Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Máglyarakás recept

Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Máglyarakás hozzávalói:
6 db szikkadt kifli,
4 db alma,
3 dkg margarin,
3 db tojás,
5 dkg barna nádcukor (vagy édesítőszer),
2 ek. vaníliaaroma
1/2 l tej,
10 dkg darált dió,
5-6 dkg biomazsola,
3 ek. rum (vagy rumaroma),
5-6 ek. baracklekvár,
zsemlemorzsa, őrölt fahéj


Máglyarakás

A Máglyarakás elkészítési módja:
Először a mazsolát langyos vízbe beáztattam. A sütőt 180°C-ra előmelegítettem. A szikkadt kifliket karikára vágtam. Az almákat megpucoltam és vékonyra elszeleteltem. A margarin felével kikentem a sütőformát és kevés zsemlemorzsával megszórtam. A tojásokat szétválasztottam. A sárgákat a cukorral és a vaníliaaromával habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott margarin másik felét. Ezután ráöntöttem a tejet és elkevertem a kiflikkel.
Majd a kikent sütőformába öntöttem a tojásos-tejes kiflikeveréket. Megszórtam darált dióval, és a beáztatott mazsolával. A felszeletelt almákat elrendeztem a kifliréteg tetején. Megszórtam egy kis fahéjjal és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem. Mielőtt kivettem a sütőből, a tojások fehérjét kemény habbá vertem és a lekvárt is óvatosan belekevertem. Egyenletesen az almaréteg tetejére kentem a lekvárral elkevert tojáshabot. Ezt követően még 10 percre visszatettem a sütőbe, amíg a hab megemelkedett és enyhén megbarnult a máglyarakás tetején. Tálaláskor a máglyarakás tetejére tejszínhabot is tehetünk, ha szeretjük.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 1. 22:48
A máglyarakás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook