Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Optikusnál voltál, vagy lézerközpontban? :-D
Könnytermelés-vizsgálat, pupillatágításos szemfenékvizsgálat, szaruhártya-feltérképezés számítógéppel, meg egyéb okosságok...
Sziasztok, lenne megint kérdésem, hátha esetleg valaki tud segíteni.
Szóval ma voltam konzultáción. Az érdekelne, hogy ez mégis miből kellene, hogy álljon? Úgy értem, nekem 10 perc és hippp-hopp kész voltam. Megnézték a szemüvegem, utánna belenéztem a kis műszerbe, megnézegettem pár betút és kész voltam. Azt hittem, hogy műtét előtt egyéb vizsgálatokat is elvégeznek. Szemfenék vizsgálat vagy bármi. Vagy ez csak ennyből áll?
Amit én megtudtam több forrásból is a kezelések összehasonlításáról azt ez a cikk szépen összegzi és minden feltett kérdésedre választ ad: [link]
Kiemelnék egy részt érzékeltetve azt,hogy Neked sem kell kétségbe esni azért,mert Lasikkal műtöttek csak némileg nagyobb kockázatot vállaltál:"Nagyon nagy gyakorlattal rendelkező nyugati lézerközpontokban, a bevallott szövődmény arány 1-3 %. A súlyos, látásromlással járó szövődmények aránya 0.5 %."
Idézek Feritől, hiszen erre kaptam fel a fejem, h a PRK-val is vannak ilyen durva "macerák"???: "Mi történhetett PRK-műtét közben? (műtét óta (fél éve) : szellemkép, elveszített közelre látási képesség, nincs fókusz se közelre, se távolra). Műtét előtti cornea vastagság: 580 mikron. Műtét utáni: 490 mikron.
Ez a valóság. Ezek valódi adatok."
Szia Feri!
Én még a műtét előtt állok, az időpontom szombat...
Megkérdezhetem hol csinálták a szemed? Döbbenten olvastam az eredményed!
Ez kiábrándítóan gyatra eredmény.
Talán visszavastagodhatott a szaruhártyád, vagy szimplán elszúrtak valamit...
Végig ilyen rossz dioptriákat mértek? És a szellemkép is megvolt végig? (A szellemkép jóeséllyel a szteroid elhagyása után meg szokott szűnni, ha nincs más baj)
a segítségeteket szeretném kikérni:
műtét előtt:
OD (jobb szem): -4,5 D, -2,25 cyl 90*
OS (bal szem): -6 D , -2 cyl 90*
műtét után:
OD (jobb szem): -3,5 D, -1 cyl és 140*
OS (bal szem): -4,25 D , -1,5 cyl és 110*
Mi történhetett PRK-műtét közben? (műtét óta (fél éve) : szellemkép, elveszített közelre látási képesség, nincs fókusz se közelre, se távolra). Műtét előtti cornea vastagság: 580 mikron. Műtét utáni: 490 mikron.
Ez a valóság. Ezek valódi adatok.
Szia!
Nevesebb klinikák már nem végzik, mert sok volt a szövődmény. Ahogy én tudom, mivel mechanikusan választják le a lebenyt, nem tud olyan simán visszasimulni, mint a lézeres technikával. Ez természetesen befolyásolhatja a későbbi eredményt is. Ráadsul szerintem a műtétnek az a legrosszabb része, nekem intralasikom volt, a gép gyorsan csinálta, még úgy is nehezen bírtam ki. Nekem eszembe nem jutna ezt a megoldást választani, szerintem a két biztonságos megoldás csak a prk és az intralasik lehet.
Szia!
A Lasik módszerrel kapcs.-ban (nekem az volt): maga a lebenykészítés sikeressége az orvoson múlik, mennyire profi, a többit ugyanúgy egy X.Y. márkájú (ez sem mindegy egyáltalán...) lézerkészülék végzi el, mint az intraLasik esetében...
Szerintem egyik (PRK, Lasik, stb...) sem jobb, mint a másik, nagyon sok múlik az orvos rutinosságán, és a gép minőségén... :)
Sziasztok! :)
Engem érdekelne, hogy van e itt valaki, aki az Orbident-nél műttette meg a szemeit? Vagy esetleg bármely más debreceni klinikán?
Illetve hogy tényleg igaz e, hogy a Lasik módszer eléggé veszélyes? A válaszokat előre is köszi :)
nekem már most is kell olvasó, 0,5 dioptria, utolsó szemüveg csináltatásnál visszavettünk a minuszos lencsékből 0,5-öt, de ez sötétben nem volt az igazi.
Remélem lesz itt valaki akinek scináltak ilyent és van saját tapasztalata. Olvasgattam a neten róla, bár elég kevés cikket találtam.
Megpróbálom, túlsok veszíteni valóm nincsen vele, max később megcsináltatom a másik... egy próbát megér, remélem!
Uhh, szikés műtét? Nem mertem volna :-)
Egyébként tényleg szokták speciális esetekben alkalmazni ezt "az egyik szem messzire, a másik szem közelre" lát majd dolgot, de olyannal még nem beszéltem, akinek saját tapasztalata lett volna.
Egyébként még a szteroidos korszakom végén mondta a dokinő, miután nem csak cylinder maradt a szemeimen, hanem a jobbon alapdió is, hogy ezek a dioptriák már nem tűnnek el, de milyen jó is nekem, hogy a jobb szememen maradt kicsi mínuszos dioptria, mert az öregkori szemromlásnál, mikor a bal már kicsit pluszos lesz, akkor majd a jobb beáll nulla körülre, így sokáig lesz olyan szemem, amivel jól látok.
Mondtam is neki, hogy köszi, de nem erre fizettem be, hogy 10 év múlva kicsit jó legyen, hanem most kéne egy nagyon frankó :-D
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?