Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Sajna az enyémet nem lehet műteni, mert kialakult egy tompa látás, és alapból is pluszos a szemem...
Ez van, ilyen az élet. Még csak időpontot sem adnak, mert rákérdeznek telefonban, én meg elmondom...
Szép lista! Ilyen rezgős szemet tudtommal dr. Nagy Zoltán Zsolt vállal, legalábbis az Index szemműtős fórumán másfél éve valaki írta. Azt hiszem, hogy a lebenyes eljáráshoz hasonlóan stabilizálta a szemet vákuumgyűrűvel és úgy műtött. De nagy baromságot nem akarok mondani.
Ő a SOTE-n és az Optik Med-ben műt, érdeklődd meg ezeken a helyeken.
A tompalátás már inkább gázabb lehet, bár fene tudja, ennyire egyikünk sincs kiművelve :-)
Ott a honlapon csak a koromat, és a dioptriát kérdezték... És amikor azt jelöltem, hogy +2 vagy többet, akkor már kiírta, hogy nem műthető.
Egyébként tompa látásom is van, és veleszületett nystagmusom. Azaz rezeg picit a szemem.
Sziasztok! Szerintetek pluszos szemet műtenek? Sajna szemüveggel sem látok sokkal jobban...:( És még egyéb problémák.
Egyik honlapon kitöltöttem azt, hogy alkalmas lennék e műtétre, és ha pluszt jelöltem be, és az életkoromat, akkor azt írta ki, hogy ezt nem lehet a korom miatt... 30 éves vagyok.
3 és fél havi kontroll:
Dioptriát nem mondták meg, vizus 0,6.
Nem tudják, hogy mi van, úgyhogy továbbra sem kell csepegtetni. Következő kontroll 1 hónap múlva.
Én ezt a táblán olvasási dolgot...Az OM-ben, ha a 70%-os sort még teljesen látom, a 80%osból láttam 2t, a 90%esből egyet, akkor már beírták rá, h 90%.
Uez egy maszek optikában 70%, ott azt mondta az optikus,h csak az a teljes %, amely sort végig hiba nélkül olvasod. Tehát ha a 70est végigolvasod, a 80asból kettőt, az nem 80%, nem is 75%, hanem csak 70%. Akkor is, ha netán a 100%os sorból is olvasol még kettőt.
Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek-e rám, én juniusban érdeklődtem hogy van-e itt valaki akinél a MONOVISON eljárást alkalmazták...
Nekem a -3,25 és -2,5 emelett +0,5 távollátásom volt. A szemeimből a gyengébbet műtötték csak meg a másikat meghagyták olvasónak.
Nem tudtam mennyire fog ez működni, de ha valakit érdekel leírom:
Természetes fényben már 2 hét után nem volt érezhető a két szem közötti 2,5 dioptria külömbség, de félhomályban és a rosszúl megvilágított helyeken egészen a 3 hónap végéig zavaró volt lenni. A 3 hónapos kontrollon már 95%-ot láttam ami a 4 hónapra 100% lett. Erre az időre tudom tenni azt is, hogy a félhomályban is sőt mostanra már a sötétében is összehozza az agyam a képet és ott is kiválóan látok!
Nem hittem volna juniusban, hogy működni fog, így most jól látok közelre is (a -2,0 szememmel, mert valamiért ez javult..)és távolra is a műtött szememmel.
Ha valakinek esetleg ajánlják ezt a módszert én azt mondom próbálja meg! Nem csak azért mert egy igy szemet kell fizetni hanem azért is,mert így soha nem fog kelleni olvasó szemüveg!!!
Igaz nem alakult ki egyből a tökéletes látás, de megérte!!!
Volt 3 nehezebb hónapom és ott volt a bizonytalanság is, vajon működni fog-e, de most már tudom, működik....
Sok sikert Mindenkinek!
3. havi kontroll:
Sph. -0,75 D továbbra is. Én 60-65%-ra saccoltam volna a szemem, de 70-et írtak be, pedig az 50-es sor utolsó számánál is találgattam, utána meg már csak 2 számot mondtam biztosra a sorokból.
Most megint nem kell csepegtetnem, a homály papíron elmúlt, következő kontroll 2 hét múlva.
Hát mintha a sasszem látás nem erre utalna :-)))
Nekem amúgy egy csomó ismerősömnek 125% és 150%os lett a látása (igaz 2-es, 3as dio után)...én ne szóljak semmit 9es után....Csakhát az optikában azt mondták kéne szemüveg vagy kontaktlencse, a balra olyan -0,25ös a jobbra -0,75 és hozzá -0,25 cylinder. Csak akkor minek volt a műtét?!
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?