Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Nálam is így volt:
Meddőségi kivizsgálás keretében csináltak egy laparoscop-os átjárhatóságit, ahol kiderült, hogy az egyik petevezetékem zárt, a másik átjárható, de láttak rajta valami rendelleneset, ezért 2 inszeminációt ajánlottak, ha abból nem sikerül, akkor lombikot. Nem sikerültek.
A lombik előtt már kötelező volt egy hysteroscopia is, így azt külön elvégezték. Ekkor derült ki, hogy akkora méhsövényem van, hogy az egész méhemet, a belső méhszájat, és részben a nyakcsatornát is megkettőzi. Három műtéttel tették rendbe.
UH-on soha senki nem látta, pedig rengeteg orvosnál jártunk szerte az országban.
Szia Panna,
sajnos nem mindegyik meddőségis orvos alapos, álljon itt az én példám is. Életem során már nem egy nőgyógyásznál voltam, rengeteg vizsgálaton túl és 2 sikertelen lombikon is túl, amikor is a 2. méhtükrözés alkalmával derült csak ki, hogy méhsövényem van. Az 1. méhtükrözésnél kisem derült és az előtte lévő vizsgálatok során sem, szóval én is tudom (sajnos), hogy hiába egy veleszületett dolog, ha nem megfelelő kezekbe kerül az ember, akkor sosem derül ki.
Sziasztok! Kicsit eltűntem mostanság, mert még várakozóban vagyunk, hogy leteljen a három hónap a stimu után és megcsináltathassuk a még hiányzó vizsgálatokat.Holnap kell hívnom az orvosom, hogy mikor mehetek a vérvételre, szerencsére mindent TBre megcsinálnak a Kaáliban, még a kariotipizálást is. Most jól esik egy kicsit kikapcsolni, mással foglalkozni. Végre kiszabadultam a lakásból, jövök-megyek, barátnős hétvégéket csapok a Körös parti nyaralónkban, sörözgetek és a férjemet kizavartam a tanyára egy kicsit kertészkedeni :)
Kiscica mi a helyzet veled? Kérlek írj, nagyon sokat gondolok rád! Mindenki másnak is szurkolok, Deduka,kérlek ne legyél elkeseredve! Tudom milyen érzés ez a kémiai terhesség, pont a múlt hónapban volt az utolsó... de nem tehetünk mást, egyszerűen csak megyünk előre és próbálkozunk amíg lehet.
Kitartást mindenkinek lányok, reméljük hamarosan még szebb nyári idő lesz és lehet töltekezni a napsütésben.
Pont tegnap olvastam a cikket. Nem derült ki, hogy a 10 alkalomban volt-e FET, de szerintem volt, nem hiszem, hogy 10 stimuja volt, csak maradtak fagyasztott embrióik a stimukból. De valóban, mindenhogyan embert próbáló lehetett nekik ez az időszak, erőt adnak másoknak.
Egy valami viszont fura volt, az orvosválasztás. A Zita azt mondta, hogy az elején endometriózisra volt gyanú, elment teljes kivizsgálásra, és minden rendbent találtak, ezért 6 inszeminációt csináltak. Majd ez után keresett fel meddőségi nőgyógyászt, aki a lapar műtét során látta a méhsövényt, miómát, alma nagyságú cisztát, méhösszenövést és az endometriózist. Én azt nem értem, hogy az inszemináció előtt akkor hogyan vizsgálta ki az orvos? A méhsövény veleszületett dolog, ergo már az inszemináció előtt ott kellett lennie. Nem ítélkezni akarok, hogy miért nem ment az elején meddőségi szakemberhez, nyilván megbízott a régi nőgyógyászában, csak szerintem a története tanulság lehet másoknak, hogy a legjobb már az elején szakemberhez menni, mert hallani, hogy sima nőgyógyászok csak vaktában csinálják az inszeminációkat, azért az is bizonyos terhelés szervezetnek, a pár meg hiába reménykedik. :(
"Tizedik lombikbeültetés"-t írnak, akkor jól gondolom, hogy nem 10 db új stimuról van szó, hanem emmben benne vannak FET-ek is?
Mindenesetre mindenhogy embert próbáló..
Szia,
fb-n van egy sok sikert nevű csoport :)
Igen, az én dokim anno említette, hogy ezt külföldön a poor responderek-nél egyre gyakrabban, egyre nagyobb sikerrel alkalmazzák!
Nem törvénytelen, inkább meg kevéssé van benne a hazai protokollban, nekem legalábbis igy magyarázta. A sikere logikus is, hiszen minden leszivasnal van egy csomó éretlen petesejt, ami sajnos megy a levesbe, ami totális pazarlás! Viszont ehhez nagyon jó labor háttér kell, mert itt ugye nincs friss transzfer, csak fet! Nagyon kíváncsi lennék én is, hogy hol csinálnak ma Magyarországon ilyet és van-e itt a fórumon valakinek erről tapasztalata..
37 vagyok. A férjem 45.
Összességében 10 éve probálkozunk. Sohasem volt spontán terhességem. 5 éve lombikozunk. 40-nél húztam egy képzeletbeli határt. Utána már nem küzdök tovább. Eddig is nagyon hosszú, és viszontagságos volt az út...
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg