Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Gombás tekercsek recept

Gombás tekercsek recept

Elkészítési idő 55 perc

Kalória 466 kcal

A Gombás tekercsek hozzávalói:
6 személy részére

A tésztához:
25 dkg liszt
3 tojás
csipetnyi só
5-5 dl tej és víz
2 evőkanál olaj

A töltelékhez:
25 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
őrölt bors


A szószhoz:
3 dkg vaj
2 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg trappista sajt (reszelt)
őrölt bors


A tetejére:
3-3 dkg vaj és trappista sajt (reszelt)


A Gombás tekercsek elkészítési módja:
A lisztet tálba szórjuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojást, és sóval megszórjuk. Apránként beledolgozzuk az olajat, a tejet és a vizet. 1 órát állni hagyjuk. A gombát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a vajban a gombával együtt az egészet puhára pároljuk. Beleöntjük a tejet, és kevergetve, kislángon sűrűre főzzük. Borssal, sóval megszórjuk, és a reszelt sajtot is belekeverjük. A gombát és a szószt összekeverjük. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk, a gombás töltelékkel megtöltjük, és feltekerjük. Tűzálló tálban szorosan egymás mellé tesszük a palacsintákat, reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és sütőben pirosra sütjük.

Ha az apróra vágott gombát kevés citromlével meglocsoljuk, nem barnul meg.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2007. aug. 13. 18:06
A gombás tekercsek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook