Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Létezik olyan cég, ami nem annyira unfair, hogy a családosoktól nem várja el a túlórát, míg a gyermektelenektől igen? fórum

Létezik olyan cég, ami nem annyira unfair, hogy a családosoktól nem várja el a túlórát, míg a gyermektelenektől igen? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8
50. globus (válaszként erre: 46. - C7a878c6b5)
2012. okt. 21. 19:35
Azért írtam, hogy nem csak munka vonatkozásában, ezt én még utcán, vonaton, parkban, kertben, strandon, mindenütt utálom :)
49. timycat (válaszként erre: 47. - C7a878c6b5)
2012. okt. 21. 19:34
Helyes és jó hozzáállás!
48. timycat (válaszként erre: 46. - C7a878c6b5)
2012. okt. 21. 19:33
Hát igen, ezt én sem értem, meg kibeszélni a magánéletet, elújságolni hogy mi történt tegnap, hétvégén, anyámkínja-kutyafüle... munkaidőben??? Manapság, mikor olyan könnyen pótolható bárki, ez már-már vakmerőség
47. c7a878c6b5 (válaszként erre: 45. - Timycat)
2012. okt. 21. 19:32

Nem kesergek. Majd lesz ez még így sem!

Hivatalosan még 2,5 évig itthon lehetek, mint főállású anya. Aztán meg majd, mint főállású munkanélküli, csak pénz nélkül....

Dolgozni akarok!

46. c7a878c6b5 (válaszként erre: 44. - Globus)
2012. okt. 21. 19:31
Valahogy én nem érék rá munka közben a gyerekeim fotóit mutogatni, ha lenne! Dolgoznék, mint a güzü, csakhogy megtartsam az állásom!
45. timycat (válaszként erre: 43. - C7a878c6b5)
2012. okt. 21. 19:30

Értem :S

Így tényleg nehéz

44. globus (válaszként erre: 31. - Simple)
2012. okt. 21. 19:30
Mondjuk ezt alapból is utálom, nem munkahelyi vonatkozásban is. Azt, amikor találkozom valakivel, pár perc után előhalászik egy legalább 30 darabból álló fényképalbumot, és meg kell csodálni Bécike összest :)
43. c7a878c6b5 (válaszként erre: 41. - Timycat)
2012. okt. 21. 19:28

Igen!

Vagy nem tudom a több műszakot vállalni, a napi 12 órás munkarendet+ a 2-3 órás utazást.

2012. okt. 21. 19:28
:))))
41. timycat (válaszként erre: 36. - C7a878c6b5)
2012. okt. 21. 19:27
A gyerekek miatt nem vesznek fel? :(
40. globus (válaszként erre: 22. - Mosolyka1111)
2012. okt. 21. 19:27

Azt mondták, hogy figyelembe veszik a családot olyan értelemben, hogy a gyerekesek karácsonykor lehessenek otthon, a fiatalok pedig szilveszterkor. Ehhez képest az első éven én voltam éjszakás szilveszterkor -taxival tudtam menni dolgozni, mert már buszok sem jártak-, karácsonyból pedig egyértelműen dukált a két nap délután.

Logikát ne keressünk :)

2012. okt. 21. 19:25
Nekem nincs munkahelyem. sajnos! Pedig évek óta keresek....
38. globus (válaszként erre: 19. - A0c1361e44)
2012. okt. 21. 19:24

Ez ugyanígy a van a szabadságok napjával, és fizetésemeléssel is, nem? Biztosan emlékszel, régen minél idősebb volt valaki, annál többet keresett, legalábbis nálunk létezett a 3 évenkénti emelés. Mára ennek hűlt helye, a szabadság is lényegesen csökkent.

Vigasztalódjunk, hogy a jövőben lehet még rosszabb is, talán visszasírjuk a mai "jó világot".

2012. okt. 21. 19:22

Nekem is van gyerekem, de sosem volt előtérben, sosem hivatkoztam arra pld. karácsony környékén, hogy én márpedig elmegyek szabira, mert gyerekem van.

Betegség miatt is csak pár napot hiányoztam bő egy év alatt, de nekem van segítségem, egy nyugdíjas anyósom, aki örömmel vigyáz a gyerekre, még betegen is.

Én megértem azt, akinek nincs segítsége és sajnos az óvoda/bölcsőde is bezár.

Valóban nagy logisztika megszervezni, ki megy a gyerekért, hova bölcsi után

2012. okt. 21. 19:16

Én örülnék, ha lenne munkahelyem! Túlóráznék két gyerektelen nő helyett is, ha megtehetném. Ha a férjemnek nem kellene állandó éjszakás műszakban dolgoznia, ha lenne, aki alkalmazna, ha..., stb!

Olyan jó szidni a gyerekeseket. Bizony, mindenki magának szülte a gyerekét, nem az államnak, nem a munkahelyének, nem a dadusnéninek, sem a rokonoknak! Ahhoz viszont az kellene, hogy legyenek olyan munkahelyek, ahova fel is vesznek bennünket! Arról nem is beszélve, hogy eszméletlen logisztikai feladat egy anyának összehozni a gyereknevelést, háztartást, munkát.

Bizony minden elismerésem azoknak az anyukáknak, akiknek van állásuk!

35. Szerénke83 (válaszként erre: 12. - Agis)
2012. okt. 21. 19:14

Nem lenne pofám elfogadni, mert nem fair. Pláne, hogy nem éheznek, elég jól keres ő és a férje is.

Már bocs, de 6 órás munkáért 6 órás bér is kell(ene) hogy járjon

2012. okt. 21. 19:03
Amikor nem volt gyermekem, természetesnek vettem, hogy én többet túlórázom, mint a gyerekesek. Ugyanis a gyerek egészséges fejlődéséhez kell a szülő. És még örültem is, mert jó pénzt kaptam érte. És egy csöppet sem zavart, ha valaki a gyerekéről beszélt. Szerettem hallgatni, mert arra gondoltam, de jó lesz, majd ha én is beszélhetek róla. Alig vártam.
33. timycat (válaszként erre: 32. - Mosolyka1111)
2012. okt. 21. 18:32
Én nem munkaviszonyban, hanem megbízási viszonyban vagyok náluk, ők végülis az ügyfeleim, nem szószerinti főnökök, de mégis a bevételem nagyrészét ők adják, így leegyszerűsítve azt szoktam mondani, hogy az a munkahelyem, azért is mert az irodámat és a hozzátartozó köcölékeket (laptop, telefon, irodaszerek, nem kell fizetnem rezsit) is ők adják, így erre sincs gondom, de pl saját könyvelőm van, így nem derül ki hogy nekem jár-e beiskolázási vagy akármilyen családi kedvezmény/támogatás/juttatás
32. mosolyka1111 (válaszként erre: 30. - Timycat)
2012. okt. 21. 18:24

Igazad van, szerintem sem munkahelyi téma.

Azért nem semmi, hogy nem tudják a munkahelyeden.

Én 10 éve dolgoztam utoljára munkahelyen, de ott a munkaügyi osztályon azzal kezdték, hogy gyerekem neve, születési ideje stb.

(Gondolom, az iskolakezdési támogatás meg a céges Mikulás és egyéb miatt). Nem lett volna könnyű nem beszélni róla, de utána az osztályon már nem témáztam a lányomról, mert semmi közük hozzá, ez tény.

31. simple (válaszként erre: 30. - Timycat)
2012. okt. 21. 18:19
Hát nálunk nehéz volt nem tudni a másikról, mert állandóan ezzel turnéztak! Kinek mit csinált a gyereke a suliban oviban bölcsiben, reggel de nagyot kakilt milyen ügyes! Behozták hogy hallgassuk meg milyen szépen szavalja a verset stb.... A hideg futkos a hátamon ha rá gondolok is. Más téma ott nem volt.
30. timycat (válaszként erre: 29. - Simple)
2012. okt. 21. 18:16
Nem tudom, de nálam ez valahogy em is munkahelyi téma, ahogy írtam rólam senki sem tudja melóhelyen hogy van gyerekem, egyszerűen nem odavaló, ez a magánéletem.
29. simple (válaszként erre: 27. - Timycat)
2012. okt. 21. 18:14
Én is fiatal vagyok még, illetve annak érzem magam. Igaz elmúltam már 30, de miért törvényszerű az, hogy valakinek 20 évesen már szülnie kell?! Én ezt nem értem... Emiatt is állandóan csesztettek, nálatok mikor jön már a baba, nem is akarsz gyereket? stb. Mikor mondtam hogy majd ha felkészültem lélekben, és anyagiakban is meg tudom adni a maximumot, majd akkor, úgy néztek rám mint egy ufóra.
2012. okt. 21. 18:13
Valóban az a legjobb megoldás, ha mindenki szül és akkor kiélvezheti azt a néhány évet, amíg ez a kivételes helyzet kijár a gyerekeseknek:), bár én mint írtam ebből kimaradtam, mert annak ellenére, hogy kisgyerekem volt nem voltam vidéki, így én dolgoztam december 24-én, december 31-én és még sorolhatnám. Sosem voltam a gyerekemmel betegállományban és magam is keveset és miért nem? Azért, mert amikor otthon kellett volna maradnom betegség miatt, akkor pont nem tudtam, mert egy nem gyerekesnek épp haza kellett utaznia a szüleihez vagy a testvéréhez vagy mit tudom én kihez.
27. timycat (válaszként erre: 26. - Simple)
2012. okt. 21. 18:09
Na nálunk szerencsére ilyen nincs, nagyon fiatalokkal vagyok körülvéve, többségnek nincs se férje/felesége, se gyereke... sőt azt se tudják, hogy nekem van :D
26. simple (válaszként erre: 24. - Simple)
2012. okt. 21. 18:06

Ja, bónusz:mikor kitalálták a kollégáim, hogy nyaljunk be a főnöknek és vegyünk ajándékot a szülinapjára, közölték velem hogy:"Menj el te, és vedd meg, te úgyis ráérsz!" :DDDDDD

Hát a pofám leszakadt! Mert nincs gyerekem, attól még életem van!

25. timycat (válaszként erre: 21. - A0c1361e44)
2012. okt. 21. 18:02
:) itt még én vagyok a legújabb seprű, muszáj jól seperni
24. simple (válaszként erre: 1. - 81fb3d4a59)
2012. okt. 21. 18:00
Szerintem nincs ilyen. Gusztustalan ami ezen a téren folyik! Az előző munkahelyemen mindig mindent én oldottam meg, én jártam be hétvégén is, elvégezni 3 másik ember munkáját, mert ők nem tudtak, mivel gyerekük volt. Ők délután 4 előtt leléptek minden nap, mert menni kellett a gyerekért... Én sokszor este kilencig tízig nyomtam, míg rám kapcsolták a villanyt. Én egyszer nem maradtam ki a munkából, ők folyamatosan, a gyerek betegségére hivatkozva. Én egyszer kértem, pénteken hogy elmehessek három órakor, mert a legjobb barátnőm esküvőjére siettem, úgy néztek rám mint a véres rongyra! De kérdem én, hol van ilyenkor a másik szülő? Van apja anyja a gyereknek, miért mindig ugyanannak kell otthon maradni? Vannak egyéb megoldások, nagyi, bébiszitter stb. Döntse el az ember, hogy dolgozni akar, és megoldja hogy tudjon járni, vagy otthon akar maradni! És mindezek ellenére, én kevesebbet kerestem mint a többiek! Mikor pedig leépítés volt, kit raktak ki? Hát persze hogy engem, arra való hivatkozással, hogy nekem nincs gyerekem, de a többieknek igen, és nem hagyhatják hogy a gyerek éhen haljon! :DDD Jó mi? Kíváncsi vagyok mi lehet azóta ott... Micsoda veszekedés, és pofahuzogatás mehet, hogy ki maradjon bent tovább, mert addig nem lehetett hazamenni amíg be nincs könyvelve minden. Ugye amíg én voltam meg volt oldva, mindenki elment és rámcsapták az ajtót, de én már nem vagyok. :-)
2012. okt. 21. 17:57
Engem nem az zavar, ha többet kell dolgoznom, csak az, ha ezt természetesnek veszik a gyermekesek. Hajlamosak azt hinni, hogy akinek nincs gyereke, annak a magánélete sem olyan fontos "úgyis csak unatkoznál otthon".
22. mosolyka1111 (válaszként erre: 7. - D0ccf573f3)
2012. okt. 21. 17:56

Ez hihetetlen, azt hittem, ez csak az átkosban volt.

Akkor bevallom, tele volt a cipőm azzal, hogy karácsonykor (akkor még 24-én dolgoztunk) a gyerekesek hazamehettek délben (valahol mondjuk rendben is volt). Na de szilveszterkor (akkor is dolgoztunk) szintén a gyerekesek mehettek haza délben. Ja, két ünnep között természetesen a gyerekesek kaptak csak szabit. (Jómagam pedig 29 évesen mentem férjhez, szóval szívtam pár évet).

Azt hittem, már nem számít, hogy ki családos, és ki nem...

21. a0c1361e44 (válaszként erre: 20. - Timycat)
2012. okt. 21. 17:51

Én kb. fél éve pontban a munkaidőm végén odacsapom a pax tollat és hazamegyek:)

Nem érdekel semmi. 3 évig havi 16 órát dolgoztam ingyen, ezt most lecsúsztatom:)))

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook