Lézeres szemműtét (beszélgetés)
sziasztok!
1 hete volt PRK-m, ma voltam kontrollon. Nekem csak az egyik szemem műtötték a másikat nem az -2,75 és azzal fogok közelre nézni. Kicsit el vgyok keseredve, mert még nem vezethetek. Ha őszinte vagyok, nem is érezném magam biztonságban. Viszont a műtött szememmel 75%-os a látásom. Az normáis ebben az időszakban?
Van itt valaki akinél a MONOVISION variácót alkalmazták? Van erről tapasztalatotok?
Szevasz Resó!
Nem történt semmi :-)
Sziasztok Lánykáká!
Mi a helyzett veletek rég nem voltam fent,sok dolgom van ám de megnéztelek titeket
és végül:
A LASIK veszélyes eljárás, ami mára szemorvosi körökben teljesen világos, ismert elfogadott tény. Ráadásul van két olyan eljárás is, amely mentes a LASIK szövődményeitől, ez a PRK és az INTRALASIK. Az INTRALASIK nyújtja a LASIK minden előnyét annak hátrányai nélkül. Kétségtelen, hogy a LASIK végzése a legjobb üzlet a három eljárás közül, ezért teljes visszaszorulása még sokáig nem várható.
A tény: Nem véletlen, mert a LASIK lényegesen jobb üzlet, mint a PRK. Ráadásul lényegesen könnyebb is „eladni”, hiszen ki ne szeretné, ha a beavatkozás után semmilyen panasza ne lenne, ki ne szeretné, ha másnap már munkába állhatna tökéletesen látva. A lényegi kérdés szinte sohasem hangzik el: Mit tesztszik szívesebben vállalni: Három nap kellemetlenséget, vagy az élethossziglan meglévő kockázatot, hogy bármikor leszakadhat a felvágott szaruhártya lebeny? A paciensek az esetek döntő többségében elfogadják azt, amit az orvos tanácsol, Ő pedig a LASIK-ot tanácsolja, hiszen szemenként 2-400 Euróval több marad a zsebében.
Ezután már csak egy okos ügyvédek által megszerkesztett beleegyező nyilatkozatra van szükség, melyben a paciens aláírja, hogy minden szükséges felvilágosítást megkapott, minden lehetséges szövődmény tudatában kéri a beavatkozás elvégzését.
Szia!
Engem egy hónapja műtöttek PRK-val.Napszemüveget fél évig kell hordani , de nekem nem okoz problémát, és szigorúan be kell tartani, ha nem akarod hogy visszaromoljon a szemed műtét után. Ha erre figyelsz, nem lehet semmi baj.
Sziasztok!
Csütörtökön voltam alkalmasságin, elvégeztek több vizsgálatot. Az egyiknél azt mondták, hogy mutat valami kis eltérést a gép, nem biztos, hogy valamilyen elváltozás, lehet, hogy csak túl száraz a szemem, ezért adtak OXYAL műkönnyet, és 1 hónap múlva vissza kell mennem. Mióta használom a műkönnyet, az egyik szemem nagyon viszket (egyébként allergiás vagyok, de szerintem nem attól). Veletek fordult már ilyen elő, esetleg használtátok már az OXYALt???
Javulni fog még, nekem is nagyon sokat ingadozott a fél év alatt, volt h kicsit jobb volt, volt h kicsit rosszabb, a végére meg mindkettő beállt szerencsére 125%-ra.
És szerintem száraz a szemed azért is látsz homályosabban, és azért is élesedik ki mikor csöppentesz. Én egyszer teljesen behergeltem magam, hogy romlott a szemem, és elsírtam magam miatta, és akkor volt h a sok könnytől teljesen élesen láttam megint, úgyhogy csak nyugalom, csepegtess, és légy türelmes míg gyógyul a szemed :)
Most már szentül hiszem a saját példámon okulva, hogy akár 1 év múltán is javulhat még.
1 hónapos eredménynek ez egészen kiváló.
Amit cseppentéskor észlelsz, az mindenkinél jelen van, tök normális :-)
Sziasztok!
Egy hónapos kontrollon voltam kedden. A jobb szemem 100%, a ballal is le tudtam olvasni , bár egyet tévesztettem.
Kinek mennyire változott az 1 hónapos kontroll után?Ez már végleges lehet? Vagy még javulhat?Én bízom benne, mert nem érzem még tökéletesnek.
Cseppentéskor kiélesedik hirtelen minden, úgy látok mint a sas, de utána visszahomályosodik valamennyire.Nektek is volt ilyen tapasztalatotok?
Én bízok azért benne hogy még javulok!Köszi előre is a választ! i
Köszi a válaszokat megint :D Nem lézerközpontban voltam, de nem is számít mert úgy is felnézek Pestre is, és inkább kivizsgáltatom magam ott :)
Amúgy látom itt többségeteknek mínuszos a szeme, véletlenül azt nem tudjátok, hogy pluszos szemmel mi a helyzet? Valóban kevésbé sikeresek ezek a műtétek - ha egyáltalán azok?
A szemféltés-fóbia eljárástól függetlenül sokakban benne van műtét után. Én újabban attól parázok, hogy hímzés közben kiszúrom a szemem.:-)
Egyszer régebben ez már itt volt téma, és abban maradtunk, hogy mindenki jobban kapkodja a fejét akár már egy lehulló falevél láttám. :-D
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?