Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Tegnap délután 1-kor csöpögtettem utoljára szteroidot, és ma reggelre végre el tudom olvasni a tévén a feliratot. Nem mondom, hogy tűéles, de tegnapig lényegében még a korhatáros karika számát se láttam.
Szerintem jó lesz ez, csak valamiért a szteroid nincs jó hatással a szemfelszínemre.
Emlékeztetőül:
A tavalyi műtét után a jó szemem is csak jóindulatú 60-70%-on araszolt végig, és a cseppek abbahagyása után 2 héttel egy hétvége alatt felhúzott élesre.
1. havi kontroll (jobb szem):
Örömmel tudatom, hogy a cylinderes dioptriám +/-0,0 D
Viszont valaki szúrjon már tökön, mert a szférikus dioptriám nulláról -0,5 D-re változott, szerintem ez csak egy rossz álom :-D
Örömmel tudatom, hogy a PRK történetében megdöntöttem a világrekordot, 1 hónap után mától elhagyjuk a szteroidos cseppeket, mostantól csak műkönny megy.
Senki ne mondja, hogy nem vagyok jó ember, hajlandó vagyok nekik adni egy 3. esélyt is :-D
Hú de rég voltam itt. :)
Ezekre a kérdésekre nem lehet válaszolni,mert egyénfüggő. Leírtam már itt ha jól rémlik,hogy nekem pl. 6 hónap után lett a jobb szemem 150%-os. Addig 90% és 110% között ingadozott,de inkább volt közelebb a 90%. Szóval türelem,türelem.
Sziasztok!
3 hónapja műtötték a szemeim, mindkettő egyforma 125 % :)
Szeretném kérdezni, hogy amikor lejárt nektek a 6. hónap egyből mentetek szoliba, vagy vártatok még azért?
Én is gratulálok! :-)
Ez már a "nem normális" kategória. Nem is lehet jó mindent látni :-D
3.havi kontroll: 90%
pittypitty:((
Igen, én is kíváncsian várom/várnám! Kicsit hosszadalmas lesz...nem is ígértek eddig 100%-ot!
Ha azt mondják valakinek, hogy tökéletes alany, még akkor is nehéz dönteni, hát akkor így...
Bár neked sem lehetett könnyű dolgod a 2. műtét előtt!
Az Optimumról olvastam jót is és rosszat is, megy a vacilálás e között és a SOTE között!
Az Optimum mellett egyenlőre a védőlencse szól :/
Az 1 órás út során porral telement kis szemem, ma lehasította a 95%-ot az 1 hetes kontrollon. Meg merem kockáztatni, hogy kellő mennyiségű könnyel ment volna a 125%-os sor egy része is, bár még mindig enyhén homályos és szellemképes, és hamar elmászik a kép, de egyszerűen hibátlan! :-)
És ma már látom a monitort is, de azért még a hétvégén próbálom folyamatosan csukva tartani, hogy ne száradjon.
Holnapig megy a Tobradex napi 3-mal, aztán hétfőtől Efflumidex napi 5-ször.
Ó, dehogy nincs olyan, mind nagyon okos :-D
Mindig odadobják az embernek, hogy olvass vissza... (persze, műtött szemmel az a legjobb elfoglaltság)
De mint mondtam, én még előtte átbújtam, nehogy hülyeséget kérdezzek, így is leszereltek, valószínűleg azért, mert nem tudták a választ a kérdésemre.
Műtét előtt az Index lézeres topicjából több ezer hozzászólást elolvastam, és a gúgliba is beütöttem, hogy PRK és lézeres szemműtét, blogokat is olvasgattam, én nem bíztam a véletlenre. Bár már évekkel ezelőtt megfordult a fejemben, hogy egyszer belevágok, ha úgy érzem, hogy eljött az idő.
Itt meg azért kötöttem ki, mert amikor már éreztem műtét után, hogy itt valami gebasz van, akkor az Index arrogáns törzsgárdája eléggé lekezelő stílusban lepattintott :-D Mindig kioktatják az újakat, mert minden problémát a kezdők szokásos nyavalygásának vesznek.
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?