Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombik életre-halálra fórum

Lombik életre-halálra (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Lombik életre-halálra

115310. bbogus
2014. aug. 25. 13:08

nem reklámozni

[link] akarom,csak nézzétek meg az árkülönbséget.

115309. zsuzs80 (válaszként erre: 115285. - Koma)
2014. aug. 25. 12:45
Jól tudod a beülti napján dől el. Na meg kérdezz rá ;-)
115308. Warnika (válaszként erre: 115299. - Jázmin 100)
2014. aug. 25. 12:16
én 12. hétig szedtem az Aspirin Protectet, és onnantól kezdve építettem le lassan a progipótlást.
115307. Warnika (válaszként erre: 115279. - Zsuzs80)
2014. aug. 25. 12:13
Inofolic: tegnap beszélgettem egy jó ismerőssel, aki annál a cégnél dolgozik, ahol az inofolic-ot (meg a Ladeevitet, meg a Lactofeelt) gyártják. Ő mondta, hogy eszméletlen szkeptikus volt....de nagyon sikeresek az eredményeik! meddő nőknek sikerült az inofolic segítségével!
115306. Warnika (válaszként erre: 115275. - Koma)
2014. aug. 25. 12:09
még sosem hallottam, hogy hason kellene feküdni beülti után. én háton feküdtem.
115305. fleuriste (válaszként erre: 115303. - Fgaby)
2014. aug. 25. 12:04
Írtam neked privátban a Kaáliról, még annyit hozzáteszek, hogy az első konzultáció 15.000 Ft. Látom, a Forgácsról is írtak neked, most már csak sikerüljön választanod :) Egyébként minden intézménynél fogsz találkozni negatív kritikával is, majd ezen se lepődj meg :)
115304. logodi (válaszként erre: 115301. - Fgaby)
2014. aug. 25. 11:56
A Forgács intézet szerintem a legjobb hely. Alaposak, emberségesek, és bár sokan vannak,nincs futószalag érzése az embernek. A konzultációért fizetni kell, ahogy az inszeminációért is. A lombik megy TB-re is, kb fél év a várólista.
115303. fgaby (válaszként erre: 115302. - Szepa74)
2014. aug. 25. 11:13
Esetleg tudnál írni nekem kicsit részletesebben (akár privátban is), hogy mik a tapasztalataid, kinél voltál? Köszi
115302. szepa74 (válaszként erre: 115301. - Fgaby)
2014. aug. 25. 10:35
Budai medősségi centrum János Kórház
115301. fgaby
2014. aug. 25. 10:14
Sziasztok! Mi most jutottunk el odáig, h a lombik programmal kell megpróbálkoznunk, mert volt 3 sikertelen inszeminációnk. Elvileg mindketten egészségesek vagyunk. Tudnátok segíteni, tapasztalatokkal, bármivel, hogy hová érdemes menni. A Róbert K. és a Versys nem érdekel, mert ott fizetős és szeretném a TB adta lehetőségeket kihasználni. Előre is köszönök minden segítséget! Egy elkeseredett babáraváró :(
115300. biba
2014. aug. 24. 20:15
Nekem is kellett szedni a stimuláció után, de elmaradt a beültetés, túlstimulálás miatt és aztán a FET-nél már nem mondták hogy kell....
115299. Jázmin 100 (válaszként erre: 115292. - Biba)
2014. aug. 24. 19:00
Én a győri kaáliba jártam,ott a leszívás napjától szedetik az Aspirin protectet. Én a terhesség 7 dik hetéig szedtem, akkor mondta Kőrösi Főorvosúr , hogy nem kell tovább.
115298. fleuriste
2014. aug. 24. 18:58
Sziasztok! Aki abbahagyta az utrogestant vagy a crinone-t (terhességnél, orvos utasítására), annak voltak mensis görcsei?
115297. biba (válaszként erre: 115295. - Davider)
2014. aug. 24. 17:57
Köszi! :)
115296. biba (válaszként erre: 115294. - UPUC)
2014. aug. 24. 17:56
Nekem is így mondták. Megkérdezhetem hova jársz?
115295. davider
2014. aug. 24. 17:36

"Az Aspirin terhességi rátát növelő hatásáról

Az Aspirin hatóanyagát képező acetilszalicilsavat 1897-ben szintetizálták. A gyógyszer a �napi� rutin terápiában, mint gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és lázcsökkentő szer alkalmazott. Az acetilszalicilsavnak a prosztaglandinok (a szervezet szinte valamennyi életfontos működésében szerepet játszó anyag) szintézisében játszott szerepének felfedezése után, a 70-es évek elején felismerték a véralvadásra gyakorolt hatását is. Így nem véletlen, hogy ettől a pillanattól kezdve előszeretettel alkalmazták (és alkalmazzák ma is) a szív- és keringési rendszer megbetegedéseinek kezelésében is.

A szülészeti hasznosíthatóságát régóta ismerjük: növeli az újszülött súlyát azokban az esetekben, amikor a magzat elmaradt fejlődése (un. méhen belüli retardáció) a lepény csökkent keringése következtében jön létre. Tudott dolog az is, hogy használata kimutathatóan csökkenti az ismétlődő vetélések gyakoriságát is.

Egy közelmúltban megjelent tanulmányban arról adnak hírt, hogy kis dózisú Aspirint a lombikbébi program során alkalmazták és azt találták, hogy közel kétszeresére növekedtek a teherbeesés esélyei az acetilszalicilsavval is kezelt csoportban. A fejfájás elleni gyógyszer azonnal komoly �főtörést� is okozott: vajon véletlen-e a hatás, milyen lépéseken keresztül képes segíteni a gyógyszer az embriók beágyazódásai arányát, hogyan képes csökkenteni a korai veszteséget?

Miután a keringésben betöltött jótékony szerepe közismert volt, erről az oldaláról volt kézenfekvő a kérdést megközelíteni. A petefészek gyógyszeres kezelése, a petefészek stimuláció számos tüsző (follikulus) érését segíti elő, ami a petefészken belül csak új erek létrejöttével valósulhat meg, magának a petefészek keringésének is jelentős mértékben fokozódni kell a többszörös tüszőérés optimális létrejöttéhez. Ezzel párhuzamosan a méhnyálkahártya is fejlődésnek indul, vastagszik, és alkalmassá válik a megtermékenyített petesejt, a préembrió befogadására. A kutatók megvizsgáltak az említett szervek vérellátását és megállapították, hogy az Aspirinnel kezelt csoportban fokozódott a méh, a méhnyálkahártya és a petefészek keringése. Mindez lehetővé tette, hogy a kezelések hatására több tüsző érjen meg, így szignifikásan több petesejtet szívhassanak le a follikulusok ultrahangvezérelt punkciója során. Az már logikusan következik az előbbiekből, hogy így több préembrió fejlődését lehetett megindítani, a visszaültetés előtt nagyobb volt a választási lehetőség, a létszámfeletti embriók mélyhűtve tárolásával és későbbi ciklusokban történő felhasználásával pedig az un. kumulatív terhességi rátát lehetett tovább javítani. Áramlásvizsgálatokkal azt is meg lehetett mérni, hogy a méhnyálkahártya alatt futó piciny artériák és vénák keringése is fokozódott, ami a megtermékenyített petesejtek beágyazódásának egyértelműen elősegíti.

A keringés fokozásán kívül számos, egyéb jótékony hatást is tulajdonítnak az Aspirinnek. A bevezetőben említett prosztaglandinok szintézisének gátlásán keresztül csökkenti a méhösszehúzódások számát, így az embrió-visszaültetések utáni kilökődések valószínűségét is csökkenti. Miután a prosztaglandinok a lokális gyulladásos reakció mediálásában is komoly szereppel bírnak, ennek meggátlása a beágyazódási rátát szignifikánsan növelheti.

Nem lenne okos dolog azonban azt hinnünk, hogy a válogatás nélküli Aspirin terápia minden meddő házaspár gyermekhez jutását megoldja, itt a panácea. Számos tanulmánynak kell még elkészülni, hogy a hatás minden részletét tisztázni lehessen. Azt mindenestre megállapíthatjuk, hogy autoimmun megbetegedésekkel szövődött meddőségekben, ismétlődő vetélésekkel terhelt gyermektelenségek esetén, illetve azon pároknál, ahol családi anamnézisként trombózissal szövődött megbetegedések fordulnak elő, a megfelelő ideig és dózisban alkalmazott acetilszalicilsav terápia jótékony hatású lehet a meddőség elleni kezelésben, a terhesség létrejöttében.

Dr. Kőrösi Tamás szülész-nőgyógyász főorvos (Kaáli Intézet, Győr)"

Forrás:

[link]

Ezt találtam.

115294. UPUC (válaszként erre: 115293. - Biba)
2014. aug. 24. 17:23
Szia biba! Nekem igen! Mondta a doki hogy ne űljek sokat és ne álljak sokat a beülti utàn! Pàr nap pihi inkább fekve aztánegy kis séta. A pihit inkább fekve. Engem így tájékoztattak.
115293. biba
2014. aug. 24. 13:33
Azt nem mondták másnak beülti után, hogy huzamosabb ideig nem szabad ülni?
115292. biba (válaszként erre: 115289. - Davider)
2014. aug. 24. 13:25

A vörösbort hallottam, de nem szeretem, bár gondolom egy dl-t azért le tudnék nyomni, de szerintem nálam ez önmagában nem lenne elég, azért sem erőltettem meg szerintem azt már korábban kellett volna elkezdenem mindennap egy picit....

Az aspirin protektet nem hallottam, majd megkérdezem a dokit, mert több gyógyszert is szedek.

115291. davider (válaszként erre: 115290. - Fleuriste)
2014. aug. 24. 08:04

Igen de azt ott csináljak a BMC - be stimu előtti hónapban....fsh,lh,hív,hepatitis,sperma vizsgálat ezeket ott megcsinálják lombik elott ......

Rákszűrés,chlamidya,vizelet végkép ezek kellenek a nogyogyasztol....

115290. fleuriste (válaszként erre: 115287. - Davider)
2014. aug. 24. 07:10
pesi Kaáli: fsh, lh, E2, amh, hiv, hepatitis, átjárhatósági, spermavizsgálat, chlamydia, rákszűrés, leszívásig: teljes vérkép + vizelet, ekg. Azért kell a hormon, mert az alapján állítják be a stimus gyógyszert.
115289. davider (válaszként erre: 115281. - Biba)
2014. aug. 23. 22:19
Méhnyalkahartyat castagitja avorosbor,es az aspirin protekt is jo erre plusz segíti a vérkeringést a méh be...
115288. hajnalh75 (válaszként erre: 115278. - Zsuzs80)
2014. aug. 23. 22:05
Nekem nem mondták a beültinél, hogy kell feküdnöm.Én alapból a hátamon pihiztem.
115287. davider
2014. aug. 23. 22:01

Csajok kezdő lombik elott álló személynek milyen vizsgálatot érdemes meg csináltatni??

3 pontos inzulin rezisztencia

Teljes végkép

Még mi ...hormon felesleges stimu elott úgy is csinálnak!?!?

115286. Estimese01
2014. aug. 23. 21:53

Sziasztok!

egy kérdésem lenne..

A clamidia szűrés eredménye mennyi idő alatt van meg? (én úgy emlékszem, h. kb 3 hét alatt kaptam meg az eredményt)

de most barátnőmnek 4-5 hetet mondtak :o

115285. koma (válaszként erre: 115278. - Zsuzs80)
2014. aug. 23. 14:26
De neked előre hajlik, vagy hátra? Az nem a beülti napján dől el, hogy merre áll. VAgy rosszul gondolom?
115284. biba (válaszként erre: 115283. - UPUC)
2014. aug. 23. 12:43

Köszi! Mindenképp írok, remélem most már sikerül!

Neked pedig nagyon sok erőt kívánok!

115283. UPUC (válaszként erre: 115282. - Biba)
2014. aug. 23. 11:58
Szia! Majd légyszi írd meg segített-e? Meg hogy ezzel sikerül-e? Kíváncsi lennék mi lesz az eredmény! Sok sikert!
115282. biba (válaszként erre: 115271. - UPUC)
2014. aug. 23. 10:17
Én lassan két hónapja szedem, kb. két hete napi kettőt, nekem a doki javasolta. Az előzőeknél nem szedtem úgyhogy remélem ez most segít valamit, kb. szeptember elején lesz a FET.
115281. biba
2014. aug. 23. 10:03

Sziasztok!

Tegnap voltam ultrahangon, szokás szerint vékony a nyálkahártya (5mm), úgyhogy megint gyógyszer kell rá. Kérdezték, hogy mennyit szeretnék visszakapni, azt mondták hogy mehet a 3 is, ha akarom. Megkérdeztem a dokit hogy mit gondol, nem nagyon akart mondani semmit, de végül azt mondta, hogy ő beültetné mind a 3-at. Beszélgettünk erről a párommal is ő kicsit tart attól, hogy megmarad mind, mert az egy kicsit sok lenne egyszerre, kihordani is. abban maradtunk, hogy kedden a következő uh-n megmondom mi legyen....

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook