küzdök hasonló problémákkal.1,5 hónapja szedem a Schüssler sókból a káliumot,napi 3-szor,és 5 nap után látható eredményt hozott.Most elkezdtem szedni a nátriumot is,és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

2016. nila (válaszként erre: 2009. - Bajuszka)
2010. aug. 4. 21:08

Én is van ,hogy szürkésnek látom .

Iszol eleget ?

-Van valaki aki máj tisztító teát ivott és használt esetleg a foltok ellen ???

-én ma megint vettem ephelist, egyenlőre ezt használom .

2015. Andesz75 (válaszként erre: 2014. - Bajuszka)
2010. aug. 4. 08:43

Nekem sincs jobb petefészkem de foltom több van a jobb oldalon mint a balon.

Viszont nekem az orrom a legfeltűnőbben foltos. Az tényleg olyan mintha leforráztam volna. :(

2014. bajuszka (válaszként erre: 2013. - Fibi82)
2010. aug. 4. 07:56

Én utánaolvastam a májfolt kialakulásának, mindenhol 3 kiváltó okot említenek:

- hormonális egyensúly felborulása (bármitől, ide tartozik a fogamzásgátló is)

- emésztési problémák

- a máj működésének zavara

Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de mindenhol ezt olvastam.

A férfiaknak nemcsak májfoltjuk nincs, hanem narancsbőrük se,

mert a narancsbőrhöz is nőnek kell lenni.

Pl. volt pár éve egy riport egy transzexuális emberről, aki férfiből nővé operáltatta magát. Női hormonokat is szedett, hogy legyen melle, vékonyabb legyen a hangja, lágyak legyenek a vonásai. És mindezek mellé még narancsbőre is lett!!!!

A bőrdoki szerint májfoltom van. A napfolt nem ilyen szimmetrikus. A májfoltra jellemző ez precíz, körzővel megrajzolt bajusz.

Egyébként érdekességként:

Olvastam, hogy az arc a petefészek, a bajusz a méh területe az arcon.

Nekem a bajusz után kijött egy kisebb folt az arcom bal oldalán az orrcsontom mellett, de a jobb oldalon nem. Szerintem azért nem, mert nekem nincs már jobb petefészkem, sajnos ki kellett műteni.

2013. fibi82
2010. aug. 3. 18:03

És mi van azokkal, akik nem szedtek soha fogamzásgátlót?

A férfiak miért nem májfoltosak???

Lehetséges, hogy az ösztrogén vagy tesztoszteronszintünk ingadozik (felborul a hormonegyensúly...???) ? És ennek hatására alakul ki UV fény mellett a folt?

Nem gyanús nektek, hogy a legtöbbünknek először a bajuszka utána az arcon és utána a homlokon terebélyesedik a folt?

Nekem a bajusz eltűnt, az arcomon volt 2 folt két éve, az is eltűnt, most egy nagyon nagy folt van a homlokomon....

Remélem ez is eltűnik....

Na de napra nem megyek soha szinte! az arcomat végig takarom.

2012. ac808a6b30 (válaszként erre: 2008. - Nila)
2010. aug. 3. 17:13
Én 2000-ben hagytam abba a Mercilont, az okozta, de csak rá 1 évre jöttek ki a foltok, és nem múlnak azóta sem semmitől!!!
2011. josey (válaszként erre: 1997. - Barbarita)
2010. aug. 3. 13:47

Sziasztok.

Régen jártam itt,és azóta is megvannak a foltjaim..Általános méregtelenítésre és orvosi kivizsgálásra készülök..hátha..

A Diane-ra kaptam föl a fejem:csodálkozom,hogy manapság ezt még adják,elvileg bőrproblémára írják föl,a fog.gátlás a "mellékhatása"..

Nem ijesztésként írom,de nekem is akkor jöttek ki a foltok a homlokomon,amikor szedtem(9éve).Majd néhány év múlva epekövem lett,és annak is ez a fog.gátló volt az oka..2 éve megint kijöttek a foltok ugyanott,pedig nem szedek semmit..

Gondold meg Rita..

Remélem mindannyiaotok "állapota" javul!!

2010. nila (válaszként erre: 2009. - Bajuszka)
2010. aug. 3. 07:57

Nem lehet ,hogy ami Neked van az nap folt nem máj folt .????

Én nemértek hozzá ,csak feltételezés .

2009. bajuszka
2010. aug. 2. 11:13

Szombaton megvettem a kövirózsa krémet.

Az Ephelist most abbahagyom.

Hétvégén megint voltam napozni, 3-szor is bekentem az arcom 50-es babafényvédővel, és csak ezzel,

direkt nem tettem fel más krémet, mert azokkal nem lehet napozni, mint megtudtam,

és mégis beszürkült, befeketedett a bajuszfoltom.

Én nem tudom, hogy másnak miért sárgás a májfoltja, nekem barna színű, napozástól pedig ilyen feketés, szürkés lesz, mintha tényleg bajusz lenne.

A jó hír az, hogy kb. 2 nap múlva visszaáll az eredeti színére. Persze így is feltűnő, de nem annyira, mint napozás után.

Akkor sem fogom kerülni a napot, nem vagyok VÁMPÍR!!

2008. nila (válaszként erre: 2007. - Bajuszka)
2010. aug. 1. 11:06

És akkor elmúlnak a foltok ?

én nem szedek fogamzásgátlót ,illetve kb 16 15 éve szedtem úgy 3 hónapig , aztán abba is hagytam , nekem a foltok kb 6 éve jöttek elő, pajzsmirigy műtét után .

Kíváncsi vagyok erre a kövirózsa krémre.

2007. bajuszka
2010. júl. 31. 07:21
Ja, és hétfőtől abbahagyom a fogamzásgátlót is.
2006. bajuszka
2010. júl. 31. 07:20

Én ma veszem meg a kövirózsa krémet. Gyógyszerész ismerősöm és a bioboltos is azt mondta, hogy jó az Ephelis, de a kövirózsa krém még jobb. Legalábbis több embernek erősebben halványította a foltokat.

És csak 650 Ft.

Én kipróbálom.

Majd leírom a tapasztalataimat.

2005. haljud (válaszként erre: 2004. - Barbarita)
2010. júl. 30. 16:13
Nekem? Semmi.
2004. barbarita
2010. júl. 29. 21:09
szia!És akkor valami használt?
2003. fibi82
2010. júl. 29. 12:17
Én a kövirózsa cseppet jobban ajánlom, mint a krémet!
2002. fibi82
2010. júl. 29. 12:16
És aki nem szedett soha fogamzásgátlót és nem szült gyereket és úgy is jöttek rajta foltok, annál később a fogamzásgátlóra/szülésre még több folt fog kijönni?? :-O
2001. Solia (válaszként erre: 1996. - Erikacz)
2010. júl. 29. 11:14
Én a gyógyszertárban láttam,meg vmelyik Joy-ban.Van belőle egy egész család.Fehér színűek.Együtt ajánlják használni.
2000. Solia (válaszként erre: 1997. - Barbarita)
2010. júl. 29. 11:07
Nekem is szülés után a fogogátlótól jöttek ki a foltok. 2x 6 hétig használtam a pigmát.Kivörösödött a bőröm,lehámlott.Eleinte úúgy tűnt,hogy használ,de maradtak a foltok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook