Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Szia! 2 volt munkatársam is OM-s PRK-n után 2,5 héttel tudott viszonylag jól dolgozni. Életlenek voltak nekik a kontúrok, tárgyak / betűk színei, hamar elfáradt a szemük még a 2. héten, bár otthon voltak ebben a 2 hétben!
Mindketten a 3. hét után érezték, hogy jól látnak. Azért a 3. és 4. héten is érezték, hogy fárad a szemük munka közben - számítógépes meló - , de ettől függetlenül jól láttak.
Nekem tavaly november elején volt a műtétem, csütörtöki napon, és másfél hét múlva hétfőn dolgoztam először. Én vezetni gond nélkül tudtam, viszont a monitort nem láttam jól a jobb szememmem még kb 1 hétig (furcsa volt mert addigra mind közelre, mind távolra rendesen láttam, csak pont a monitor távolságban nem).
Ennek ellenére én dolgoztam, csak olyan munkát kértem még arra a hétre, amivel azért nem kellett folyamatosan a monitort nézni, h ne erőltessem a szemem a hunyorgással. Szerintem ez nagyon egyén függő, de ált ahogy én is láttam, másfél - két hét szabi elég szokott lenni.
A SOTE-t mindenki ajánlja az egész napos várakozás ellenére.
Az OM-ben Nagy doki elvileg csak a problémásokkal foglalkozik, ráadásul az újak nem ismerik a helyi orvosokat, úgyhogy nem szoktak orvost kérni. Ennek ellenére szerintem lehet őt kérni egyszerű esetben is, max. várni kell rá 1-1,5 hónapot...
2. havi kontroll...
Megkaptam a 75%-ot most is, bár talán egy picit gyengébb, olyan 70%-ra tenném kb., bár nincs jelentősége.
Mostantól 3 csepp helyett 4 megy naponta, nem tudtam az okát, mert a doktornő nem mondta, de a melóba visszajövet megnéztem a papírt, és van egy kis haze is a jobb szememen, konkrétan 0-0,5 értékkel szerepel a leleten. A dioptriám továbbra is sph. -0,5 D egy minimális kis cylinderrel, ami a negyedet sem éri el.
Én még mindig bizakodó vagyok.
No, most jöttem az előrehozott 2. havi kontrollról (7 hete volt a műtét). Jól éreztem, hogy a múltkorihoz képest javult a vizusom, most 75%-ra tippeltem, annyi is lett. Legutóbb az 50%-os sort sem bírtam végigolvasni.
Eddig rendben is lenne, de mondta a doktornő, hogy a "szaruhártyám aktivitást mutat", azaz szabad műfordításban kezd elszaródni. Így mostantól újra megy a szteroid napi 3 cseppes adagban.
Következő kontroll 2 hét múlva.
Tényleg elég vékonyka a szaruhártyád, nekem 526 és 528 volt a kezdőm, erre annak idején azt mondták, hogy jó esetben 10 D-t lekaphatnak róla.
Nem szoktál napszemüveget hordani? Amúgy sokat vagy szabadban napsütésben?
Na szóval... egyenlőre nem lesz műtét! Az Oculyzer eltérést mutatott. annyira egyenetlen a szemfelszínem, hogy az baj... Azt mondta a doktornő, hogy ha ez veleszületett, akkor elvileg műthető; ha viszont az évek folyamán alakult ki, akkor ez mindig változni fog, és így nem lennék alkalmas. Plusz még a szaruhártyám sem a legvastagabb..."erre varrjatok gombot"! Fél év múlva kell mennem újra! :(
Számítottam rá, jobban viselem, mint gondoltam!
Nem :-)
Adok még neki pár napot, 3-án kell visszamennem előrehozott kontrollra... továbbra is szellemképes és homályos. Szerintem majd kitisztul, vagy nem :-D
Tobradexet, azt írt fel az orvos.
(Off, de a macskám szemébe is Tobradexet kell most csepegtetnem, van egy fehér folt a szemén.. Nem tudni mitől jött ki, a csepptől már kisebb lett, remélem, el is múlik.)
:((( Igen, már "gyakorlott" vagy, tudom az írásaid alapján, de gondoltam, hátha bejátszik a száraz szem is peicit!
De mitől romlik megint a szemed??
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?