Lombik - Alacsony AMH (beszélgetés)
Sziasztok, én meg sem merem nèzetni.:-( utoljára 0.15 volt :-(
Szedem a táplálékkiegészítőket(inofolic, ubiqonil,E,B vitamin, astaxantint, elhagytam a glutént) igyekszem futni amennyiszer tudok és bízni a szerencsèben, hogy mire lombikhoz jutok javul valamennyit az AMH-m.
Nekem a baratcserje 2 annovulacios hónapot eredményezett, nem volt LH emelkedés, 42 napja nem jött meg. :-(
Petevezetek átvizsgálásra kellene mennem, de amíg nem jön meg nem tudok.
Szia Lius!
Ha nem nézettél, akkor sos nézess AMH vérvételt.
Anti Müller Hormon vérvétel. Privátban 7500 Ft. Veszprémben pl.
A legfontosabb, mert az mutatja a petefészek kimerültségi állapotát. Keress rá neten, mert sok helyen össze-vissza stimulálnak felesleges pénzkidobás, ha rossz az eredmény. Sajna én úgy jártam!
Szia!
Láttam írtál a másik topikra is. Majd fognak a csajok válaszolni, persze hogy befogadnak, ott sok mindent megtanulsz majd ahogyan én is sokmindent ott tanultam meg. Nem vagyok túl aktív tagja a csoportnak, de minden nap elolvasom és szorítok mindenkinek hogy sikerüljön.
Az AMH egy fontos érték. Megmutatja a még meglévő tüszők mennyiségét. Mindenképpen nézesd meg, sajnos sok orvos nem kéri ezt a vizsgálatot.
Szia Csibe!
Én sajna 2 sikertelen lombik stimun vagyok túl. 42 vagyok, pontosan 0.08 AMH -al.
Természetgyógyászhoz megyek jövő héten, hogy javítsunk az AMH-n, mert így teljesen felesleges stimulálni. Én se vagyok BP-i, de a természetgyógyászhoz is oda megyek. A Róbert K-ban stimuláltak 2 alkalommal úgy, hogy meg se nézték az AMH-t. 😨😨 szóval ez a legfontosabb!
Rendbe kell hozni annak az értékét, addig semmit nem szabad lépni!
Szerintem nagyon alacsony AMH-val ne kezdj bele stimuba!
Nekem 2 eredménytelen volt, azután nézettem meg és kiderült, hogy 0.08.
Most megyek természetgyógyászhoz és megnézem mit tud javasolni!
Feleslegesen ne stimuláltasd magad! Csak pénzkidobás!
Szia. Segits kérlek nekem, hogy az inszem megkezdése előtt mikor kell menni a dokihoz?
Szeptember végén lesz inszem, csak pont befizetett nyaralás van és a mesnim 5. napján érekezem haza? Kell előbb menni, mint az 5. nap?
Köszönöm.
Szia. Nekem 0.16 AMHval a doki csekély esélyeket mondott, szerinte nem lombik es inszemmel is ugyan olyan csekély eselyeim vannak, csak a lombik megterhelőbb a szervezet számára. Nekem kell eldönteni melyiket szeretném.
Nem könnyű..
Szeptember-október körül lesz, addig igyekszem szedni egy két ajánlott táplálék kiegészitőt, elhagyni a glutént, mozogni és pozitivan gondolkodni.
Szia. Jövő hét végén lenne peteérésem stimulálóval, de inszem előtt kell csináltatni méhtükrözést, de a héten vérzek, szóval biztos nem fogják csak az én kedvemért jövő hét elején megcsinálni. Szerintem marad a szeptember :(
Ti hol tartotok?
Sziasztok. Még új vagyok itt, de olvasgattam a régebbi hozzászólásokat is és úgy látom, nem vagyok egyedül a problémámmal.
Leírom a történetem:
29 éves vagyok, párommal 3 éve szeretnénk babát, eddig nem jött össze. 6 éve előjött egy olyan problémám, hogy mikor megjött a havim, nem akart elmúlni és elég sok volt. Akkor a nőgyógyász a fogamzásgátlót írta fel, amit 3 éve nem szedek. A méhfalam elég vastag volt tavaly év végére (1,9 centi), amire egy év halogatás után azt mondta, hogy most már megcsinálja a küretet. Előtte endokrinológushoz, hormonvizsgálatra és cukorterhelésre küldött. Endokrinológus elküldött strumma citológiára, ott nem találtak semmit, valószínűleg van PCOS-em is az IR mellett, erre szedem a Merckformint, vércukor éhgyomorra 5 volt, cukros víz után 5,4, azt mondták, az is jó. Küret citológiából kiderült, hogy hiperplasiam van, vagyis csak ösztrogént termel a szervezetem, progesteron pótlására felírta a Duphastont a doki. Hormonvizsgálatra azt mondta, hogy nem lát semmi küólönöset.
2 hónapja elmentem a meddőségi központba, hogy babát szeretnénk, ott mindent elölről kezdtünk, 3 és 21 napos vérvétel, UH, szűrések..
Párom értékei jók lettek, azt mondták, jól választottam :)
A TSH-m: 0,41 volt (alulműködésem van, szedek rá gyógyszert)
LH/FSH: 0,41
FSH: 7,4
LH: 3,0
Prolaktin: 3. napon 324, 21. napon 624, ami sok, erre Bromocriptynt írt fel a doki.
Ösztradiol: 198
Testosteron: 0,8
Progesteron: 25,2
Elvileg minden a határon belül van, bár ezek nekem nem mondanak semmit. Bromo mellé még D3 3000-s vitamint írt fel a doki. Kiderült, hogy nem igazán van peteérésem, tüsző is csak a jobb oldalon. Volt AMH mérés is: 0,53 lett :(
Ezen hormon alacsony szintjére való tekintettel a doki csak egyszer írta fel a Clostyt, azt mondta a következő inszemináció lesz, de előtte méhtükrözésre, újabb vérvételre el kellene menni.
A Closty 0,6-ról 2,6 mm-re növesztette a tüszőt. Egy hétre rá Ovitrelle repesztő injekció, utána naptól Progesterone kapszulát írt fel hüvelybe, itthoni próbálkozás ezerrel és vártuk a csodát.
Ezután görcsöltem is elég sokat hol jobban, hol kevésbé, gondoltam ez jót jelent. Tegnapra (vasárnap) nem vártam a havit, de sajna csütörtökön és pénteken este nagyon kevés véres nyálka volt, szombaton és vasárnap már reggel és este volt szintén kevés, de még csak nem is pöttyözött, ma viszont már látszott a betéten és egyre több van :( Felhívtam a Kp-ot, azt mondták, hagyjam abba a Progesteront, meg fog jönni. El vagyok keseredve, már előre látom, mi mindenen kell még keresztül mennem. Szerdán megyek konzultálni a dokival, hogyan tovább.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, szerintetek hanyadszorra sikerülhet ilyen értékekkel?
További ajánlott fórumok:
- Szerinted alacsony vagy magas nőnek jobb lenni? Miért?
- Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek?
- Ha a férfi alacsony
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha minden rendben van uh.de az AFP alacsony 5.lombik 2elvesztettél csináltatnál aminocentesist aminek 2% a vetélési kockázata?
- Lombik stimuláció alatt/miatt alacsony vérnyomás (több ájulással), petefészek túlműködés mással is előfordult?