Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kel káposztástészta recept

Kel káposztástészta recept

A Kel káposztástészta hozzávalói:
1 db kisebb fej kelkáposzta,
4 gerezd fokhagyma,
1/2 teáskanál őrölt köménymag,
1/2 teáskanál só,
250 g teljes kiőrlésű száraz tönkölytészta (széles metélt),
olívaolaj.


A Kel káposztástészta elkészítési módja:
A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és a leveleket kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Kevés olíva olajat teszünk fel hevülni egy lábasban, és átfuttatjuk rajta a fokhagymát. Belekeverjük a kelkáposztát, sózzuk és a köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt kb. 5 perc alatt félpuhára pároljuk. A tönkölytésztát bő, sós vízben 2 percig főzzük, majd a lángról levéve még 3 percig hagyjuk puhulni. Leszűrjük és összeforgatjuk a párolt kellevéllel. Azon melegében fogyasztjuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kel káposztástészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook