Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Magyaros gombás húsgombóc recept

Magyaros gombás húsgombóc recept

A Magyaros gombás húsgombóc hozzávalói:
50 dkg sertéscomb,
50 dkg csiperkegomba,
1 vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 tojás,
1 evőkanál édes nemes paprika,
1 teáskanálnyi csípős paprikakrém,
1 csokor petrezselyem,
só,
olaj.


A Magyaros gombás húsgombóc elkészítési módja:
A húst alaposan megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet, kockákra vágjuk, és apró lyukú húsdarálón ledaráljuk. A gomba szárát letörjük, a kalapjáról lehúzzuk a héját, a szárát megtisztítva apróra vágjuk és a húshoz keverjük. A héjától megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a konyhakész, fokhagymaprésen áttört fokhagymával együtt a darált húshoz keverjük. A száráról lecsipkedett petrezselymet megmossuk, felaprózzuk, és a húshoz keverjük. Beletesszük a tojást, a pirospaprikát, sóval ízesítjük, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Bevizezzük a kezünket, és a masszából kanálnyi gombócokat formálunk, a két kezünk között kissé ellapítjuk. Olajjal megkent forró sütőlapon, vagy serpenyőben hevített olajban mindkét oldalát megsütjük. Frissen készített nyári salátával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A magyaros gombás húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook