Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Jéghideg meggyleves szilvával recept

Jéghideg meggyleves szilvával recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Jéghideg meggyleves szilvával hozzávalói:
50 dkg magozott meggy (jó a fagyasztott is)
50 dkg magozott szilva (jó a fagyasztott is)
2 dl zab vagy mandula főzőkrém,
4 ek. barna rizsliszt,
2 dl vörösbor,
1 db citrom leve,
4 ek. barna nádcukor (vagy édesítőszer),
1,5 l víz,
3 db egész fahéj
Fűszerek: egy csipetnyi patikasó, őrölt szegfűszeg, 2 ek. vaníliaaroma, 2 ek. rumaroma (vagy rum)


Jéghideg meggyleves szilvával

A Jéghideg meggyleves szilvával elkészítési módja:
A meggyet a fahéj rudakkal felteszem a vízben főni és a bort is hozzáadom. Egy csipetnyi őrölt szegfűszeget és sót is szórok a vízbe. Közben egy keverőtálban kikeverem a lisztet és a főzőkémet egy habverővel és félreteszem. Ha felforrt a víz néhány merőkanállal hőkiegyenlítem a főzőkrémet és a meggyhez adom. Ekkor teszem bele a szilvákat is. Pár perc forralás után elzárom a hőforrást és hozzákeverem a vaníliaaromát és a rumaromát is. Legvégén a citrom levét is hozzáadom és még édesítem, ha kell. Ezzel elkészült ez a garantáltan glutén és laktózmentes finom leves. Ezután hidegvizes fürdőbe helyezem a levest és háromszor-négyszer is cserélem a felmelegedett hűtővizet. Ha már kézmeleg a leves, mehet a hűtőbe legalább három órára. Hidegen citromkarikával, jégkockákkal és egy kis növényi tejszínhabbal tálalom.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A jéghideg meggyleves szilvával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook